צפיה בהודעה בודדת
ישן 08-07-11, 01:28   #39
SmokingSnake
Chuck Norris's Apprentice

אני לא מסכים עם האמירה על הסומו, בנאדם שעובד בטכניקה נכונה עם ברכיים החוצה יכול להימנע מshear forces שיכולים לקרות במפרק, בסומו הזווית של כף הרגל מניחה את הירך באקסטרנל רוטיישן והנטייה של הברכיים זה להיכנס פנימה לabduction שבאמת עלול לגרום לעומס לא נחוץ על הברך.

בכל תרגיל רב מפרקי אפשר לראות את החסרונות בטכניקה לא נכונה או העומס הגבוה שנוצר, בדדליפט רגיל העומס על הזוקפים גבוה מאוד וככל שהגב מתעגל יותר הshear forces או כוחות גזירה או איך שלא קוראים להם בעברית יהיו יותר גבוהים, זה לא אומר שהדדליפט לא בריא או בעייתי בטכניקה נורמלית.
בסומו הטווח קצר יותר, העומס על הlumbar יותר נמוך בגלל הזווית של המשיכה ולהרבה אנשים עם טורסו/ידיים קצרות ורגליים ארוכות הסומו יהיה יותר יעיל מכאנית ויותר אפקטיבי מדדליפט רגיל.

בעיקרון המושכים הגדולים שעברו את ה900 פאונד רובם מושכים בדדליפט רגיל, וזה בדרך כלל בגלל מבנה אנטומי יעיל, עבודה בדדליפט רגיל עם גב יחסית אנכי, כמעט כמו בסומו דדליפט ולא אופקי מדי כמו אצל הרבה אנשים שעושים דדליפט, בדרך כלל נובע מפלג גוף עליון ארוך וידיים ארוכות ופלג גוף תחתון ממוצע או אפילו יחסית קצר.

הכי טוב לכל אחד שינסה את השניים ויראה איפה הוא מרים הכי הרבה, לחלק גדול מהמתאמנים יהיה עדיף לעבוד בדדליפט רגיל, בגלל היעילות למשיכות אחרות לדוגמה לפאוורקלין ואפילו למשיכות בסיסיות כמו סטיף לג דדליפט/דדליפט רומני או בנט אובר בטווח תנועה מלא וגם בגלל שהעומס על הגב יותר גבוה, אם המטרה היא לחזק את כל הגוף שלושת הקלאסיים: סקוואט, בנץ' דדליפט(רגיל) לדעתי הכי כדאיים, אם המטרה היא לרדוף אחרי משקלים(תחרות) איפשהו באמצע הדרך יהיו כאלה שיצטרכו לעבור לסומו.
בכל מקרה ל99% מהמקרים ההבדל במשקלים יהיה בערך 10 אחוז, במקום 180 בדדליפט רגיל נניח 200 בסומו, אני אומר את זה על סמך מה שאני רואה באתר של ריפטו בעיקר.

eatinpie:
מנח- יש מנח אנטומי של מפרק ויש מנח בזמן תרגיל, לדוג' עמידה רגילה עם רגליים בזווית טיפה החוצה זה מנח אנטומי בירך, בדרך כלל בסקוואט נניח שפותחים את הזווית של הרגל המנח שונה ממנח רגיל ומפרק הירך נמצא ברוטציה לטרלית או external rotation

Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done

Mark rippetoe on Bill Starr
SmokingSnake מנותק   הגב עם ציטוט