ציטוט:
פורסם במקור על ידי חןabc
חשבתי לאחרונה לעבור למקרו פרו במקום הגיינר שאני משתמש בו, גם בגלל המחיר אבל בעיקר בגלל הטענה שמלטודקסטרין מקפיץ סוכר, מעודד השמנה והוא לא בדיוק אידיאלי. מקרו פרו, לכאורה מספק פיתרון בגלל שהוא "לא מכיל סתם סוכרים פשוטים ופחמימות באיכות ירודה כמו רוב המוצרים בשוק" ו"רוב הפחמימות במוצר מגיעות מסוכרים, אין הכוונה לסוכרים פשוטים כמו מלטודקסטרין או סוכרוז".
הפחמימות שהמקרו פרו מכיל (מתווית המוצר באתר של סינטרקס, לפי סדר הופעתן - משמע לפי הכמות שלהן אם אני לא טועה) - dehydrated cane juice, corn dextrin, palatinose, trehalose,
אז קראתי ובדקתי קצת ואני מבין שטריהלוז ופלטינוז אמורים להיות באמת סוכרים שלא מקפיצים את רמת הגלוקוז בדם יותר מידי + יש להם מספר מעלות בריאותיות, אבל הפחמימה העיקרית היא dehydrated cane juice - מיץ קנה סוכר מיובש - שלפי ההגיון ומבדיקה קצרה באינטרנט היא סוכר שולחני רגיל, או במקרה הטוב סוכר חום.
השאלה שלי אם לא עדיף להשאר עם מלטודקסטרין במקום לצרוך כמויות של סוכר?
*ושאלה נוספת - דקסטרין תירס זה לא פחות או יותר מלטודקסטרין?
|
מלטודקסטרין= פולימרים של גלוקוז= פחמימה "מורכבת" שבפועל מתפרקת מהר יותר מגלוקוז ומסוכר שולחן.
לשאלתך, צריכת מלטודקסטרין תשפיע על רמות האינסולין בצורה חדה יותר מסוכר משולחן ככה שבמקומך, אם כבר החלטת שאתה קונה גיינר, אז תקנה גיינר איכותי שמכיל כמה סוגים שונים של פחמימות ולא גיינר שמתבסס על פחמימה זולה.