צפיה בהודעה בודדת
ישן 01-07-10, 22:40   #11
yogiyogi
חבר פעיל

עוסק ב:: לשדוד את תנובה

ממש לא. בולשיט.
חומצות אמינו עוברות דרך ארוכה מאוד מאוד ויש להן כל כך הרבה אפשרויות ולהפוך לשומן היא בערך האחרונה.

הנה הסבר טוב שקשור, קרדיט לemz

יש כמה דברים פשוטים שצריך לדעת: אף פעם אי אפשר לדבר בוודאות על מספר גרמים ולקבוע עובדות טיפשיות כאלה. - לכל אחד מערכת עיכול אחרת ויכולת ספיגה ופירוק (ובנייה) אחרת. כשאתה אוכל 30 גרם חלבון לא כל החלבון מגיע ביחד לכבד,לוקח לו זמן,והוא ישאר במעיים עד לפירוק מלא וספיגה. אבל בוא נניח שהזרקת 30 גרם חלבון ישירות לכבד:

בוא נתחיל בכך, שאם אתה לא אחרי צום ממושך (בו רוקנת את הגליקוגן לחלוטין), ואכלת ארוחה שכוללת עוד משהו חוץ מחלבון- כל הדבר הזה לא תופס. החלבון לא יהפוך לגלוקוז.
המצב היחיד בו חלבון הופך לגלוקוז הוא כשאר רוצים למלא גליקוגן או כשאר הגוף במצב רעב והוא הופך לגלוקוז שישוחרר לדם בתהליך גלוקונאוגנזה.
כמובן שאנשים שמתאמנים הם לא בצום, והם אוכלים עוד דברים במשך היום מלבד נטו חלבון.
הגוף יבנה גליקוגן משאר הפחמימות שאתה אוכל ולא מהחומצות אמינו. ובטח שלא מ50 אחוז מהן!
עכשיו, הנחנו שאנחנו במצב של צום נכון? הגוף צריך אנרגיה זמינה נכון? - נכון. ולכן הוא לא ייצור גליקוגן כי זה לא מעניין אותו כרגע. הוא יפעל ליצירת אנרגיה על ידי פירוק חומצות אמינו לאחד מתוצרי מעגל קרבס. הגוף בונה גליקוגן רק בתנאי "שובע".
מה שעוד יפה לדעת, זה שלא כל החומצות אמינו הן גליקוגניות- משמע ניתן לבנות מהן גליקוגן.
בקיצור, חלבון הופך לגלוקוז בתנאי רעב קשים (פירוק שריר בגלוקונאוגנזה) וכשאר הוא רוצה למלא גליקוגן.
את מצב תנאי הרעב אנחנו שמים בצד כי אנחנו לא ביום כיפור כרגע, ולגבי מילוי גליקוגן מחלבון- זה יקרה אם תאכל רק חלבון כל היום ובכמויות עצומות. ועדיין זה לא יהיה 50 אחוז.
בקיצור זה קשקוש. תראה כמה הנחות מפגרות עשינו כדי "להצדיק" את הטענה הזאת ועדיין לא הצלחנו.

בקיצור, לקבוע עובדות כאלה זה מטומטם. במיוחד עם לקבוע כמות ספציפית ובמיוחד שאוכלים עוד דברים מלבד חלבון.

מה שווה כל החדר כושר הזה אם אני לא מצליח לפתוח את השייקר אחרי אימון?!?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי בובדילן94 צפה בהודעה
אחי אם הייתי יכול הייתי תופס דג טונה ומזיין אותו
yogiyogi מנותק   הגב עם ציטוט