![]() |
בעיה דחופה - תזונה למתאמן בעל עודף משקל
בכל מקום באנטרנט כתובים 3 כללים לתזונה לפני ואחרי אימון:
1.אכול פחמימות לפני אימון כגון - חטיפי אנרגיה, לחם עם ריבה/דבש, וכו'. 2. מיד אחרי האימון אכול פחמימות פשוטות(סוכר) זה בגלל שבאימון הגוף קודם משתמש בגלוקוז בדם, אחרי שהגלוקוז נגמר הגוף עובר למאגרי הגליקוגן, ושזה נגמר הגוף עובר לשומן ו....!שריר! אתה מונע איבוד מסת שריר אם אתה אוכל סוכר אחרי אימון. 3. שעה שעתיים אחרי אימון לאכול ארוחה כבדה עם פחמימות מורכבות וחלבון איכותי. כל זה טוב ויפה ונכון, אבל השאלה היא האם ההמלצות האלה תקפות גם לבעלי עודף משקל רציני?(אני עכשיו יושב על בסביבות 30 אחוז שומן) במיוחד העניין של גלוקוז אחרי אימון - זה מה שהכי לא נראה לי. האם בן אדם עם עתודות אנרגיה כמו שלי באמת מסתכן באיבוד מסת שריר אחרי אימון ארוך ומאומץ? אני מוכן למנוע איבוד מסת שריר אפילו אם המחיר הוא עיקוב בתהליך ההרזיה, ומהתחלה לא היה לי ספק שלשתות ליטר שוקו אחרי אימון לא ממש תורם לתהליך ההרזיה, אבל לפחות חשבתי שזה מונע ירידה במסת שריר. אני רוצה לרדת לאט ונכון, ולהגיע לאחוזי שומן תקינים עם מקסימום מסת שריר, ואני מוכן לחכות גם שנתיים כדי להגיע ליעד הזה. השאלה היא, האם סוכר אחרי אימון באמת עוזר לי לא לאבד מסת שריר, או שהוא נטו מעקב איבוד רקמות שומן ולא תורם לי כלום? זה דחוף כי יש מצב שבשבועות האחרונים פעלתי לא נכון ודפקתי את עצמי, ואם זה אכן כך אני רוצה להתחיל לפעול נכון מעתה. |
אם אני לא טועה ההמלצה לסוכר זה יותר לספורטאי אירובי אנשים שעושים שעה וחצי ככה אירובי ברמה גבוהה
תדאג רק לאכול ארוחה טובה אחרי אימון ואם אתה כבר בקטע של הרזיה תזהר מהטעות שהרבה עושים של לא לאכול שומן גם לא שומן איכותי שהגוף לא מקבל שומן הוא מפעיל מנגנונים לשמירה על השומן שנשאר ואז הגוף עובר לשרוף שריר |
1 tuna
1 sardins 150-400 grams chiken / thin meat vegis10 nuts 10 punnets 10 1 liter of milk before the train 1 apple after 2-3 dates / 1 banana talk to us in 1 month get to 2000 1500-2000 calories work heavy talk to us in 1 month |
היי,
יש לי 2 המלצות אליך: 1. אל תתבסס רק על "המלצות כלליות" שמופיעות באינטרנט. כי אתה יכול לקרוא במקום אחד משהו שונה לחלוטין ממה שתקרא במקום אחר, וזה עלול לבלבל אותך. עליך לעבוד רק על פי הנחיות שמתאימות ספציפית אליך. 2. אם אתה לא יודע מהן ההנחיות המתאימות אליך, לך לייעוץ של איש מקצוע, או שאם אתה יודע לסנן מידע באינטרנט ולקרוא ממקומות מדעיים ומחקריים דברים הנוגעים אליך, תעשה זאת. גם "המדריך לחיטוב" כפי שמופיע באתר שלנו, אינו מתאים לכל אחד באופן ספציפי, אבל אפשר לקחת משם רעיונות כלליים. בברכה גל |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:14. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ