אם אתה רוצה להרחיב ידע באימונים
ולדעת להתאמן אני אמליץ לך על 2-3 ספרים שאתה יכול לקרוא... זה עדיף וזה יחסוך לך כמה אלפי שקלים
הקורסים האלה הם נחמדים, יש חומר תאורטי חשוב כמו אנטומיה ותפקוד של שרירי השלד הבסיסיים, אבל זה מדהים כמה הקורסים האלה אינדיווידואליים, לא מסודרים, ותלויים בערך ב99% על המרצה בקורס, יכול להיות קורס סביר עם מרצה נורמלי שחוקר וקורא ספרים, וקורס אחר עם מרצה ליצן שיגיד לך בקורס שבדדליפט הטרפזים והרחב גבי לא עובדים(אמיתי לגמרי מקורס שעבר לא מזמן בתל אביב)
ברוב המקרים מדריך טוב לא ייצא מהקורסים האלה אלא אם כן הוא באמת לומד משהו בעצמו.
בקורס שאני למדתי לא לימדו הרבה דברים:
-לימדו רק HB סקוואט בלי להזכיר פרונט סקוואט, LB סקוואט כמובן בלי לדבר על box squat או zercher squat ותנועות טיפה פחות מוכרות
-לא לימדו דדליפט רגיל/סטיף לג/רומני או תרגילים כמו ראק פולס, halting deadlift או כל תרגיל משיכה אפקטיבי לצורך העניין.
-לא לימדו חתירה עם מוט(הטענה שהעומס על הגב רב מדי)
-לא לימדו או הזכירו בכלל תרגילים כמו פאוורקלין/קלין פאוורסנאץ'/סנאץ' או כל תרגיל שקשור בהם
-לא לימדו באמת על פריודיזציה או על תכניות כוח כלשהן
-לא לימדו על חלוקה נורמלית מעבר לABC נניח ומישהו אכן רוצה תכנון דומה
-לא דיברו על תזונה שמותאמת למי שבאמת רוצה לפתח גוף, בקורס תזונה המליצו על כמויות חלבון נמוכות מדי, לא דיברו בכלל על חיטוב דל פחמימה, העמסות ודברים אחרים בסגנון אפילו כבדרך אגב.
בראיון כשהגעתי ותיארתי לרכזת של אחת השלוחות תכנית כוח לדוגמה היא הייתה בהלם, היא אמרה שהתכנית שאני עושה מתרכזת רק ברגליים(התייחסה לדדליפט כרגליים) ושאין בכלל עבודה על בטן/זרועות
העיקר שעשו ניתוחי תנועה של תנועות כמו הרחקה אופקית(

), מדברים על שרירים פעילים, אבל לא מלמדים תרגילים קלאסיים בסיסיים שכל
מתאמן צריך לדעת לבצע כמו שצריך(שלא לדבר על מישהו שאמור ללמד ולבקר טכניקה של אנשים)
אני מתייחס לקורס הזה כקורס בסיסי, שבחלקו היו טעויות גסות, שנותן לך תעודה לעבוד והאוכלוסיה שאשכרה תעבוד איתה לרוב זה פנסיונרים.
אם בא אלייך מתאמן רציני שנתיים-שלוש שיודע משהו מהחיים שלו אתה לא תוכל לעזור לו בגרוש אלא אם כן תלמד בכוחות עצמך הרבה מעבר
אם אתה רוצה ללמוד בשביל עצמך באמת תקרא כמה ספרים ומצבך יהיה טוב יותר