ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   התחלתי להתאמן בבית בצורה חאפרית, יש המלצות? (https://israelbody.com/showthread.php?t=70424)

duki 06-03-11 17:25

התחלתי להתאמן בבית בצורה חאפרית, יש המלצות?
 
כרגע אין לי כסף להירשם למכון, גם לא לחודש, ובינתיים אני מתאמן בבית. אני רוצה לראות עד כמה הנכונות שלי גבוהה להתאמץ ולהתמיד.
נכון להיום איני מתמיד על תזונה נכונה.
בכל אופן זו התוכנית האימונים (נשמע קצת גדול מידי בהשוואה למה שאני עושה)
3 סטים של כפיפות בטן, כל סט 10 חזרות. (בשבוע הקרוב אעלה את זה)
שכיבות שמיכה 2 סטים, כל סט של 8. גם מתוכננת העלה הדרגתית.
יש לי ליד הבית מסלול ריצה ומתח שאני מתכנן עליהם. לא יודע בנוגע למסלול ריצה כי הסיבולת לב ראה שלי בתחת ואני לא יודע איך להתחיל, כנ"ל על המתח.

בגודל אשמח לקבל המלצות לתרגילים נוספים, איך להתחיל בצורה הדרגתית את הסיבולת לב ריאה שלי (כי תרתי משמע היא לא קיימת), וכל מה שעולה על רוחכם. אשמח מאוד מאוד אם תשתפו אותי בידע שלכם ותעזרו לבחור כמוני להתקדם אט אט.
הארות והערות יתקבלו בברכה!

eatinpie 06-03-11 18:18

תתחיל מההתחלה. שם בדרך כלל מתחילים. סביר להניח שיהיה לך קשה, זה שיהיה קשה לא יישתנה כל עוד תעבוד חזק. הדברים שיישתנו יהיו ההשגים שלך, הגוף שלך והתחושה העצמית שלך.

אני ממליץ לקנות לפחות דאמבלים (משקולות) ולהתחיל להתאמן איתן. זה לא כזה יקר וזה נורא הדרגתי. אתה מתחיל ממשקל מסויים ואז קונה עוד משקולת ועוד משקולת.
אתה יכול לנסות להשיג אפילו משקולות יד שנייה ודברים כאלו. (היה פה מישהו שמכר).

הייתי עוזר להרכיב תוכנית אבל אין לי את הידע לזה.
מה שכן יש המון אתרים באינטרנט שמלמדים אותך להיכנס לכושר בסיסי עם ציוד ביתי בלבד. או בלי ציוד בכלל.
לדוגמא:
http://iwantsixpackabs.com/abs.html
יש לך למטה אפשרויות לכל מני תוכניות.

בהצלחה!

eatinpie 06-03-11 18:23

אה - ושכחתי את אחד החלקים הכי חשובים - התזונה.
התזונה תלווה אותך ותהיה חלק מאוד חשוב מהאימונים. היא תשתנה בהתאם למטרות שלך - עלייה במאסה? מאזן חיובי. חיטוב - מאזן שלילי.

אתה יכול להכנס לפורום של תזונה. יש את מדריך העלייה במאסה. אם אתה לא רוצה לעלות במאסה (יהיה קשה לעשות את זה בלי אימוני משקולות) אז תנסה תעקוב אחר המדריך אבל תנסה להישאר במאזן קלורי נייטרלי או חיובי מעט.

duki 06-03-11 19:12

תודה רבה.
עדיין יש לי מס' שאלות-
מה היא בידיוק ההתחלה? למשל אני חושש להתחיל להרוץ בידיוק מהסיבה הזאת, ההתחלה. הכושר שלי ראה הרבה יותר טובים ואני ממש חושש להתחיל, אם כי נורא נורא בא לי.

בנוגע לארוחות, יש לי פה תפריט שחבר הכין לי בזמנו. התפריט מחולק ל-6/5 ארוחות שאין לי מושג מתי לתזמן אותן. בכל אופן אברר בפורום של התזונה בשביל להשלים את החורים בהשכלה.

אגב, בנוגע לאתר, בדקתי והשכלתי. אעשה מה שהבחור ממליץ, די סגר לי את הפינה של האימונים בבית.

eatinpie 07-03-11 00:28

ההתחלה זה איפה שאתה נמצא.
אתה רוצה לרוץ? תתחיל. שים לעצמךמטרה. נגיד 2 ק"מ. לך על זה. תתחיל מפעמיים שלוש בשבוע. אני אישית גם לא ממליץ לעלות מעל 3 אבל זה מחוויה אישית והייתי עושה ריצות מאוד מעייפות (אינטרוואלים בשילוב עם מרחקים, והכל בעליות).
העניין הוא שתראה שאחרי שבועיים אתה כבר מסיים על פחות זמן ומרגיש הרבה יותר טוב. כשתרגיש מוכן תעלה את מרחק הריצה.
כשתגיע למצב שאתה רץ בסבבה כמה קילומטרים ומרגיש טוב עם זה אתה יכול לעלות את דרגת הקושי על ידי שילוב אינטרוואלים (יש הסבר באתר שהבאתי).

רק בשביל להשוות ביום רביעי שעבר עשיתי ריצה ראשונה אחרי שלא רצתי 7 חודשים. הרגשתי מגוחך עם המרחק, הזמן וההרגשה שלי לגבי הריצה. בשבילי זאת ההתחלה. משם אני יכול רק להשתפר.

בנוגע לארוחות - תאכל כל 2.5-3 שעות, מארוחת הבוקר ועד הערב. זה יכול להיות קשה, אבל אם אני סטודנט שמשלב עבודה ולימודים ולא נמצא בבית 12 שעות ביום אז גם אתה יכול.
בנוגע למה וכמה לאכול זה תלוי במטרות שלך.


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:08.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ