14-10-10, 13:31
|
|
Banned
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigwolf
בס"ד
אני בשום אופן לא יכול להסתדר עם זה. אבל איזה ברירה אמתית יש לי ? אתה מאמין (וזאת זכותך) שההשגחה מפקחת על המוצר "הכשר", ואני לא מאמין שהיא עושה את זה.
מעבר לכך, במדובר בתעשיית "כשרות" מרושעת ברובה, שכל מה שמעניין את חבריה זה רק כסף... כסף... יותר כסף ! וכשאתה חנוק בכסף, אז רוצים עוד... עגל הזהב של הדור
למה יהודי שרוצה לאכול בשר כשר "באמת" חייב לשלם כפול במחיר ? מה זה בעצם אומר, שכל יתר הבשר הוא לא כשר ? - אבל הוא כן כשר, עובדה מוכרים אותו בחנות "כשרה"
ניתן להביא עוד אלפי דוגמאות שונות - אני יודע שלא ל"זה" הייתה הכוונה של הבורא.
כנ"ל מרבית חברי כנסת ה"דתיים" בדיוק מאותה אופרה, מרבית תלמידי ה "תורתו אומנותו", עשרות אלפי האגודות שדואגות למשפחות נזקקות (יש יותר אגודות מנזקקים), התרומה של 10 ש"ח לחולי סרטן ב sms - כאשר יותר מ 6 ש"ח מקבלת חברת הסלולר, ובדרך יש עוד מנהלים, אנשי שיווק ומכירות, מנהלי מחלקה, עובדים, עוזרים, אחיות, וכל העולם ואחותו - אז כמה כסף נשאר לילד חולה הסרטן?!!! ההלכה "המוזרה" שמותר למתרים לקחת לכיסו 49% ממה שאסף (אני יודע שמדובר בהוצאות שלו, אבל בפועל "נוהגים" אחרת ו"מעגלים פינות" - וגם בתעשיית הכשרות אין חדש תחת השמש
ולכן לפי עניות דעתי יש לנהוג כפי שמוסבר לנו בפרקי אבות : וכל מעשיך יהיו לשם שמיים. אם אתה חושב שמה שאתה עושה זה לשם שמיים - אשרך וטוב לך. אני באופן אישי לא חושב שלקנות "אבקת חלבון כשרה" זה מעשה לשם שמיים (אבל רק אני מרגיש כך, אתה לא חייב להרגיש את אותו הדבר)
הטענה המרכזית שלי היא - אי אפשר לדעת מה כשר ומה לא כשר במרבית המוצרים שנמכרים בחנות (ובפרט באבקות וכמוסות) אתה יכול לומר לי שאני מגזים. Ok. אבל נמאס לי לשקר לעצמי כל יום מחדש. אני מרגיש שמשהו כאן דפוק מהשורש. שה' יעזור לנו, וישלח לנו את אליהו הנביא, ואת משיח בן דוד בקרוב אמן.
|
אכן עצוב שכך הוא המצב ואפילו במי שהעבודה שלו היא להשגיח על כשרות אי אפשר לבטוח.
אבל אני עדיין חושב שגם אם ההשגחה אינה צמודה ומפוקחת באופן הדוק, אני חושב שהם לפחות בודקים אם רכיבי המוצר (כפי שהם מדווחים) כשרים, אני טועה?
|
|
|