ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   בשביל בטן מעוצבת וריבועים בולטים, יותר חזרות או יותר משקל? (https://israelbody.com/showthread.php?t=72766)

tsabary 23-07-11 15:48

בשביל בטן מעוצבת וריבועים בולטים, יותר חזרות או יותר משקל?

אני יודע שכל שריר אחר אם אתה רוצה לנפח אז תעשה פחות חזרות (8-12) ותוסיף משקל, אבל סביב הנושא של הבטן יש איזו אי בהירות (לי לפחות).

נכון לעכשיו האימון של זה רצף של איזה 10 תרגילים אחד אחרי השני כל אחד 45 שניות (יוצא בערך 8 דקות עם פה ושם הפסקות של 5-10 שניות). אני עושה את זה 3 פעמים בשבוע עם רווח של לפחות יום אחד בלי.

אני כרגע על אחוז שומן לא נמוך (גם לא גבוה, אבל לא נמוך מספיק בשביל לראות שינויים בטן) ואני רואה שינוי (גם מתחיל לראות את השרירים וגם מרגיש שהאימון עובר לי הרבה יותר קלות והבטן התחזקה משמעותית), אבל השאלה היא אם אימון לבטן שכולל פחות תרגילים אבל יותר משקל (לדוגמה המכונות לאימון הבטן במכון, או כפיפות בטן עם משקולות) תיהיה יותר אפקטיבית לפיתוח שרירי הבטן, או שהאימון שאני עושה עכשיו הוא עדיף (או ששניהם בסדר?).

איש העכביש 23-07-11 15:53

אחוז שומן נמוך ולעבוד בטן 12-15 חזרות + להוסיף התנגדות.
כמובן שתרגילים כמו סקוואט, דדליפט, מיליטרי פרס עובדים על הבטן ושאר המייצבים

IGOR 23-07-11 15:53

יותר משקל מן הסתם. כמה שתרים יותר,השריר שלך יתרגל לעומס ויגדל יותר. שריר הבטן הוא כמו כל שריר. ולמה לעזאזל אתה עושה 10 תרגילים? מיותר כל כך. תעשה דדליפט והבטן שלך תגדל יופי. אבל אל תשכח שכל שריר לא משנה איזה בונים במטבח ולא באימונים. מה המטרה שלך? מאסה? חיטוב<?

lifton 23-07-11 15:55

רוצה לראות ריבועים ? תוריד אחוזי שומן.
אתה יכול עבוד בלי סוף על הבטן עם משקל של חצי טון ,3566 חזרות ,ולא תראה ריבועים אם אתה על אחוז שומן גבוה יחסית.
לחזק את הבטן ולגרום לטיפה היפרטטרופיה בשריר הזה תעשה 2 תרגילים בשבוע.

tsabary 23-07-11 16:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איש העכביש (הודעה 1106928)
אחוז שומן נמוך ולעבוד בטן 12-15 חזרות + להוסיף התנגדות.
כמובן שתרגילים כמו סקוואט, דדליפט, מיליטרי פרס עובדים על הבטן ושאר המייצבים

אחוז שומן נמוך זה משהו שאני יפנה אליו אח"כ כרגע אני יותר שואף להעלות את המאסה כדי שכשאני באמת יוריד אחוז שומן אז כבר יהיה מבנה טוב

ציטוט:

פורסם במקור על ידי igor (הודעה 1106929)
יותר משקל מן הסתם. כמה שתרים יותר,השריר שלך יתרגל לעומס ויגדל יותר. שריר הבטן הוא כמו כל שריר. ולמה לעזאזל אתה עושה 10 תרגילים? מיותר כל כך. תעשה דדליפט והבטן שלך תגדל יופי. אבל אל תשכח שכל שריר לא משנה איזה בונים במטבח ולא באימונים. מה המטרה שלך? מאסה? חיטוב<?

האמתי שחיפשתי ביוטיוב סרטונים על בטן ורובם הראו רצף כזה של תרגילים

בנוגע לתזונה אני בסדר אני מאמין. אני שוקל 76 ואוכל בסביבות ה150 גרם חלבון ביום.. פחמימות, סיבים וכל זה אני לא סופר ממש, אבל אני אוכל.

המטרה שלי היא שרירי וחטוב, לא שואף להיות סלקטור, פשוט רוצה להראות טוב.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lifton (הודעה 1106931)
רוצה לראות ריבועים ? תוריד אחוזי שומן.
אתה יכול עבוד בלי סוף על הבטן עם משקל של חצי טון ,3566 חזרות ,ולא תראה ריבועים אם אתה על אחוז שומן גבוה יחסית.
לחזק את הבטן ולגרום לטיפה היפרטטרופיה בשריר הזה תעשה 2 תרגילים בשבוע.

כמו שאמרתי למעלה, ברור לי לגמרי שבשביל לראות בטן צריך אחוז שומן נמוך, אבל כרגע אני עובד על מאסה. אני רוצה שכשאני יוריד אחוז שומן אז יראו את הריבועים יפה. ד"א מה זה היפרטטרופיה?

בנוגע לכל הדדליפט והתרגילים האלה, יש לי קצת בעיות ברכיים והרגליים עוד לא ממש חזקות, אז עד שאני יחזק את כל האזור אני מעדיף להמנע מתרגילים שמפעילים עליהן לחץ.

תודה!

איש העכביש 23-07-11 16:08

אמרת משפט מפגר.
כדי לחזק את הרגליים אתה צריך להפעיל עליהן לחץ :11:

IGOR 23-07-11 16:15

אשכרה משפט מפגר. איך אתה רוצה שהרגליים יגדלו אם לא תפעיל עליהם עומס מסויים? שים תמונות נראה איך אתה בכלל. אולי לא כדי לך לעשות חיטוב כי לא ישאר מימך כלום.

ואם אתה לא יודע מה זו : היפרטרופיה אתה בבעיה. לך תקרא קודם המון המון מאמרים ואז תשאל שאלות.

tsabary 23-07-11 16:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איש העכביש (הודעה 1106933)
אמרת משפט מפגר.
כדי לחזק את הרגליים אתה צריך להפעיל עליהן לחץ :11:

פיסיקה פשוטה. כשאתה עושה תרגיל של פשיטת ברכיים (ניראה לי שככה קוראים לזה. כשאה יושב על כיסא בצורה רגילה וצריך לישר את הרגליים כשיש עליהן התנגדות) אז הלחץ מופעל נטו על התנועה של השריר ועל הארבע ראשי.

כשאתה עושה תרגיל כמו סקוואט אז הלחץ שמופעל הוא בעצם כלפי הרצפה, ולמרות שגם בו כמובן הארבע ראשי עובד יש גם לחץ מסיבי על הברכיים.

בנוסף, קיים פה כל הפקטור של איזון. עד שאני לא יחזק את הרגליים במכשירים (עד לרמה מסויימת כמובן, אני מבין שמתישהו אני יצטרך לעבור לסקוואט וכו') אני מעדיף להתרחק מתרגילים שאני עלול להפצע בהם.

tsabary 23-07-11 16:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי igor (הודעה 1106937)
אשכרה משפט מפגר. איך אתה רוצה שהרגליים יגדלו אם לא תפעיל עליהם עומס מסויים? שים תמונות נראה איך אתה בכלל. אולי לא כדי לך לעשות חיטוב כי לא ישאר מימך כלום.

ואם אתה לא יודע מה זו : היפרטרופיה אתה בבעיה. לך תקרא קודם המון המון מאמרים ואז תשאל שאלות.

אתה מוזמן לקרוא את התגובה הקודמת בשביל להבין למה התכוונתי כשאמרתי להפעיל לחץ.

אתה מוזמן לקרוא את כל שאר הדברים שרשמתי פה בשביל להבין שאני ממש לא בתקופה של חיטוב.

תמונה תעלה כשאני יהיה בבית.

lifton 23-07-11 16:33

אם אתה במסה אז על תתעסק בריבועים.
ולמה שתיפצע בסקווט, זה אפשרי כמו שאפשר להיפצע מכל תרגיל אחר..
ואין סיבה לחזק את הרגליים במכשיר ואז לעשות סקווט, תתחיל עם מוט ריק שזה 20 קילו, לאט לאט תעלה במשקל, כי אם אתה רוצה לחזק את הרגליים, רק סקווט ,מניסיון.

tsabary 23-07-11 16:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lifton (הודעה 1106940)
אם אתה במסה אז על תתעסק בריבועים.
ולמה שתיפצע בסקווט, זה אפשרי כמו שאפשר להיפצע מכל תרגיל אחר..
ואין סיבה לחזק את הרגליים במכשיר ואז לעשות סקווט, תתחיל עם מוט ריק שזה 20 קילו, לאט לאט תעשה משקל, כי אם אתה רוצה לחזק את הרגליים, רק סקווט ,מניסיון.

יש לי בעיה של פריקת ברכיים. פעם פרקתי ברך סתם כי הסתובבתי אחורה לא נכון (זה היה שבועיים אחרי שמתחתי את הרצועות ככה שהן היו חלשות מאוד, אבל בכל זאת). תנועה לא נכונה של הרגל כשמופעל עלייה כזה לחץ מעלה לי את הסיכויים להפצע בהרבה (אני אומר את זה מההיכרות עם הגוף שלי).

בנוגע לריבועים. ברור לי שלא יראו את זה כל עוד אני במסה, אבל למה לא לעבוד עליהם כבר עכשיו כמו שאני עובד על כל שריר אחר? אני לא רוצה להגיע למצב שאני עושה חיטוב, הכל טוב, אבל אין ריבועים כי לא עבדתי עליהם לפני זה

lifton 23-07-11 16:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tsabary (הודעה 1106942)
יש לי בעיה של פריקת ברכיים. פעם פרקתי ברך סתם כי הסתובבתי אחורה לא נכון (זה היה שבועיים אחרי שמתחתי את הרצועות ככה שהן היו חלשות מאוד, אבל בכל זאת). תנועה לא נכונה של הרגל כשמופעל עלייה כזה לחץ מעלה לי את הסיכויים להפצע בהרבה (אני אומר את זה מההיכרות עם הגוף שלי).

בנוגע לריבועים. ברור לי שלא יראו את זה כל עוד אני במסה, אבל למה לא לעבוד עליהם כבר עכשיו כמו שאני עובד על כל שריר אחר? אני לא רוצה להגיע למצב שאני עושה חיטוב, הכל טוב, אבל אין ריבועים כי לא עבדתי עליהם לפני זה

"ריבועים" יש לכל אחד, עכשיו, אתה יכול לאמן אותם במסה, אין בעיה, פעמיים בשבוע מספיק, תרגיל בשיפוע 15-20 חזרות 4-3 סטים תוסיף משקל ,והנה אחלה תרגיל לבטן. (זה מה שאני עושה בערך)

tsabary 23-07-11 17:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lifton (הודעה 1106944)
"ריבועים" יש לכל אחד, עכשיו, אתה יכול לאמן אותם במסה, אין בעיה, פעמיים בשבוע מספיק, תרגיל בשיפוע 15-20 חזרות 4-3 סטים תוסיף משקל ,והנה אחלה תרגיל לבטן. (זה מה שאני עושה בערך)

תודה אחי!

ד"א התרגילים הייתי עושה עד עכשיו? עבדו יותר על סיבולת? כי אין לי ספק שהיה שיפור ביכולת של השריר

נדב33 23-07-11 17:52

גם אם היה שיפור- אין לזה קשר לריבועים
ריבועים- זוהי עבודה במטבח נטו

IGOR 23-07-11 17:59

אשכרה. קשה מאוד לגרום לגירוי בשריר הזה. לכן עדיף כבר לעבוד כבד ולכן דדליפט וסקוואט יעשו תעבודה.

tsabary 23-07-11 18:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי נדב33 (הודעה 1106950)
גם אם היה שיפור- אין לזה קשר לריבועים
ריבועים- זוהי עבודה במטבח נטו

ציטוט:

פורסם במקור על ידי igor (הודעה 1106951)
אשכרה. קשה מאוד לגרום לגירוי בשריר הזה. לכן עדיף כבר לעבוד כבד ולכן דדליפט וסקוואט יעשו תעבודה.

סבבה תודה. דד ליפט וסקוואט אני לא יעשה מהסיבות שציינתי למעלה, אבל אני יעבור לאימונים של כמה סטים עם התנגדות

buf123 24-07-11 19:43

כמה פעמים בשבוע אירובי מומלץ למי שרוצה להוריד אחוזי שומן

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:00.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ