ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   שאלה למומחים - אימוני בוקר ואימוני ערב - התייעצות (https://israelbody.com/showthread.php?t=75525)

Xanadoo 18-04-12 12:14

שאלה למומחים - אימוני בוקר ואימוני ערב - התייעצות

היי חברים,
יש לי שאלה בבקשה בעקבות וויכוח עם כמה חברים פה בעבודה.
חברי טוענים שזה בכלל לא טוב להתאמן על הבוקר. אני מדבר על אימון משקולות!!
סיפרתי להם שאני עושה אימון בבוקר מוקדם מייד עם פתיחת החדר כושר.
קם ב 5, אוכל 3-4 כפות דייסת קאווקר, אח"כ חצי שעה לפני שותה pre-workout וב 6:00 - 6:15 כבר מתחיל את האימון.
הם אומרים לי שזה בכלל לא טוב וזה גורם לפירוק ייתר של השריר וזאת בגלל שמאגרי הגליקוגן רקים בגלל שכל הלילה הייתי בצום.
וזאת למרות שאני אוכל פחמימה לפני האימון.

כללית בבוקר אני מרגיש הרבה יותר אנרגטי ומרגיש שהביצועים שלי הרבה יותר טובים בבוקר מאשר בערב,
אז האם זה באמת משנה?
האם אימון בוקר הוא פחות איכותי ויכול לפרק את השריר יתר על המידה ולכן עדיף להתאמן רק אחה"צ או בערב?
תודה רבה!

itay301 18-04-12 13:33

מבלבלים לך את המוח אין בעיה עם אימוני בוקר גם אני מעדיף לעשות אימוני בוקר וגם יותר נח לי לעשות אימוני בוקר כל עוד תאכל משו קטן לפני האימון ואחרי האימון אין שום בעיה עם זה

Xanadoo 20-04-12 05:04

כעקרון אני קם בבוקר כשעה-שעה וחצי לפני האימון, אוכל 2-3 כפות קאווקר, 1-2 תמרים, ואח"כ כחצי שעה לפני האימון שותה אסולט (per-workout)ואז הולך להתאמן. אמרו לי שזה לא משנה כי בבוקר הגוף עדיין במצב הורמונלי של הריסה (קטבולי) ולכן הוא יקח את רוב האנרגיה לאימון מפירוק השריר כי מאגרי הגליקוגן כמעט מרוקנים לחלוטין בגלל הצום של הלילה....
עד כמה זה נכון...?

IGOR 20-04-12 09:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי xanadoo (הודעה 1131909)
כעקרון אני קם בבוקר כשעה-שעה וחצי לפני האימון, אוכל 2-3 כפות קאווקר, 1-2 תמרים, ואח"כ כחצי שעה לפני האימון שותה אסולט (per-workout)ואז הולך להתאמן. אמרו לי שזה לא משנה כי בבוקר הגוף עדיין במצב הורמונלי של הריסה (קטבולי) ולכן הוא יקח את רוב האנרגיה לאימון מפירוק השריר כי מאגרי הגליקוגן כמעט מרוקנים לחלוטין בגלל הצום של הלילה....
עד כמה זה נכון...?

קודם כל תגיד לחבר'ה שלך שלא יזרקו מסקנות לאויר. דבר שני ארוחת.הבוקר היא הכי חשובה בגלל הצום של הלילה כמו שאמרתה. עכשיו,למה אתה לא מכניס חלבון? למה רק קוואקר? ברור שתיהיה במצב קטבולי.. תכניס כמות מספקת של חלבון ותיהיה רגוע באימון הבוקר שלך.

Xanadoo 21-04-12 10:20

לגבי חלבון הבנתי שרק אחרי אימון לא? ככה אני רואה שכולם עושים. זה מה שאני קורא בכל מקום. לפני אימון פחמימות ואחרי אימון חלבון+פחמימות.
אף פעם לא שמעתי על חלבון לפני אימון. ואם כן אז באיזו כמות?

talp 21-04-12 12:06

אני אישית חלש יותר באימוני בוקר מאשר באימונים בערב..
יותר קל להתאמן אחרי 2 ארוחות...
אבל זה לא אמור לפגוע או משהו פשוט יש לך יותר אנרגיה.

RedHot 21-04-12 12:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי xanadoo (הודעה 1132036)
לגבי חלבון הבנתי שרק אחרי אימון לא? ככה אני רואה שכולם עושים. זה מה שאני קורא בכל מקום. לפני אימון פחמימות ואחרי אימון חלבון+פחמימות.
אף פעם לא שמעתי על חלבון לפני אימון. ואם כן אז באיזו כמות?

ההמלצה לכל מטרה בין אם למסה ובין אם לחיטוב היא כל 3-4 שעות להכניס ארוחה משולבת עם חלבונים. אחרי לילה שלא הכנסת חלבון לגוף- זה מתבקש.
(ושוב, גם אם האימון היה בכל שעה אחרת של היום...לא צריכה להיות הפסקה של הכנסת חלבון יותר מ4 שעות...)

Xanadoo 22-04-12 07:29

אבל אכילת חלבון לפני אימון לא פוגעת בגירוי בשריר? הרי באימון אנחנו אמורים להגיע למצב של קריעת סיבי השריר במטרה שהוא יבנה שוב טוב יותר אחרי האימון בעזרת החלבון (שוב ככה אני הבנתי תקנו אותי אם אני טועה). כך דחלבון חצי שעה שעה לפני אימון נשמע לי סותר את העניין הזה..

Xanadoo 22-04-12 07:33

אם למשל את הקוואקר אני יבשל עם חלב במקום עם מים אז זה יותר טוב? אני מניח שלא התכוונת לכמויות גדולות של חלבון לפני האימון...

Homie 22-04-12 08:59

אכילת חלבון בחיים לא תפגע בשריר, אל תדאג, זה שאתה אוכל או לא אוכל, לא משנה
בעיקרון תמיד אמור להיות לך במחזור הדם חלבון ברמה מסויימת בשביל התאוששות אופטימלית,
בקשר לשעות האימונים, בעיקרון, רוב האנשים אמורים להיות יותר חזקים בשעות הערב,
מבחינת שעון ביולוגי אבולוציוני.

Xanadoo 22-04-12 22:21

אוקיי,
כי חשבתי שזה לא טוב חלבון לפני אימון....
אתה אוכל חלבון לפני אימון?
כמה זמן לפני?

Homie 23-04-12 14:36

אני שמן אז אל תקשיב לי.

זה לא משנה באמת אם זה לפני אחרי וכל הקקי הזה, מה שמשנה,
זה שתאכל מספיק חלבון לאורך היום, ותקפיד לעשות ככה כל יום וזה הכל,
ככה תמיד יהיה לך חלבון בדם.

Xanadoo 23-04-12 20:43

אוקיי..
תודה לך.

Gaslsa 23-04-12 22:43

ממה שאני יודע לא משנה מתי אתה אוכל את החלבון העיקר שבסוף היום תגיע לערכים שאתה צריך
ואימון בבוקר או בערב זה בדיוק אותו הדבר.

Xanadoo 23-04-12 22:52

אמרו לי שבשעות הבוקר הגוף נימצא במצב קטבולי (הריסה) ולכן זה לא טוב או לא יעיל להתאמן על הבוקר.אבל באמת ככל שאני קורא ומעמיק יותר וגם מימה שאני שומע פה, אם אוכלים פחמימות לפני האימון אז אין עם זה בעיה.
תודה.

TheYawa 25-04-12 10:44

ברגע שאכלתה את הארוחת בוקר שלך הגוף מפסיק לפרק את עצמו - יוצא מהמצב הקטבולי, ומתחיל לעבוד על האוכל שהכנסתה!
אבל צריך גם פחממות וגם חלבון על הבוקר כי שניהם חסרים לגוף במידה שווה.
המלצה שלי - שבבוקר הארוחה שלך תהייה כמה שיותר דלת-שומן... שומן מעט את איכול המזון וזה הדבר האחרון שאתה רוצה על הבוקר... :-)

Xanadoo 25-04-12 21:01

הבנתי.ברור שבלי שומן.
לנעשה, זאת לא ארוחת בוקר מלאה כי אני בסה"כ מתעורר שעה ורבע לפני שמתחיל האימון. אני אוכל פחמימה (3 כפות לפני בישול של דייסת קאווקר) ואח"כ חצי שעה לפני תחילת האימון שותה את ה preworkout ויוצא לדרך.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:52.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ