ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   כמה שאלות על מספר דברים בתזונה (https://israelbody.com/showthread.php?t=64796)

xBiCePx 01-05-10 00:35

כמה שאלות על מספר דברים בתזונה

1)אם אני צורך את כל הפחמימות שאני צריך למשך היום באותה ארוחה הן יכולות להפוך לשומן או משהו או שזה בסדר לעשות דבר כזה (לאכול המון פחמימות באותה ארוחה)??
2)כמה חלבון הגוף יכול ליקלוט באותה ארוחה?
3)האם בטונה יש אומגה 3?
4)וכמה טבליות אומגה 3 אמורים לקחת ביום במידה ואני קונה?תודה לעוזרים :king:

Philip_k 01-05-10 01:02

1) לא
2) הוא יכול לקלוט את כול החלבון היומי
3) נראה לי שכן, לא בטוח בזה

4) 2.
בבקשה.

daniel maron 01-05-10 01:14

יש אומגה 3 בריכוז כפול אני לוקח 1 מספיק לי
בקשר לפחמימה והחלבון אתה יכל לחלק את הכמות שאתה צריך לארוחה אחת וגם ל10 זה לא כל כך משנה.
ובטונה יש אומגה 3 [שמן דגים,טונה]

AmitAs 01-05-10 05:07

חבל סתם להטעות אותו אנשים...
1)הופך לשומן אחרי מילוי המכסה של הגוף(15-30גרם גליקוגן בקילוגרם שריר כשההבדלים הם בין אדם מאומן ולא מאומן ועוד 100 גרם בכבד שיכולים להיות בצורת גלוקוז או גליקוגן).
2)משתנה בין כ20 לעד 40 שהפרמטרים הם מתי אכלת חלבון בפעם שלפני ואיזה סוג חלבון או בפשטות אם קיים עדיין חלבון בתהליכי העיכול, משקל הגוף הרזה כלומר כמות השרירים והעצמות וקצב חילוף החומרים שמושמפע לדוגמא לטובה בבוקר או אחרי אימון.
*האידיאל זה לחלק את האוכל לארוחות קטנות לאורך כל היום כדי לשמור על רמת סוכר נורמלית בדם מצד הפחמימות ועל המשך תהליכים אנאבוליים(בוני שריר) ומניעת תהליכים קטאבוליים(הורסי שריר) מצד החלבון.
3)בשימורים לא בטרייה כן.
4 המינון המומלץ לאדם שעוסק בפעילות גופנית היא כ2 גרם ליום המורכבת מחומצות השומן החיוניות בלבד שהם ה epa וה dha . כל "שמן דגים נוסף" שמופיע בפירוט אינו רלוונטי.
תעשה חישוב מול ערכי המוצר שלך.

xBiCePx 01-05-10 08:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי amitas (הודעה 990481)
חבל סתם להטעות אותו אנשים...
1)הופך לשומן אחרי מילוי המכסה של הגוף(15-30גרם גליקוגן בקילוגרם שריר כשההבדלים הם בין אדם מאומן ולא מאומן ועוד 100 גרם בכבד שיכולים להיות בצורת גלוקוז או גליקוגן).
2)משתנה בין כ20 לעד 40 שהפרמטרים הם מתי אכלת חלבון בפעם שלפני ואיזה סוג חלבון או בפשטות אם קיים עדיין חלבון בתהליכי העיכול, משקל הגוף הרזה כלומר כמות השרירים והעצמות וקצב חילוף החומרים שמושמפע לדוגמא לטובה בבוקר או אחרי אימון.
*האידיאל זה לחלק את האוכל לארוחות קטנות לאורך כל היום כדי לשמור על רמת סוכר נורמלית בדם מצד הפחמימות ועל המשך תהליכים אנאבוליים(בוני שריר) ומניעת תהליכים קטאבוליים(הורסי שריר) מצד החלבון.
3)בשימורים לא בטרייה כן.
4 המינון המומלץ לאדם שעוסק בפעילות גופנית היא כ2 גרם ליום המורכבת מחומצות השומן החיוניות בלבד שהם ה epa וה dha . כל "שמן דגים נוסף" שמופיע בפירוט אינו רלוונטי.
תעשה חישוב מול ערכי המוצר שלך.

סבבה תודה עזרת לי מאוד והשנים שענו בהתחלה תודה גם,עמית התכוונתי שאם אדם ששוקל למשל 65 קילו יאכל 10 גרם פחמימה על כל קילו בגוף באותה ארוחה (650 גרם) האם חלק מזה יהפוך לשומן בגלל עודף?

גל ציון-פור 01-05-10 10:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי xbicepx (הודעה 990459)
1)אם אני צורך את כל הפחמימות שאני צריך למשך היום באותה ארוחה הן יכולות להפוך לשומן או משהו או שזה בסדר לעשות דבר כזה (לאכול המון פחמימות באותה ארוחה)??
2)כמה חלבון הגוף יכול ליקלוט באותה ארוחה?
3)האם בטונה יש אומגה 3?
4)וכמה טבליות אומגה 3 אמורים לקחת ביום במידה ואני קונה?תודה לעוזרים :king:

1. תמיד עדיף לחלק את כמות הפחמימות היומית לכמה ארוחות, באופן כזה העומס הגליקמי של הארוחות נמוך יותר. (עומס גליקמי מתייחס לאינדקס הגליקמי של הפחמימה אבל גם לכמות שלה בארוחה). אין דעה אחידה לגבי הפיכת חלבון או פחמימה בעודף לשומן, אבל הדעה הרווחת כיום היא שחלק מהעודפים נאגרים כשומן.
2. כנ"ל, יש מחקרים שמראים ש-14-17 גרם חלבון בארוחה זה מה שהגוף מנצל ביעילות, מבלי ליצור תוצרי לוואי למיניהם. יש מחקרים שמראים שגם אם תאכל הרבה חלבון בארוחה, הוא ינוצל ברובו לבניית חלבון ויצירת אנרגיה ולאו דווקא ליצירת שומן.
3. אני מניח שאתה מתכוון לטונה בשימורים- אז לא. רק טונה טרייה (בד"כ מהאיזור הצפוני של כדור הארץ) יכולה להכיל אומגה 3 בזכות הפלנקטון שהיא אוכלת שם.
4. לגבר מומלץ בד"כ 2 טבליות ליום.
בברכה
גל ציון-פור

AmitAs 01-05-10 14:40

650 גרם פחמימה בארוחה?!.. איך?.. זה מלא!
אולי אתה מתכוון ל650 קלוריות בארוחה מפחמימות.
בכל מקרה אם התכוונת למה שרשמת התשובה יותר מורכבת מכן או לא כשרוב הסיכויים שכן זה יהפוך לשומן אחרי 350 גרם פחמימה(פחות או יותר לפי הנתונים שהצגת לגביך) שהגוף אגר כפחמימה ועוד זה בהנחה שריקנת טוטאלית את מאגרי הגליקוגן שלך כלומר אימון עצים מאוד (מה שבדרך כלל רק מתאמני סיבולת ממושכת כמו רצים למרחקים מגיעים).

xBiCePx 01-05-10 22:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 990505)
1. תמיד עדיף לחלק את כמות הפחמימות היומית לכמה ארוחות, באופן כזה העומס הגליקמי של הארוחות נמוך יותר. (עומס גליקמי מתייחס לאינדקס הגליקמי של הפחמימה אבל גם לכמות שלה בארוחה). אין דעה אחידה לגבי הפיכת חלבון או פחמימה בעודף לשומן, אבל הדעה הרווחת כיום היא שחלק מהעודפים נאגרים כשומן.
2. כנ"ל, יש מחקרים שמראים ש-14-17 גרם חלבון בארוחה זה מה שהגוף מנצל ביעילות, מבלי ליצור תוצרי לוואי למיניהם. יש מחקרים שמראים שגם אם תאכל הרבה חלבון בארוחה, הוא ינוצל ברובו לבניית חלבון ויצירת אנרגיה ולאו דווקא ליצירת שומן.
3. אני מניח שאתה מתכוון לטונה בשימורים- אז לא. רק טונה טרייה (בד"כ מהאיזור הצפוני של כדור הארץ) יכולה להכיל אומגה 3 בזכות הפלנקטון שהיא אוכלת שם.
4. לגבר מומלץ בד"כ 2 טבליות ליום.
בברכה
גל ציון-פור

תודה רבה על התשובה

ציטוט:

פורסם במקור על ידי amitas (הודעה 990538)
650 גרם פחמימה בארוחה?!.. איך?.. זה מלא!
אולי אתה מתכוון ל650 קלוריות בארוחה מפחמימות.
בכל מקרה אם התכוונת למה שרשמת התשובה יותר מורכבת מכן או לא כשרוב הסיכויים שכן זה יהפוך לשומן אחרי 350 גרם פחמימה(פחות או יותר לפי הנתונים שהצגת לגביך) שהגוף אגר כפחמימה ועוד זה בהנחה שריקנת טוטאלית את מאגרי הגליקוגן שלך כלומר אימון עצים מאוד (מה שבדרך כלל רק מתאמני סיבולת ממושכת כמו רצים למרחקים מגיעים).

לא אחי התכוונתי 650 גרם פחמימה באותה ארוחה (חחחחח הכל אפשר להגיע מלחם) תודה על התשובה

!Demon! 02-05-10 01:08

פחמימה יכולה להפוך לשומן במקרה וכל מאגרי הגליקוגן מלאים , שהסיכוי להגיע לזה במהלך היום הוא די נמוך..גם אם במקרה הגעת לזה כמות הפחמימה שיכולה להפוך לשומן ביום היא קטנה ביותר ,בסביבות ה 10 גרם

אפשר לאכול גם 100 גרם חלבון בארוחה ..קצב ספיגת החלבון הוא בערך עד 10 גרם לשעה ככה שככל שתוכל יותר חלבון בארוחה פשוט יקח לו יותר זמן להיספג .
בכל מקרה פגיע ביעילותו לא תיהיה והוא ינוצל בדיוק כמו שאם תוכל שתי ארוחות של 25 גרם

xBiCePx 02-05-10 05:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי !demon! (הודעה 990641)
פחמימה יכולה להפוך לשומן במקרה וכל מאגרי הגליקוגן מלאים , שהסיכוי להגיע לזה במהלך היום הוא די נמוך..גם אם במקרה הגעת לזה כמות הפחמימה שיכולה להפוך לשומן ביום היא קטנה ביותר ,בסביבות ה 10 גרם

אפשר לאכול גם 100 גרם חלבון בארוחה ..קצב ספיגת החלבון הוא בערך עד 10 גרם לשעה ככה שככל שתוכל יותר חלבון בארוחה פשוט יקח לו יותר זמן להיספג .
בכל מקרה פגיע ביעילותו לא תיהיה והוא ינוצל בדיוק כמו שאם תוכל שתי ארוחות של 25 גרם

אתה בטוח אחי?אחד מישראלבודי אמר לי שמעל 35 גרם חלבון בארוחה נהפך כבר לשומן כי אין לגוף מה לעשות איתו באותו רגע

!Demon! 02-05-10 09:07

כן , בטוח:

http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=81&Page=1

-DMD- 02-05-10 09:29

xBiCePx אני במקומך הייתי מקשיב אך ורק לגל.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:07.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ