![]() |
אימוני סיבולת מול כוח
אני מתאמן כבר זמן מה בחדר כושר מוסמך עם תוכנית אימונים שעובדת על משקלים גבוהים. ות'אמת אני לא מתקדם עם זה - המדריכים לא קידמו אותי לתוכנית הבאה ולא הרגשתי שאני גודל וגם לא חשתי (וזה בעצם הדבר החשוב מאוד!!!) שהשריר מתאמץ/מתנפח/נשרף ולכן אני חושב שאולי כדאי לעבור לתוכנית אימונים של סיבולת. כלומר הרבה חזרות שזה ייתן תחושה שהשריר נשרף ועובד. האם אני צודק בחשיבה שלי?? האם יותר טוב לעשות 15-20 חזרות בסט מאשר 8-10.
מה שבאמת חשוב לי, ופה אני באמת רוצה את עזרתכם, זה שאני רוצה תוכנית אימונים שאני ארגיש בה שהשריר שלי מתאמץ ונשרף. ואת זה אני משיג אחרי הרבה סטים. אז איזה עדיף לעשות? איפה אני משיג תוכנית אימונים לסיבולת השריר? עם הרבה חזרות וסטים? זה סך הכל נותן תחושה טובה כזאת שכאילו עשיתי משהו. |
תקשיב אני אסביר לך, אתה רוצה להתקדם? מחפש לעלות משקלים? מחפש לגדול? תשאר על 6-10 חזרות.
אם אתה לא רוצה תוצאות יש כמה סיבות לזה: 1.אתה לא מתאמן מספיק חזק (עצם זה שאתה עושה למשל 10 חזרות לבד ואתה עוד מרגיש שיכלת לתת עוד אחת או שתיים זה כבר לא טוב, אני אישית בקושי מסיים את החזרה ה6-7 שלי אני תמיד עובד עם פרטנר שישמור עליי) 2.אתה לא נח מספיק - לא ישן מספיק שעות בלילה. 3.אתה לא אוכל מספיק - אוכל זה אחוז מאוד גבוה מההצלחה שלך, ברגע שתאכל מסודר במשך היום (5-8) ארוחות כל בערך 2.5-4 שעות שמכילות כמות מספקת של חלבון רזה (חזה עוף, טונה במים, אמנון, סלמון, סינטה, בקר, קוטג' וכו'...) כמות מספקת של פחמימות איכותיות (בטטה, אורז מלא , פסטה מקמח מלא, לחם מלא, לחם שיפון, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גרנולה וכו'...) וכמות מספקת של שומן איכותי (אבוקדו, שמן זית, טחינה גולמית, שקדים אגוזי מלך וקשיו טבעיים, שמן דגים (אומגה 3 - מצוי בעיקר בסלמון) , חלמוני ביצה, פשתן וכו'...) אתה תראה תוצאות מדהימות מבטיח לך... מבחינת האימונים, אני אשמח אם היית נותן קצת יותר פרטים לגבי האימון שלך וכמה פעמים בשבוע אתה עושה אותו. |
ואגב גם זמני המנוחות שאתה צריך לעשות לא צריכות להיות אינטנסיביות וכל דקה להתחיל סט, תנוח קצת במיוחד בתרגילים מורכבים כמו סקוואט או לחיצת חזה, המטרה היא להעמיס משקלים לבצע מנוחות ארוכות יותר ובכלל גם בבית לנוח כמו שצריך לא להגיע למצב שאתה מתאמן 6-7 פעמים בשבוע לדעתי זה מיותר ומספיק 4-5 פעמים המטרה היא לתת לגוף מנוחה כמה שיותר ואת האוכל הדרוש בשביל להגיע לתוצאות.
תנסה אולי גם לתת ככה איזה פירוט של הארוחות שאתה אוכל במשך היום. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:40. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ