צפיה בהודעה בודדת
ישן 30-07-11, 21:24   #13
עמרי מרג
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
באמת,פעם הבאה שאתה עונה תוודה שאתה קורה כמה מחקרים טובים או לפחות בודק קצת בפורום.
Gi נמוך אז לא סופרים?בוא תסביר לי למה בדיוק....gו נמוך "לא משמין?????"
למה להימנע מפחמימות בחיטוב???למה מעניין אנשים ההשפעה על רמת הגלוקוז??למה אתה ממליץ בכללי להימנע מפחמימות?
גבר אתה מזכיר לי את החוברת תזונה שקיבלתי מוינגייט שאומרת שgi גבוהה תורם לתהליך הגירת שומן...........
נב
צריך להביא לפה מנהל שמבין,שיהיה פעיל ,ושיוכל לענות לאנשים במקום אנשים שחושבים שהם מבינים וסתם מבלבלים אנשים...בלי לפגוע באף אחד...
אפילו לא קראת את הדיון. או שסביר יותר שקראת ולא הבנת כלום...
אילו היית מתבטא כמו בן אדם הייתי טורח להסביר לך.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור צפה בהודעה
בואו נעשה סדר בדברים:
נתחיל מכך שממתיקים מלאכותיים נחלקים לשני סוגים עיקריים:
1. ממתיקים מלאכותיים שאינם תורמים כלל קלוריות (non nutritive artificial sweeteners)- כרגע ישנם 6 עיקריים: אססולפם-k, אספרטהיים, סוכרלוז, סכרין, נאוטיים, סטיביה (עדיין לא מוגדר כמאושר לשימוש ע"י fda).
הכמות הקלורית שהגוף מפיק מהם = 0 קלוריות.

2. ממתיקים מלאכותיים שתורמים קלוריות (nutritive artificial sweeteners) - נחלקים לתת קבוצות וביניהם קבוצת הסוכרים האלכוהוליים (כל אלה שנגמרים בסיומת "ול" (ol) דוגמת מלטיטול, סורביטול, קסיליטול...
לגביהם יש עובדה אחת ברורה - הם מספקים קלוריות ולכן נחשבים כפחמימה. השפעתם על העלאת רמת הסוכר בדם דומה לסוכר פשוט (סוכרוז) אבל הערך הקלורי שהם מספקים לגוף עדיין שנוי במחלוקת בין הארצות השונות בעולם. זה פשוט לא נכון. סורביטול, כדוגמא, הינו בעל אינדקס גליקמי של ~ 9. אתה יודע לבד מה האינדקס של סוכר פשוט ולכן ההשפעה של שני אלו על הסוכר בדם לא דומה.
בישראל נהוג להחשיבם ככאלה המספקים חצי מכמות הקלוריות (משמע- 1 גרם = 2 קלוריות - במקום 4 קלוריות לסוכר רגיל).

בכל מקרה, אין שום קשר בין אינדקס גליקמי נמוך/גבוה לבין אספקה קלורית של מזון. אלו שני דברים שונים לחלוטין. כמובן, כפי שכתבתי למעלה.
בברכה
גל
עמרי מרג מנותק   הגב עם ציטוט