ציטוט:
פורסם במקור על ידי shay_323
הסף האנאירובי מהווה מדד של הסבולת האירובית.
כל עוד קצב פינוי חומצת חלב מהשרירים שווה לקצב ייצורה בשריר, ישמר שיווי משקל וריכוזה בשריר ובדם יישאר קבוע, אף שיהיה גבוה מערכי מנוחה ותוכל להתמיד בריצה.
הסף האנארובי מתייחס למהירות שאם תעבור אותה הגוף לא יצליח לפנות מספיק חומצת חלב מהשרירים, מה שיגרום לך להאט את הקצב (אני לא רוצה להכנס פה לפרטים יותר קטנים).
באירובי אתה מנסה להרים את הסף הזה כדי שתוכל להתמיד במהירות גבוהה יותר. עושים את זה ע"י גירוי, עולים מעל לכמה דקות או שניות תלוי השיטה ואז יורדים מתחת. (אינטרוולים)
איך זה ישפיע על הכוח? זה יעלה.
|
באמת מעניין !
אם אני אוכל לחפור לך עוד קצת אז כמה שאלות..
מה בעצם נותן לי השיווי משקל הזה והריכוז שאתה מדבר אליו ?
ובמידה והגוף לא מצליח לפנות מספיק חומצת חלב מהשרירים מה שיגרום לחוסר שיווי משקל וחוסר ריכוז כמו שאתה אומר אך זה משפיע עליי ? שריר נשרף או משהו בסגנון ?
רק כדי להיות בטוח בעצמי שאתה אומר שזה ישפיע על הכוח אתה מתכוון שהכוח המתפרץ יעלה.. זאת אומרת שיפור בספרינטים למשל.. השאלה אם זה משפיע גם על אימוני משקולות ?
לגבי אינטרוולים קראתי מאמר מעניין לא מזמן שעדיף אינטרוולים של 20 דקות מאשר הליכה\ריצה (דופק לשריפת שומן מקסימילית) שעה...?
לגבי הדופק לשריפת שומן מקסימלי שמעתי את הדבר הזה מזמן ורק עכשיו חזרתי להתאמן..
זה התברר כמיתוס או שזה נכון שבדופק הזה 130-140 אתה תשרוף יותר שומן מאשר שריר ? אם אני בשלבי חיטוב סופיים עדיף לי באירובי במקום לרוץ לבצע או אינטרוולים או הליכה על הדופק הרצוי לשריפת שומן ?