ברושתכם חברים הייתי רוצה להגיב לכמה דברים שנאמרו בפוסט הזה:
1. גולן, בניגוד אלייך, אני מאוד סקפטי בנוגע לתוצאות של מחקרים בתחום הזה.בניגוד אלייך, אני לא מקבל כל משפט שרשום בסופו מספר בסוגריים שמפנה למאמר עם כותרת מעניינת. אני קורא את המחקר ומסיק מסקנות וחבל שאתה לא נוהג כמוני. אני בטוח שיש לך חיוויות מהשיחות שלנו בקשר למחקרים שהצגת לי מדי פעם....
כל דבר קטן אפילו כמו טמפרטורה יכול להפוך את הקרעה על פיה. במחקרים של שעות24 אתה לא יכול להבחין בתוצאות חד משמעיות, במיוחד לאור העובדה שהתוצאה היא ממוצע על 7 אנשים. זה בדיחה להתייחס לכזה דבר כברור מעליו.
מחקרים מהסוג שHST מביאים הם טובים נחמדים ונוחים לקריאה, לא בהכרח נכונים. לא משמיץ את השיטה חס וחלילה היא הוכיחה את עצמה עוד לפני שהרמתי משקולת, אבל בניגוד עלייך אני לא מתייחס לכל מחקר מהסוג הזה כעל אקסיומה ואני מקווה שיש עוד אנשים נורמלית שעושים כמוני.
2."תיקון קטן וקטנוני : פרודיזציה ליניארית הוכחה מזמן כלא יעילה" לא בהכרח נכון....עבודה על 15 חזרות עובדת בעיקר על היפרטרופיה סרקופלזמית וזה נכון. לא באתי להשתמש במילים מפוצצות, אני מנסה להגיד שכאשר אנו מתאמנים בטווח של 15 אנו מתאמנים ומגבירים את RM15 שלנו. כאשר אנו עוברים לבלוק של ה10 ושל ה5 שלאחריו אנחלנו אמנם זונחים את הטווח של ה15 ובהכרח מאבדים את הכוח המירבי שהשגנו בטווח זה, אבל לא בהכרח ואפילו סביר להניח שלא נאבד את המרכיבים שהשגנו מבחינת תכולת השריר מכיוון ואפילו אם הפסקו לעבוד בטווחים גבוהים הגוף עדיין נהנה מהייתרונות של ההיפרטרופיה הסרקופלזמית ואין סיבה שהוא יוותר עליה. כמו שאמר האיש שאנחו מזכירים בפורום הזה בערך 100 פעם ביום בזמן האחרון (רמז: מתחרז עם רייל מקרונלד) אנו לא יכולים לעבוד על מרכיב היפרטרופיה אחד בלבד. גם כשנעבוד עם 5 חזרות נפתח היפרטרופיה סרקופלזמית במידה מסויימת, או לפחות נשמר את הקיימת. מבחינת גיוס סיבים דומים לאחר 30-40 שניות של סט, העניין שונה. לסיכום, הכוח במופעל על סיבים אלו ירד, הנפח שלהם לא.
3. גל וגולן, אני לא מסכם איתכם בקשר לקביעה החד משמעית שהשריר מסנטז חלבון במשך עד חיומיים ואז אנחנו אנטי קטבוליים. קודם כל כמו שאמרתי כבר פעם השריר לא בנוי רק מחלבון ולכן, אם לא מסונטז חלבון אתם לא יכולים להגיד בצורה חד משמעית שהשריר לא גדל אחרי יומיים, היות ועדיין לא בינו איך שרירים גדלים.
דבר שני,אני אנסה להוכיח לכם משהו בדרך השלילה: לאנשים שעל סטרואידים אנבולים, אין מערכת פיזולוגית שונה משלי ושלכם. הם פשוט מתאוששים יותר מהר. כלומר, אם אני ואתן יכול לסנטז 10 גרם חלבון עד 48 שעות לפני אימון, הם יכולים 20 או 30. אבל אם הסינטוז שלנו נמשך עד 48 שעות כמו שגולן אומר, גם אצלם הסינטוז ימשך אותו זמן פשוט הוא יהיה יותר חזק. לכן אם כל האנשים בעולם היו מתאוששים במשך 48 שעות בלבד, היית רואה את רוני קולמן בסרטים שלו מתאמן עם HST, רק ברור שהוא היה עושה 8 סטים לחזה או יותר במקום ה2-4 שבתוכנית המקורית ולא כך הדבר.
4. כמו שרשמתי פעם, סוגי האימון מתחלקים לפי IDF. INTENSITY,DENSITY,FREQUANCY. יש אנשים שתדירות נמוכה אינטנסיבות נמוכה ומשך זמן אימון ארוך טוב בשבילם , הם יתאמנו וירוויחו ביותר משיטה כמו ABCD.
יש אנשים שתדירות נמוכה אינטנסיבות גבוה ומשך זמן אימון קצר יחסית זה מה שטוב בשבילם, הם יתאמנו בABC 3 אימונים בשבוע.
ויש גם אנשים בשבילם תדירות גבוה עם אינטנסיוביות גבוה ומשך זמן אימון קצר זה מה שיהיה טוב בשבילם, אלו יבחרו בAB עם 4 פעמים בשבוע, 5X5, HST ותוכניות דומות.
זה מאוד אינדיווידואלי.....
חוץ מזה יש לי הפתעה מיוחדת בשבילכם.......אין לי כל כך זמן לרשום על זה עכשיו אבל אני אנסה יותר מאוחר, מבטיח שזה משהו סופר מעניין!
|