ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   לגב: יש הבדל בין פולי עליון למתח? (https://israelbody.com/showthread.php?t=78274)

Olonstake32 15-02-13 11:30

לגב: יש הבדל בין פולי עליון למתח?

בפולי עליון אני עובד עם משקל בסביבות ה-115 ליברות.
במתח מופעל משקל הגוף שלי, בערך 75 ק"ג, שזה בערך 170 ליברות.

איך זה יכול להיות שבמתח אני מצליח להרים 170 ליברות אבל בפולי רק 115?

returnix 15-02-13 13:26

ככה כל אחד [לרוב] , מישהו פה הסביר שהגוף חזק יותר בלהרים את עצמך למעלה, מאשר להוריד משהו למטה..

SmokingSnake 15-02-13 17:32

יש הבדל:
במתח הפלג גוף התחתון משוחרר ואפשר לנצל את הבטן ועוד שרירים לסחוט עוד חזרות.
בפולי בדרך כלל יש את הכרית על הירכיים שאפשר לקבל ממנה קונטרה ואז לנצל את הכח של הרגליים גם בשביל לסחוט עוד משקל.

אתה כנראה יותר מיומן בשימוש בעוד שרירים במתח מאשר בפולי, תפסיק להשתמש בעוד שרירים בגוף(רגליים לא זזות) ותראה שגם מתח קשה

sbtgn1 17-02-13 13:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי smokingsnake (הודעה 1158628)
יש הבדל:
בפולי בדרך כלל יש את הכרית על הירכיים שאפשר לקבל ממנה קונטרה ואז לנצל את הכח של הרגליים גם בשביל לסחוט עוד משקל.

אתה כנראה יותר מיומן בשימוש בעוד שרירים במתח מאשר בפולי, תפסיק להשתמש בעוד שרירים בגוף(רגליים לא זזות) ותראה שגם מתח קשה

זה שהרגליים חייבות לשמש ככוח תומך כדי שלא תעלה למעלה אני מבין
אבל איך הם יכולות לעזור לך למשוך יותר (הרי הם סטטיות) זה לא ברור

OfirAA 17-02-13 16:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי smokingsnake (הודעה 1158628)
יש הבדל:

ממתי מזיזים רגליים במתח

Kosher 17-02-13 17:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OfirAA (הודעה 1158754)
ממתי מזיזים רגליים במתח

מזיזים, לתנופה..

returnix 17-02-13 17:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kosher (הודעה 1158758)
מזיזים, לתנופה..

מי שמרמה..

XVGX5310 17-02-13 18:05

ציטוט:

פורסם במקור על ידי returnix (הודעה 1158759)
מי שמרמה..

שזה כולם במשקל כבד...

The phenomenon 17-02-13 18:43

המשקל שרשום על המכונה (על כל מכונה) זה לא באמת המשקל הזה, זה סתם מישהו בא והדביק מדבקה. זה שרשום 20 קילו, זה לא אומר שזה באמת 20 קילו. 20 קילו במכונה שבמכון שלך זה לא אותם 20 קילו במכון אחר. דבילי, אבל זה ככה.

כמובן שכל שאר הדברים שנאמרו בדיון גם נכונים.

Kosher 17-02-13 20:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the phenomenon (הודעה 1158776)
המשקל שרשום על המכונה (על כל מכונה) זה לא באמת המשקל הזה, זה סתם מישהו בא והדביק מדבקה. זה שרשום 20 קילו, זה לא אומר שזה באמת 20 קילו. 20 קילו במכונה שבמכון שלך זה לא אותם 20 קילו במכון אחר. דבילי, אבל זה ככה.

הוא התכוון 170 ליבות..

Olonstake32 17-02-13 20:51

ציטוט:

בכל זאת אני מאמין שהמשקל הוא די קרוב ל-115, אם לא בדיוק..

כי כשחושבים על זה - לא הייתי מצליח להרים בפולי עליון משקל ששוקל כמוני או יותר...
מה שמעלה את השאלה - איך אפשר להתקדם בתחום הזה? לעשות מתח כשאתה סוחב על הגב משקל?

The phenomenon 18-02-13 14:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי kosher (הודעה 1158795)
הוא התכוון 170 ליבות..

זה לא משנה. גם ליברות. הבאתי דוגמא.

returnix 18-02-13 17:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי olonstake32 (הודעה 1158800)
בכל זאת אני מאמין שהמשקל הוא די קרוב ל-115, אם לא בדיוק..

כי כשחושבים על זה - לא הייתי מצליח להרים בפולי עליון משקל ששוקל כמוני או יותר...
מה שמעלה את השאלה - איך אפשר להתקדם בתחום הזה? לעשות מתח כשאתה סוחב על הגב משקל?

כן ולא לשכוח תנועה מלאה בלי עזרה מהרגליים וכו'.

SmokingSnake 18-02-13 20:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sbtgn1 (הודעה 1158738)
זה שהרגליים חייבות לשמש ככוח תומך כדי שלא תעלה למעלה אני מבין
אבל איך הם יכולות לעזור לך למשוך יותר (הרי הם סטטיות) זה לא ברור

כשהרגליים דוחפות נגד הכריות מופעלים הכופפי ירך(בראשם רקטוס פמוריס) וכן השרירי בטן שמונעים מהגב להגיע לפשיטת יתר, מתרגיל מבודד לפלג גוף עליון זה הופך להיות מאמץ של עוד הרבה שרירים

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ofiraa (הודעה 1158754)
ממתי מזיזים רגליים במתח

מאז ומתמיד, תנסה לעשות סט מקסימום בלי לזוז, בחזרות האחרונות אני לא רואה בעיה בלהזיז את הרגליים הרי המטרה זה פיתוח כמה שיותר כח/מאסה ולא התכוננות לאימון טבעות אולימפי.
אי אפשר להישאר תקועים על 10-12 חזרות, רוצים להגיע ל15-20, אז יש צורך להשתמש בכל הגוף.
אין הרבה אנשים עם גוף מאוזן שיכולים לעשות יותר מ12 חזרות בלי להזיז את האגן (לפחות) בטווח תנועה מלא.
זה שיש מתאמנים עם יד 45 וירך 50 על 70 קילו לא מעניין... וזה שיש אנשים שעושים רבעים ולא מיישרים ידיים עד הסוף(החלק הכי קשה בתרגיל) גם לא מעניין

ציטוט:

מסכים, תלוי בהרבה דברים במכונה, מנופים, שימון של הגלגלות, בלאי של הרצועות התומכות וכו' וכו'
במכונות הטובות(hammer נגיד) אין הבדלים גדולים מאוד בין מה שרשום למה שמרימים, אבל זה עדיין לא משקל חופשי נטו

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 14:58.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ