ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy
שחיף ששוקל 50 לא אמור לעלות במאסה לפני הכל?
מי אמר שפותח הפוסט הוא שחיף ששוקל 50?
למה ללכת כל כך רחוק עד אחרי סיום תכנית טקסס..?
למה דווקא ss עם דגש על רגליים יותר מארש על כל דבר אחר?
לא חושב שעדיף תכנית יותר פרופורציונאלית?
|
לא דיברתי ספציפית לפותח הפוסט, דיברתי תאורטית כי לשם הדיון נוטה.
לא אמרתי שאתה חייב לסיים את טקסס, מן הסתם מי שעושה את זה ייתקל בריסטים מדי פעם, ככל שהוא לקראת הסוף הוא ייתקל ביותר ריסטים מאשר בהתחלה. לפי דעתי עדיף לו למשוך קצת עם התוכניות המשך כי הוא יוכל עדיין להוסיף משקל. אחרי כמה ריסטים אם הוא רוצה אפשר לעזוב את זה ולפצל.
אם תסתכל על מישהו שסיים ss ומתחיל טקסס, אז סביר להניח שהשינוי בתוכנית וההוספה של היום התאוששות באמצע, ייתנו לו להמשיך להעלות עוד קצת במשקל עבודה(סביר שזה יקרה גם בלינארית).
זה ייתן לו בסיס עוד יותר טוב של כוח, ואחר כך כשהוא יפצל הוא גם ירים משקל כבד יותר בתרגילים מבודדים מאשר מישהו שישר מתחיל מתרגילים מורכבים+מבודדים, אבל הבסיס שלו חלש מכדי שהעבודה במבודדים תתן איזשהי תועלת.
אני גם לא ממש מסכים עם הטענה הרווחת שמתאמני תוכנית כוח לוחצים פחות מאשר מפצלים.
לפחות ממה שאני רואה, זה ממש לא המקרה.
אם תעשה חתך אוכלוסיה למפצלים שלוחצים הרבה אז בד"כ הם מבוגרים מהאנשים שעושים ss או לינאריות(זה אומר שוותק האימון שלהם גדול יותר), או שהם הרבה פעמים מוזרקים, מעבר לזה לפי מה שאני רואה בשטח המשקלי עבודה די דומים.
אני גם חושב שאנשים נוטים להסתכל לטווח קצר ולא מתייחסים לטווח הארוך.
מישהו רוצה לגדול והוא שואל איזה תוכנית וממליצים לו איזה abc או ab או לא משנה מה. כאילו שהתוכנית ABC ולא ABCDE זה מה שיעשה אותו מר אולימפיה.
אל תשכח שלגדול בצורה משמעותית זה דבר שלוקח שנים. מתוך השנים האלה שהמתאמן יבלה בחדר כושר כלום לא יקרה אם שנה אחת הוא ישקיע בהתחלה שתיתן לו בסיס טוב לסקוואט ללחיצה ולמשיכה(ss, לינארית וטקסס), אחרי זה שישקיע את הזמן שלו לכל הבידודים והוספת נפח והכל.