![]() |
שוב השבר מאמץ הזה
שלום ד"ר,או כל מי שפעיל פה בפורום.
לפני כמה חודשים פתחתי פה פוסט על שבר מאמץ,שהלכתי לבדיקה והתברר שהיה לי וכו' וכו'.. הוא החלים כעבר כמה חודשים וחזרתי לפני חודש וחצי לפעילות אבל יש כאב שלא עוזב אותי בזמן ריצה\הליכה מהירה\כל הליכה שהיא בעלייה כאב באמת לא קטן בכל העצם שמתחת לברך עד לכף הרגל..וזה בשתי הרגליים(השבר מאמץ היה אצלי רק ברגל ימין) יכול להיות שהעצמות של חלשות? מה יכולה להיות הסיבה? |
כנראה שבחודש וחצי האחרונים רצתה בתדירות גבוהה כשגוף עוד לא רגיל. חכה שתבריא, תאכל הרבה סידן ותכנס לכושר לאט לאט.
|
אני סבלתי מזה כמה חודשים ויאיר גם מכיר טוב טוב את הבעיה הזאת, עד עכשיו אין פתרון מוחלט חוץ ממנוחה
|
תשובה
ציטוט:
כנראה התאמנת יותר מהרגיל לאחרונה. הפתרון- מנוחה וטיפול תומך. אם הכאב מתמיד- מומלץ לפנות לאורטופד. רפואה שלמה. |
אוקיי אני חושב שאבדוק את העניין יותר לעומק,מכמה סיבות,התחלתי חיטוב לכן חשוב האירובי,אני רוצה לשמור על כושר ולא להתנוון בחופש וגם להתחיל להתכונן לגיבושים צבאיים..
תודה לכם |
זה כנראה לא שבר מאמץ אלא Shin Splints (שלב שלפני)
אני סבלתי מזה ואף אחד לא ידע לאבחן חוץ מALX הספרינטר יש לך פה חומר על זה: http://www.youtube.com/watch?v=cM6Iv...os=N5WuAKjWDKE צריך לשים הרבה קרח, מנוחה, וחיזוק הטיביה (בד"כ השריר מקדימה, וגם עליות לתאומים אבל ללא משקל או משקל קל ל 100 חזרות 4 סטים +- בהתחלה כ4 פעמים בשבוע ואחרי כשבועיים לרדת לפעמיים בשבוע) את הקרח תמיד טוב לשים (מהצד הפנימי של הטיביה ל 20/20 דקות) |
תשובה
ציטוט:
כדי לשלול שברי מאמץ צריך מיפוי עצמות- גם במקרה שיש ש"מ המיפוי יקבע את דרגתו. בהתאם לתוצאות המיפוי כדאי לתכנן את צעדיך. רפואה שלמה. |
סרגל מאמצים לאחר תוצאות מיפוי(באם תחליט לעשות - ובהחלט יש לשקול בכובד ראש, כי המיפוי ישפוך אור על מצבך), הוא חובה למניעת הישנות המקרה בעתיד.
לייעוץ נוסף תהיה עימי בקשר. עופר צחר. |
הערה
ציטוט:
מה גם שהרבה פעמים זה יותר מפריע מנסיוני מאשר "שופך אור" על המצב, וזאת מבלי להזכיר את הקרינה העצומה בבדיקה הזו. תלוי על איזה רופא הוא יפול. סרגל מאמצים הוא כמובן חובה אבל עוד לפני חזרה לסרגל מאמצים, הדגש גם בשברי מאמץ קלים הוא על פעילות מועטה ככל האפשר. והייתי מוסיף שיש בצה"ל הנחיות לתת הקלות לפי דרגת שברי המאמץ (למשל- בש"מ קל מומלץ על שמירה בישיבה ואפוד בצד, פטור מריצות ומסעות וכו' לשבועיים). מה שנכון לחיילים קרביים נכון בדר"כ גם אצל ספורטאים. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:18. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ