ציטוט:
פורסם במקור על ידי tomer90
תודה על העזרה דאטו אבל אני לא חושב שמה שאתה אומר זה נכון, שמע אומנם זה לא תרגילים מורכבים אבל ככה אני עובד פרטני על כל שריר מה שנותן לו יותר גירוי ואמור לתת לי יותר תוצאות לא?.
דעה של מישהוא אחר?
|
תומר התפיסה שלך היא שגויה. עבודה פרטנית על השרירים בפירוש לא תניב תוצאות טובות יותר מעבודה בתרגילים מורכבים. מיקוד בשריר בודד לא יתן יותר גירוי לשריר
מהסיבה הפשוטה שחוסר הניסיון שלך בתור מאמן מתחיל מתבטא בעיקר ביכולת הירודה של מערכת העצבים "להפעיל" סיבי שריר לצורך הפקת כוח. השריר כשלעצמו הוא טיפש, ואין ביכולתו "לדעת" את כמות הגירוי שמופעל עליו. עיקר העבודה מתבצעת על ידי המערכת העצבית שקובעת את "כמות" השריר שישתתף במאמץ. כאמור, כוח זהו מושג שקשור יותר לניהול נכון של היחידות האחריות להפקת האנרגיה מאשר למסת השריר. ניתן לשפר את הכוח שלך משמעותית מבלי לעלות גרם אחד במסת השריר וזו על ידי שיפור יכולת הגיוס של המערכת העצבית בלבד.
לכן, בכדי לראות תוצאות בכל תוכנית המיועדת לגדילה ולעלייה במסה, יש צורך לבסס קודם כל את מרכיב הכוח, שעליו עובדים בתנועות מורכבות כמו אלה שהזכרתי, שע"י שילוב מספר מערכות שרירים, מפעילות את מערכת העצבים בצורה האפקטיבית ביותר וגורמות לה לגייס יותר סיבי שריר, דבר היקל עליך לבנות מסה בשלבים מתקדמים.