ציטוט:
פורסם במקור על ידי SmokingSnake
1. מאיפה אתה יודע מה המדריך שלו אמר לו? אני ראיתי הרבה מדריכים שאומרים לא לעבור קו אצבעות בסקוואט עם הברך, ושכוחות על הברך מתחת לסקוואט מקביל מסוכנים (יחד עם עוד מיתוסים), מה אתה נביא זעם שמכיר את כל המדריכים בארץ והשמועות שרצות שם? ד"א רשום שהוא בן 24, למה החלטת שהוא קטין? אולי הוא בן 13, אולי בן 60 אולי בן 24
2. בפרס שמבוצע נכון יש סכנה לגב באיבוד שיווי משקל בדרך כלל כשהמוט מעל הטרפזים, יותר מדי הקשתה של הגב לאחורה ופגיעה בחוליות באנשים לא מיומנים בדיוק ההפך מבסקוואט שבו לרוב אנשים מעגלים את הגב, וכן אפשר להיפצע גם עם 30 קילו בפרס
3. מה אכפת לך שבנאדם לוקח ברצינות ת'אימונים שלו ומדפיס מאמרים 
|
1. שים לב, רשום פה ככה:
"בא אלי אחד המדריכים ומתחיל להסביר לי כמה מה שאני עושה זה חרא, יהרוס לי את הברכיים והגב והוא בכלל לא ממליץ לעשות את התרגילים האלה. סקוואט בכלל אומרים לא לעשות ואם כבר אני מתעקש אז לא להגיע למקביל (משהו כמו חצי סקוואט) ועדיף בסמית'. פרס אומרים לעשות רק בישיבה כי אחרת יש "לחץ גדול על הגב התחתון" וזה כמובן מאוד לא מומלץ."
מדריך שאומר על התרגיל, כתרגיל (ולא על ביצוע ספציפי) שהוא חרא, הורס ברכיים וגב ובכלל לא ממליץ על סקוואט - דבר שבכלל הזוי עוד בימינו שכל מדריכי ה-mainstream מדברים על "אימון פונקציונאלי" שכן סקוואט per se הוא התרגיל הכי פונקציונאלי שיש, הוא מדריך מחורבן - ובכזה הוא נתקל.
2. הדיון מתנהל פה על ביצוע בטכניקה נכונה ולא על טעויות בטכניקה, ככה שמדובר בסיכונים שנגרמים בעת
ביצוע נכון של התרגיל, ובמצב כזה מה שאמרתי עדיין תקף.
3. איך זה שהוא רציני באימונים שלו קשור לזה שהוא מדפיס מאמרים --בשביל המדריך-- ? בצפיה מהצד בסיטואציה כזו נראה כי זה שמדפיס את הכתבה מנסה להוכיח משהו בכתבות שלו. אבל אם הוא צודק אז למה ? כל הסיפור הזה מיותר.