![]() |
מה ההבדל בין פאוורליפטר לבין בודיבילדר?
מבחינת תזונה למשל?
פאוור ליפטר נמצא כל הזמן בעלייה במאסה? , אין לו אף פעם את הקטע של החיטוב להורדת אחוזי שומן ונוזלים? ראיתי למשל תמונות של לוליק הפאוור ליפטר של ישראלבודי הוא די שמן (ברור שיש לו מאסת שריר אדירה). |
בערך מה שאמרת אבל זאת הדרך להשגת המטרה ולא המטרה עצמה
המטרה של פאוורליפטר היא להרים כמה שיותר משקל בתרגילים בנץ סקוואט דדליפט בניגוד לבאדיבילדר שיכול לדחוק 10 קילו ולהיראות ענק וזה לא יהיה אכפת לאפחד |
ציטוט:
העיקר להיות כל הזמן במאסה ולהוסיף כח? |
לפאוורליפטר לא אמור להיות אכפת מתזונה, הרי שהוא שם דגש על אימון כח ולא היפרטרופיה.
|
ציטוט:
לפי מה שאתה אומר אין לו גם מה להתאמן למשל על שרירי בטן כי הם לא יועילו לו בכלום. המטרה מאסה וכח נטו. |
קודם כל גם לשרירי בטן יש חשיבות אצל פאוורליפטרים , כיוון שהם חשובים ליציבה בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט.
אני חולק קצת על מי שכתב לפניי - אולי בקטגורית המשקל הגבוהה ביותר כבר לא אכפת להם מהמשקל. בעקרון , עדיף לפאוורליפטר להיות כמה שיותר חזק על משקל כמה שיותר נמוך. בניגוד לבודיבלדרים , פאוורליפטרים יעדיפו שהמסה שלהם תהיה פונקציונלית - כמה שיותר כח עבור מסה נתונה. ברור שיש לך יותר סיכוי לקחת מקום ראשון בתחרות כשאתה עושה סקוואט של 300 קילו בקטגוריה של עד 90 ק"ג מאשר לעשות סקוואט של 300 קילו בקטגוריה של משקל חופשי. |
ציטוט:
עריכה: משה הקדים אותי בשניה |
ציטוט:
|
אני אנסה לתמצת
פאוורליפטרים גדלים כדי להרים משקולות באדיבילדרים מרימים משקולות כדי לגדול זה כל התורה על רגל אחת עם כמה פרקים מושמטים לא כולל פרשנות רמב"ם |
ציטוט:
תודה רבי ארבל הגדול :1eye: |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:07. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ