חשיבות תזונה בפעילות מסוימת?
שלום.
אני לא עוסק בספורט בכלל וכרגע אין לי אפשרות ללכת למכון כושר, להכנס לכושר שם וכמובן לפתח גוף (בעל מבנה צר, 1.70, 48 ק"ג). בינתיים יש ברשותי מזרן אימון עליו אני מתכוון לעשות תרגילים שלא דורשים מכשור, כמו גם אופני כושר (כדי להזיז קצת את הרגליים והישבן שלאחרונה התחיל ליפול מחוסר פעילות או השד יודע מה) ומשקולות יד בגדלים של 1.5, 3 ו-8 ק"ג יחד עם הרבה מאוד תוכניות אימון בוידאו מהאינטרנט, שבטוח שחלקן סתם.
1. רציתי לדעת אם יש סיכוי שזה יוכל להוות במאין הכנה לכניסה חלקה וטובה יותר לעולם הספורט כשאוכל להצטרף למכון כושר בעוד כחודשיים בערך (ממש לא בכושר ומרגיש תשוש כל הזמן למרות בדיקות דם תקינות).
2. באיזשהו מקום אני רוצה להוריד ממעט הבטן שכן יש לי למרות המשקל (אולי בגלל פלג גוף עליון חלש במיוחד) ואני לא בטוח אם אפשר לחזק שרירים בלי להיות במאזן קלורי חיובי (?).
3. בנוגע לחלבונים: הבנתי שיש כל מיני סוגים של חלבונים והם בעצם חומצות אמינו שונות. את הרוב הענק של החלבונים שאני צורך אני צורך ממוצרי חלב (יש ימים שאני עובר את ה100 גרם אבל אין לי כוונה להמשיך לצרוך כזאת כמות של מוצרי חלב עוד) ואני צמחוני אבל מוכן להתפשר על אכילת דגים כמו טונה אם יהיה להם אפקט אמיתי על הגוף. מעבר לזה, אני לא רוצה להוסיף שומנים לגוף מעבר לצורך אז מה בעצם אפשר לעשות?
|