ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   שיפור הכושר תוך שבועיים (https://israelbody.com/showthread.php?t=68781)

DanD 22-11-10 23:19

שיפור הכושר תוך שבועיים
 
אז ככה אני אסמטי ויש לי חסימה של 61% ככה שקשה לי לעשות אירובי..
אבל יש לי מבחן כושר עוד שבועיים מהיום.. מבחן של ספרינטים..
המבחן בנוי ככה:
ספרינט 30 שניות (150 מטר) ריצה קלה מנוחה 50 שניות...
ככה כפול 20...
איזה אימונים אני יכול לעשות על מנת לבוא הכי מוכן שאפשר? זה עוד שבועיים..
היום התחלתי בריצה וגיליתי שמצבי ממש גרוע... איך אני מגיע בשיא? יש צורות אימון מומלצות או שפשוט לנסות ולעשות את המבחן הזה במשך שבועיים?

Nothin_BuT_A_Peanut 22-11-10 23:25

תנסה ריצות לטווח קצר כל יום במשך השבוע הראשון. ו3 פעמים בשבוע שני.

למשל:
150 מטר ריצה מהירות בינונית,דקה וחצי מנוחה. תעשה ככה 10 פעם. וסוף אימון תעשה 50 מטר ספרינט 30 שניות מנוחה ככה 5 פעמים.

כל אימון תוריד זמן מנוחה ותעלה ל12 פעמים אז ל15 וככה תתקדם. עם הספרינט תשאיר ככה.
בשבוע השני תנסה כבר לעשות 150 מטר קצב בינוני 20 פעם וזהו. אם אתה לא מצליח תוריד קצב.

Nothin_BuT_A_Peanut 22-11-10 23:27

זה לא יעזור לך המוןןןןןןן אבל זה יעזור לך לשתפר.
לי גם יש אסטמה,אני בחדר כושר ומתאמן mma. ממליץ לך על mma,אופניים,שחייה,יעזור לך עם האסטמה.

-=ALX=- 23-11-10 00:24

התוכנית שלמעלה תעזור לך המון...להפצע.

אתה יכול לדחוף 5 אימונים שיהיו דומים למבנה של המבחן בשבועיים שיש לך

להתחיל למשל מ8 ריצות על 30 שניות ודקה מנוחה ולהגיע למצב שאתה מנסה לסיים את המבחן עצמו בפעם האחרונה שתתאמן, רצוי יומיים או שלושה לפני המבחן

subzero1122 23-11-10 04:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי nothin_but_a_peanut (הודעה 1042945)
תנסה ריצות לטווח קצר כל יום במשך השבוע הראשון. ו3 פעמים בשבוע שני.

למשל:
150 מטר ריצה מהירות בינונית,דקה וחצי מנוחה. תעשה ככה 10 פעם. וסוף אימון תעשה 50 מטר ספרינט 30 שניות מנוחה ככה 5 פעמים.

כל אימון תוריד זמן מנוחה ותעלה ל12 פעמים אז ל15 וככה תתקדם. עם הספרינט תשאיר ככה.
בשבוע השני תנסה כבר לעשות 150 מטר קצב בינוני 20 פעם וזהו. אם אתה לא מצליח תוריד קצב.


מעניין אותי על סמך מה אתה בונה את ההמלצות האלה.

haim15 24-11-10 16:33

תעבוד הפוגות כפי שכתבת ספרינט ומנוחה אקטיבית כמה סטים ותנסה לעלות בכמות הסטים מאימון לאימון.
אגב במידה ותרגיש משהו שקשור לאסטמה הכי טוב שתעצור ותתייעץ עם רופא

SmokingSnake 25-11-10 01:35

מבחינה פיזיולוגית, היכולת של האלביולי(נאדיות ריאה)-במילים עממיות "כמה אוויר אני מכניס" בנשימה אחת- גדלה בצורה מאוד זניחה מעבר למה שקיבלת גנטית, בריצה עפ"י המחקרים אין בכלל גדילה, והיא לרוב משתפרת בשחיה בלבד בגלל אופי הפעילות.
בקשר לסבולת לב ריאה- זה דבר שדי קל לפתח, כמו הרבה אספקטים מהרמה הנמוכה לרמה טובה ומעבר לרמה טובה לעבור לרמה מצויינת ייקח יותר זמן(נאמר לרדת מ10 דק' ל7:30 דק' יהיה קל, אבל לרדת מ7:30 ל7:00 יכול להיות קשה יותר)
עכשיו לפני שיתקפו פה (כי זה מה שאנשים אוהבים לעשות בפורום בין לצפות בפורנו וללכת לבית ספר) ברור שהיכולת האירובית שלך תשתפר כשאתה רץ ופתאום יהיה לך קל יותר לרוץ באותו הקצב, אבל בדרך כלל זה יהיה בגלל היכולת של הלב שלך לשלוח יותר דם בכל פעימה(שריר הלב מתעבה ומתחזק, כמו כל שריר) וכך קצב הפעימות שלך שהיה נאמר על 180 במהירות 10 קמ"ש עכשיו יהיה ב160 ויהיה לך קל.

וכן, עצם העובדה שקנייתי קטן יכול לרוץ 40 קילומטר בשעתיים ורבע לא אומר שהריאות שלו חזקות משל אסמתי(שהבעיה אצלו היא בכלל בקנה הנשימה והרירית שחוסמת), פשוט יש לו לב שאפשר להקביל למנוע מוגדש-על 6 ליטר לעומת 1.6 סטנדרטי בבנאדם ממוצע.
אין טעם לעשות פעילות "לחיזוק הריאות"(אם יש דבר כזה בכלל:confused::confused::confused:)

בדרך כלל אם אתה רוצה להשתפר במטרה מסויימת ואתה ברמה הבסיסית, לך על המטרה הזאת, אירובי לפי מה שהסברתי זניח בשבילך, וכן גם שחיה לא תעזור יותר מדי(למרות שזה בריא וחשוב בלה בלה)

אתה צריך לרוץ 2000? תתחיל לרוץ 2000, ספרינטים? תתאמן על ספרינטים בדיוק כמו במבחן. מאמין שיהיה שיפור, למרות ששבוע וחצי זה לא הרבה זמן.
אנשים אומרים הרבה שטויות, לעשות כל מיני תרגילים מיוחדים, אינטרוולים מפגרים, והגישה הזאת דומה בחדר כושר "בוא נבלבל את השריר שלא יידע מה קורה לו:)"--- רוב האוכלוסיה הנורמלית וברמה המתחילה-בינונית(אתה, ורוב הפורום הזה כלולים בה) פשוט צריכים לעבוד בהתאם למה שרוצים להשיג. אין טעם להתכונן לתחרות של 4 ספרינטים עם אימון מיוחד שאתה מגיע בו ל8 ספרינטים.
3 ימים לפני הבדיקות תעשה אימון קל יותר, שלא יפגע לך ביום המבחן עצמו.


בהצלחה

לעתיד אם יהיה לך עוד מבחן כזה, תתרגל קצת משקולות וכוח מתפרץ(סקוואט, פאוורקלין) יחד עם הספרינטים לפני הבחינה, זה יעזור פלאים.


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:06.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ