ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   שאלה היפוטתית בנושא תזונה בחיטוב. (https://israelbody.com/showthread.php?t=8374)

Fatty 21-04-07 14:27

שאלה היפוטתית בנושא תזונה בחיטוב.

הייתי שמח לדעת, אם בהנחה שאני בחיטוב, ולדוגמא יצא שאכלתי בבוקר קוספת קוטג', ואחרי כן לצורך הדוגמא, מנה של חומוס ופיתה. אם במהלך היום אני אצמצם בפחמימות בשאר הארוחות, ולא אוכל יותר שומנים במהלך היום ואשאר ככה במאזן קלורי שלילי, האם בעצם לא תהיה שום פגיעה בתהליך של החיטוב? מקווה שהבנתם את השאלה.

כי אם זה באמת נכון, אז אפשר בימים שלא מתאמנים ולא צריך הרבה אנרגיה, לאכול בבוקר-צהריים איזה בורקס (גם כן, רק דוגמא. [דוגמא לא כלכך טובה כי יש בבורקס המון שומן]) ואז במהלך היום כמעט ולא לאכול פחמימות ואז למרות הצ'יט, להשאר במאסן קלורי שלילי וכך לא לפגוע בכלל בחיטוב.

אני חוזר, השאלה והדוגמאות היו רק להמחשה בלבד. אני שואל מבחינה עקרונית. (למרות שהקטע עם החומוס באמת קרה לי :p)

Moshe 21-04-07 14:29

מבחינה תאורתית כן , מבחינה מעשית תלוי איך הגוף שלך מגיב לזה ואיך הוא מסתדר עם המרכיבים במזונות שהזכרת.
ד"א בבורקס יש לא מעט פחמימות ונתרן מה שסופח לא מעט נוזלים , הקטע שאם אתה עושה דיאטת דלת פחמימות אתה בעצם ממלא מאגרי גליקוגן ככה שאם תתחיל לעשות את זה כל יומיים תוצאות בהתאם , אבל אם תשמור על יחס של חלבון/פחמימה/שומן לדעתי אין בעיה

Bullet 21-04-07 14:30

לא הבנתי כלום

Moshe 21-04-07 14:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
לא הבנתי כלום

השאלה המדוברת בפורום , איפה עומרי טורבו שתמיד מביא את הדוגמה הזו :
"גם אם תאכל 2 חבילות שוקולד כל היום ותשאר במאזן שלילי תרד במשקל"

Shlomik 21-04-07 14:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Fatty
הייתי שמח לדעת, אם בהנחה שאני בחיטוב, ולדוגמא יצא שאכלתי בבוקר קוספת קוטג', ואחרי כן לצורך הדוגמא, מנה של חומוס ופיתה. אם במהלך היום אני אצמצם בפחמימות בשאר הארוחות, ולא אוכל יותר שומנים במהלך היום ואשאר ככה במאזן קלורי שלילי, האם בעצם לא תהיה שום פגיעה בתהליך של החיטוב? מקווה שהבנתם את השאלה.

כי אם זה באמת נכון, אז אפשר בימים שלא מתאמנים ולא צריך הרבה אנרגיה, לאכול בבוקר-צהריים איזה בורקס (גם כן, רק דוגמא. [דוגמא לא כלכך טובה כי יש בבורקס המון שומן]) ואז במהלך היום כמעט ולא לאכול פחמימות ואז למרות הצ'יט, להשאר במאסן קלורי שלילי וכך לא לפגוע בכלל בחיטוב.

אני חוזר, השאלה והדוגמאות היו רק להמחשה בלבד. אני שואל מבחינה עקרונית. (למרות שהקטע עם החומוס באמת קרה לי :p)

בכללית כן אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו בבורקס יש שומני טראנס/מרגרינה ולכן הוא בעייתי גם במסה וגם בחיטוב אבל כל עוד אתה שומר על יחס חלבון/פחמימה/שומן זהה ממזונות בריאים אז אין שום בעיה.

TZAHI10 21-04-07 14:37

אני חושב שקראתי פה באחד המאמרים באתר שאם בארוחה אחת אוכלים יותר מבשאר הארוחות זה יכול להשמין... בכל מקרה אני מציע להתרחק מהצ'יט הזה כי זה יכול לגרום לך בסוף לנסות עוד ועוד לוותר לעצמך ובסוף להרוס את התפריט

Fatty 21-04-07 14:38

אז תתעלמו מהדוגמא של הבורקס. אני מדבר על החומוס, שזה באמת קרה לי, וגם בחומוס יחסית יש שומן בריא.

נ.ב, אני מזכיר. זה לא שעכשיו אני אחתיל כל יום בחיטוב לדפוק חומוס על הבוקר או משהו. פשוט רק רציתי לדעת. אני יודע שזה לא מצב אידיאלי, אבל עדיין.

Shlomik 21-04-07 14:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Fatty
אז תתעלמו מהדוגמא של הבורקס. אני מדבר על החומוס, שזה באמת קרה לי, וגם בחומוס יחסית יש שומן בריא.

אם זה חומוס שאתה מכין בבית אז כעיקרון אין בעיה זה מקור בריא לשומן ואתה אפילו יכול לצרוך אותו על בסיס קבוע בתפריט, בחומוסים המעובדים אם אני זוכר נכון יש שמן צמחי מוקשה אבל אל תתפוס אותי על המילה צריך לבדוק אני לא מחובבי החומוס אז אני לא זוכר כל כך אישית אני מעדיף טחינה ביתית.

Fatty 21-04-07 14:41

אז כל עוד אכלתי חומוס ביתי (שזה באמת מה שקרה) ובמהלך היום קיצצתי בפחמימות ובשומנים ונשארתי על מאזן שלילי, אין לזה שום השפעה?

Shlomik 21-04-07 14:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Fatty
אז כל עוד אכלתי חומוס ביתי (שזה באמת מה שקרה) ובמהלך היום קיצצתי בפחמימות ובשומנים ונשארתי על מאזן שלילי, אין לזה שום השפעה?

כן שוב כל עוד שמרת על אותו יחס בין אבות המזון אין שום בעיה לדוגמא אכלת כף חומוס ביתי שהיא סביב ה70-80 קלוריות אם אני לא טועה וסביב ה7 גרם שומן ובהמשך היום קיצצת 1.5-2 כפיות שמן זית אז הכל בסדר הבעיה שמרבית האנשים בדרך כלל ימשיכו לאכול רגיל ו/או לא יצליחו לחשוב נכון את השינוי שהם עשו בתפריט ולכן עדיף להקפיד על תפריט מסודר כמה שיותר.

gman 21-04-07 16:52

באופן היפוטתי אתה יכול גם להכניס שוקולד לתפריט החיטוב שלך ולקצץ אץ זה מהפחמימות והשומנים...
רק שהשומן הרווי שם לא יעשה טוב לחיטוב, וחוץ מזה כשאתה על כל כך קצת קלוריות לא היית רוצה לבזבז חצי מזה על איזה 100 גרם שוקולד...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:55.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ