![]() |
שאלה לגביי ה-ss הזה שכל הזמן אתם מדברים עליו
אני בחיים שלי לא עשיתי אימון ss
קראתי מאמרים וקראתי תגובות שלכם ולא הבנתי למי מומלץ לעשות את התוכנית . ראיתי שאומרים למתאמנים מתחילים וגם ראיתי שמתאמנים ותיקים עושים אותה. ועוד משו .. למשל בתחילת התוכנית הרמתי בנץ' פרס 80 קילו ובסיומה עליתי ל-100 קילו. עכשיו לאחר סיום התוכנית חזרתי לצורת עבודה הרגילה שלי שזה abc וניקח למשל אימון חזה של 4 תרגילים ,תרגיל ראשון בנץ' פרס 3x5 זה אומר שאני אצליח להרים 100 קילו ? |
התכנית מתאימה לכל מתאמן,היא תוכל לקדם יותר ולעזור יותר מן הסתם למתאמן מתחיל כי יתאפשר לו לעלות יותר במשקל העבודה.
יש הרבה דעות בנושא ואומרים שתכניות כוח[ss 5x5 וכו'..] מתאימות במיוחד למתחילים,והם אכן מתאימות להם מאוד אבל אין שום סיבה שמתאמן וותיק ומתקדם לא יפיק ממנה תועלת כמו בכל תכנית רגילה. ולפי דעתי עם הצלחת להרים ב"ss" 100 קילו בנץ' ל5 חזרות אין סיבה שלא תצליח בתכנית אחרת,מטרתה של התכנית היא עלייה ניכרת בכוח ובמשקלי העבודה,עלית-הרווחת. כמובן שעם תצמצם את כמות האוכל שלך משקלי העבודה ירדו. |
ציטוט:
יש לך טעות,מתאמן מתחיל-מתאמן שבכל אימון יעלה במשקלי עבודה. מתאמן מתקדם-לא בכל אימון יעלה במשקלי העבודה, בדרך כלל צריך תקופות ארוכות של עבודה על מנת לעלות במשקלים,לכן מתוכנית ss הוא לא יפיק תועלת. כפי שציינת העבודה בתוכנית ss תורמת בעיקר לעליה בכוח ובעליה במאסת השריר,תקרא את המאמר של רן כהן בישראלבודי ותשאל עוד שאלות אם יש,בהצלחה |
אוקיי אז למרות שאני מתאמן קרוב לחודשיים וחצי אחרי הפסקה ארוכה אני מחשיב את עצמי כמתאמן ותיק ,הגעתי מהר מאוד למשקלים שהייתי מרים לפי שלקחתי הפסקה מאימונים וכרגע אני ממש לא מעלה משקל בכל אימון ולוקח לי תקופה קצת ארוכה בשביל להעלות משקל {2.5 כל פעם} בשביל להמשיך ולעבוד "נכון".
מה שאני מבין מזה שאם אני יעבוד בשיטת ה-ss אני לא יפיק בה יותר תועלת מאשר השיטה שאני עובד בה כרגע שזה אימון המחולק ל- abc ששריר גדול כולל 16 סטים ושריר קטן 12. הבנתי נכון ? |
ציטוט:
1)חוסר תזונה 2)חוסר במנוחה 3)התרגילים בהם אתה "לא מעלה משקלים" אינם תרגילים מורכבים (סווקאט דדליפט בנץ פרס וכו") 4)אתה לא נותן את כל מה שיש לך באימון |
אני מתאמן חודשיים וחצי לאחר הפסקה שעשיתי ..לפני כן התאמנתי 3 שנים ברצף, אני מרים משקלים מאוד מאוד יפים.
אני אוכל כמו שצריך תפריט מסודר. מנוחה טובה . התרגילים אכן מורכבים. אני נותן יותר ממה שיש לי באימון. אנשים לא מבינים איך תוך חודשיים חזרתי לשיא שלי. אני עושה הכל לפי הספר זה אין ספק בכלל. ובשל כך אני מחשיב את עצמי כמתאמן ותיק . |
ציטוט:
בקשר לשאלה השניה שלך, רוב הסיכויים שלא , וגם אם כן אתה לא תוכל להתקדם בצורה הזאת להרבה זמן, כי אימון קודם עשית 4 תרגילים לחזה והגוף שלך עוד לא הספיק להתאושש. |
כשתאכל נכון תנוח מספיק ותוכל להעלות משקל במשקלים גבוהים מאוד רק אחרי תקופות ארוכות תחשב מתאמן מתקדם,בשביל מישהו שיש לו בנץ 100 קילו אתה רחוק מזה,גם אנשים עם גנטיקה ירודה מגיעים לבנץ 100 קילו+ שהם מתאמנים מתקדמים
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:21. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ