צפיה בהודעה בודדת
ישן 20-07-10, 22:21   #25
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט

הסמל האישי שלגל ציון-פור

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza צפה בהודעה
1. יכול, אבל ברמה נחותה מפחמימות, שלגביהן אני לא רואה התייחסות בהודעה שלך. זה כמו שנגרוס שהליכה פוגעת בברכיים אז עדיף לרוץ.
2. פחמימות הם המפתח ביצירת סוג 2.
3. שומן וכולסטרול יכולים להעלות את הHDL (עוד יתרון של ביצים) ואת כמות הכולסטרול הכללי, אבל האחראי היחידי לעלייה בLDL מהסוג הבעייתי, הוא פחמימות בלבד. (כאמור, שני סוגים שידועים לנו לגבי סוגי נשאי הכולסטרול מסוג LDL. הגדולים והלא מזיקים במצב של התחמצנות העורק, והקטנים והדחוסים אשר קטנים מספיק בשביל לחצות את דופן העורק במצב של מחלה שלו.)
4. בגלל שהארגון ה"בריאות" הזה מתבסס בהמלצותיו על היפותזות שהם מיושנות, שקריות מבסיסן, מגמתיות, (כמו הLipid Hypothesis הליצני) ומכיוון שאם הם לא היו גורסות בצורה כזו היה נפגע להם המימון הממשלתי. אם מעניין אותך לדעת יותר על הקשר בין ממשל להמלצות בריאותיות הייתי ממליץ להתחיל בסרט FATHEAD, שהוא דוקומנטרי מעולה על הנושא הזה.
5. הייתי ממליץ על תזונה שקרובה ככל היותר לתזונה פלאוליטית (Paleo Diet). בתור תזונאי אני בטוח שאתה מכיר אותה
תקן אותי אם אני טועה, אבל ה-Pleolithic Diet תומכת בצריכת 1-2 ביצים שלמות ביום, לא?
וההמלצה היא לביצים עשירות באומגה 3.
ואומגה 3 יכולה בפני עצמה להשפיע על פרופיל השומנים והסוכר בדם.
כמו שאני רואה את זה, הדיאטה הזו לא שונה כל כך מההמלצות לצריכת ביצים של ארגוני הבריאות.
בברכה
גל ציון-פור
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט