ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   מיתוס ? (https://israelbody.com/showthread.php?t=65549)

avishav1 06-06-10 22:02

מיתוס ?

קראתי לא מזמן מאמר שטוען שלספורטאים שעוסקים בחדר כושר בעתיד (עתיד הכוונה גיל 40+)יהיו יותר כאבים שרירים,כאבי פרקים,שחיקת סחוסים מאנשים לא מתאמנים.
רציתי לדעת אם זה באמת נכון או שזה סתם מיתוס..
אני מבקש לא לתת פה דעה,רק מי שיודע ויש לו ביסוס,אל תגידו ישר שזה מיתוס רק בגלל שאתם מתאמנים.
אם אני אמצא את המאמר אני אביא אותו. תודה!

yogiyogi 06-06-10 22:13

אין לי ביסוס אבל אני יכול להגיד לך שהעצמות שלהם יתחזקו, השרירים והכל יהיה פחות נתון לפציעות, כמובן שהם צריכים לאכול מספיק

avishav1 06-06-10 22:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי yogiyogi (הודעה 999373)
אין לי ביסוס אבל אני יכול להגיד לך שהעצמות שלהם יתחזקו, השרירים והכל יהיה פחות נתון לפציעות, כמובן שהם צריכים לאכול מספיק

זה לא העינין,אני יודע את זת זה. אני מדבר על הגילים המבוגרים יותר,שאתה כבר לא מתאמן. היה כתוב שם שכאילו "השתמשת" בגוף שלך יותר מידי..משהו כזה.

DevilFruit 06-06-10 22:51

כל דבר שוחק את הגוף במידה כזו או אחרת, אז מה תעשה עכשיו אף פעם לא תרוץ יותר או תעשה כל פעילות גופנית קצת קשה פיזית? עדיף אולי בכלל כל היום להיות במיטה וככה תוכל לחיות עד גיל 120 על בטוח.

socold 06-06-10 22:56

זה מיתוס,המון אנשים שהתאמנו פעם והפסיקו להתאמן בריאים היום ולא קרה להם כלום,אימון בחדר כושר יכול רק להעלות את המצב הבריאותי שלך

kobiiakobi 07-06-10 03:18

יש אצלי אחד במכון בן 55 אם תיראה מה הוא מרים ואיך הוא ניראה אתה תבין

Dark_Muse 07-06-10 04:36

הכל תלוי באופי הפעילות. באופן עקרוני כן, ספורט מקצועני זה לא כזה בריא לגוף... שוחק אותו מאוד.

Scylla 07-06-10 05:32

רוב ענפי הספורט הרבה יותר שוחקים מאימון בחדר כושר...
כדורגל כדורסל כדורעף ריצה כדוריד וכו'...

יש לי חבורה של כדורעפניקים חצי מהם עם פציעה כזו או אחרת כולל בעיות גב לא קטנות וניתוחי ברכיים... חלק מהפציעות הופיעו עוד בתיכון וחלק לפני גיל 20 גם

haim15 07-06-10 08:22

ע"פ חוק גידול וולף-חוק גידול העצם, העצם גודלת לפי היחס הפיזיולוגי המופעל עליה. כלומר כאשר אתה מתאמן היטב נוצר לחץ פיזיולוגי על העצם משמע מכאן היא גדלה לאורך ולרוחב למרות שכן קיימת שחיקת סחוסים עדיין כאשר אתה אדם בריא שמתאמן העצמות מתחזקות וגדלות משמע "מתעבות" כביכול וכך העצם נעשית יותר חזקה ועמידה בפני זעזועים מכניים.
ככה שלפי דעתי כשתגיע לגיל 40 במידה ותמשיך לעבוד נכון לא תהיה לך שום בעיה, אבל כל זאת בתנאי שתעבוד נכון ולא תבצע דברים מיותרים.

pala 07-06-10 12:38

מה שגיא אמר, הגוף לא בנוי לספורט מקצועי, וזה למה המון אנשים מבוגרים שהיו ספורטאים מקצועיים סובלים מבעיות מסויימות (לא כולם משמעותיות)
אבל ח"כ אצל מתאמן ממוצע זה לא ספורט מקצועי, הלחץ שאתה מפעיל על הגוף הוא כלום לעומת שחקני כדורגל או מפתחי גוף בינלאומיים.

haim15 07-06-10 14:37

בהמשך למה שאמרתי (הייתי לחוץ בזמן) בכל מקרה אתה יכול להתאמן ללא חשש כי העומס שאנשים ממוצעים עומדים בו כפי שהציג פאלה הם לא משמעותיים כ"כ לעומת רמה בינלאומית מה שכן ככל שתתמיד ותעבוד נכון העצמות יתחזקו כפי שהצגתי לפי חוק גידול העצם. משמע העצם גודלת ומתחזקת אז הסיכון לפציעות הוא נמוך יותר.

gilsXM 07-06-10 17:09

הכל בהנחה ואתה אוכל,לא תאכל לעצם לא יהיה ממה להבנות

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:20.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ