12-10-10, 08:18
|
|
מנהל מקצועי - פיתוח גוף תחרותי
כללי:: אביב עומר
גיל:: מר ישראל 2013 ibff, מקום 3 מר יוניברס 2015 ibff, מקום 5 לונדון פרו 2018 בקטגוריית משקל בינוני ifbb
עוסק ב:: כתב עיתונות. כמו סופרמן
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור
חבר'ה, התשובה לגבי חלב והשמנה אינה טמונה בערך הקלורי, ולא בתכולת השומן שיש בו.
התשובה טמונה במשהו בסיסי יותר שקוראים לו אינסולין.
ממליץ לכל מי שחושב לשתות גלונים של חלב בחיטוב או עליה במסה, לקרוא את המאמר על האפקט האינסולינוטרופי של החלב.
לא הכל מסתכם במאזן קלורי חיובי או שלילי.
במהלך לימודי אהבתי נושא אחד במיוחד וקוראים לו אנדוקרינולוגיה (תורת ההורמונים). שם למדתי שלמאזן ההורמונים בגוף האדם יש חשיבות רבה בנוגע לתהליכים מטאבוליים- אחד מהם הוא השמנה.
בואו ניקח לדוגמה חולה סוכרת מסוג 2:
תנו לו תפריט נייטרלי מבחינת קלוריות, אבל תנו לו מזונות מקפיצי אינסולין. אתם חושבים שהוא לא ישמין?
עכשיו, אני לא בא להגיד שכולנו חולי סוכרת, אבל קחו בחשבון שהדרך לתנגודת לאינסולין קצרה ומהירה ממה שאתם חושבים.
בסופו של דבר כולנו נגיע לגיל 40-50 ויש מצב טוב שמי שמקפיץ את רמות האינסולין שלו (ע"ע חלב ומזונות בעלי אינדקס גליקמי או אינסולינמי גבוה) יגיע למצב בו הגוף לא מגיב בצורה אידיאלית לאינסולין המופרש.
נקודה למחשבה
גל
|
נקודה מצויינת מאיש מקצוע מצויין, ועוד סיבה למה הפתרון המאולתר הזה הוא לא ממש תגלית המאה.
גל אשמח אם תתייחס בנוסף גם לעניין אחוזי השומן והקלוריות: על מנת לקבל מנה רצינית של חלבון אנשים נאלצים לשתות כמויות אדירות של חלב ומקבלים על הדרך הרה מאוד שומן מיותר.
אני מעריך כל מתאמן, אני מעריך יותר את מי שמתמיד ומתקדם, אני מעריך הכי הרבה את מי שמעז- ומתחרה
סגן מר ישראל עד 82 קילו 2011, מר הצפון 2005 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2006 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2010
|
|
|