אשכול: אימון ארוך..
צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-02-07, 22:07   #27
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי MosheB
כולכם אומרים "אסור לעבור תאימון של השעה וחצי"
תאחלס אין לכם מושג על מה אתם מדברים כי:
א. לא ראיתם שום מחקר לעניין
ב. אם אוכלים שעה וחצי לפני אימון חלבון איטי כגון קזאין אפשר להתאמן שעתיים ואפילו יותר(לדוגמה קופסת קוטג' פירוקה בגוף נמשך ליותר מ4 שעות עד שהוא נעלם לגמרי)
ג. מאיה מה שהבאת זה חרתא כי אותו הורמון מתחיל אצל אנשים לפעול בזמנים שונים וכאשר אוכלים אחרי אימון הוא "מפסיק" או לחילופין יש אנשים שהוא בכלל לא "הופעל"
ד.אשמח לקבל מחקרים כאלה ואחרים
א. אם אתה מדבר על מחקר שמוכיח שרמות הקורטיזול בדם עולות בזמן האימון, אז אני ראיתי ויש לי כמה אבסטרקטים.
ב. אתה כזה חכמולוג, אז נלך לפי הגישה שלך - אני רוצה לראות מחקר בעניין הזה.
ג. כנ"ל - מחקר שמוכיח שיש אנשים שהקורטיזול אצלם לא "מופעל" (LOL).
ד. אתה תראה, ברגע שאני אראה את המחקרים שלך.

ציטוט:
בקשר לפירוק שריר אחרי שעה , יש מחקר או משהו בסיגנון? , אני מניח שלא וגם אם כן בטח לא יצויין במחקר מה האנשים הללו אכלו לפני האימון , כמה זמן לפני הם אכלו , ומה הם אכלו אחרי האימון
כשיהיה מחקר כזה אז אני אוכל לומר בוודאות שההורמון באמת מופרש שעה לאחר אימון ואז כל תאוריית ה "אימון שלא יעבור תשעה וחצי" , תיהיה נכונה עד אז זה מיתוס
איזה מחקר אתה רוצה לראות בדיוק? מחקר שמראה שקורטיזול הוא הורמון לחץ? טוב שלא ביקשת מחקר שמראה שזורם לנו דם בעורקים.

הקורטיזול לא מופרש "אחרי שעה", או אחרי שעה ו-2 דקות או כל דבר כזה. הוא מופרש בזמן אימון וזהו. תפקיד ההורמון הוא בין היתר לווסת את רמות הסוכר בדם ע"י גלוקונאוגנזה. ככל שהאימון ימשך יותר זמן, גלוקונאוגנזה יתרחש יותר זמן מה שאומר יותר פירוק שריר. לכן מומלץ להגביל את משך זמן האימון, ומאחר שאפשר להשיג תועלת מאימון קצר יחסית, אין טעם לעשות אימון ארוך יחסית, אחרת אנשים היו עושים אימונים של 4-5 שעות וזה היה לכאורה לגיטימי.

ציטוט:
אין מחקר לעניין = עוד מיתוס לאוסף.
אז תמשיך לשכנע את עצמך שזה מיתוס.