ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מס' דברים (https://israelbody.com/showthread.php?t=63384)

DanielP 18-02-10 17:45

מס' דברים

שלום לכולם,
כמה תרגילים מבודדים וכמה מורכבים מומלץ באימון (שריר קטן/גדול)(למסה)
ומה הכוונה ל """""סט לכשלון""""?

Fatboy 18-02-10 20:00

תלוי באימון
סט לכשל זה לקחת סט עד שאתה (מנסה) ולא יכול להשלים עוד חזרה

DanielP 18-02-10 20:23

תוכנית ab וabc

DanielP 22-02-10 17:02

1 כמה תרגילים מבודדים וכמה מורכבים מומלץ באימון (שריר קטן/גדול)(למסה)
2 וכמה סטים לשריר קטן/גדול?

shay_323 22-02-10 17:32

9 לגדול 6 לקטן. ככה אני עובד.

DanielP 23-02-10 07:21

עוד תגובות

Fatboy 23-02-10 09:48

אין פה דברים קונקרטיים, זה תלוי בהרבה גורמים

הטווח הקונבנציונלי זה 9 גדול 6 קטן, אני מעדיף 4-6 גדול ו0-2 קטן

DanielP 23-02-10 19:07

sason 23-02-10 19:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danielp (הודעה 975165)

3 מורכבים וסוף שבוע להוסיף תרגילי עזר, אם אתה ברמת מתקדם אתה יכול להוסיף לך יותר תרגילי עזר, כמו דיפס לחיצת חזה אחיזה צרה, מתח וכו'.

DanielP 23-02-10 20:51

תרגיל עזר=תרגיל מבודד?
תרגילים מבודדים ומורכבים אמורים לבוא ביחד כל אימון לא?(לדוגמא 9סטים (3תרגילים)2מורכבים ו1מבודד?)

pala 23-02-10 21:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי DanielP (הודעה 975205)
תרגיל עזר=תרגיל מבודד?
תרגילים מבודדים ומורכבים אמורים לבוא ביחד כל אימון לא?(לדוגמא 9סטים (3תרגילים)2מורכבים ו1מבודד?)

כן לגבי הראשון
ותלוי בתוכנית לגבי השני (ב ss למשל אין תרגילי עזר, אלא עם כן המתאמן רוצה בכך)

sason 23-02-10 23:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danielp (הודעה 975205)
תרגיל עזר=תרגיל מבודד?

לא.
תרגיל מורכב=תרגיל שמערב 2 או יותר מפרקים.
תרגיל עזר כשמו כן הוא , עוזר לך בתרגילים המורכבים, תרגיל עזר יכול להיות מבודד או מורכב,דיפס ולחיצת חזה אחיזה צרה אלו תרגילי עזר שנחשבים מורכבים, מכיוון שפוטנציאל ההתחזקות בהם הוא נמוך, ולכן יש לייחס אותם לתרגילי עזר, לחיצת חזה אחיזה צרה יכול לעזור לבנץ',פשיטת גו יכולה לעזור לדדליפט, אבל אתה לא צריך לחשוב על זה יותר מדי, תעלה במשקלים בינתיים עד שתרגיש צורך בתרגילי עזר.

DanielP 24-02-10 07:21

הבנתי אבל זה לא ענה על השאלה
שאלתי כמה מורכבים וכמה מבודדים צריכים להיות(בקצב קבוע)דוגמא 2 ו 1

eden.B. 24-02-10 12:17

תשמור על דבר כזה:
באימוני רגליים שיהיה סקוואט ו דדליפט או רטציה בינהם
באימון גב אם אין דדליפט ברגליים שיהיה דדליפט ו/או בנט אובר ואתה יכול להוסיף רוטציה ביניהם עם מתח.
כתפיים שיהיה לחיצת כתף בעמידה/ מיליטרי
חזה שיהיה בנץ'
ואם אתה רוצה להוסיף תרגילים שיהיו תרגילים עזר כי התרגילים המואכבים הנ"ל קורעים אותך.. למשל:
לג פרס באימוני רגליים/מכרעיים וכו'...
הרחקה לפנים לצדדים וכו' ביום שיש כתפיים
בנץ בשיפוע/דאמבלים/לחיצה במכונה וכו' ביום שיש חזה
פול אובר/ופולים למיניהם ב יום שיש גב
וידיים תקדיש כמה סטים בודדים ל6-8 חזרות... אני למשל שם ביד אחורית מתח באחיזה צרה (וזה בא ביום של חזה לכמה סטים בודדים ד לmax ועד שאני מגיע ל-15 מתח אני מוסיף משקל) ויד קדמית אני עושה עם דאמבלים בעמידה ל-8-10 חזרות.

כמו כן יש לך תרגילי עזר שהם גם מורכבים שהם יכולים להחליף (לא לאורך זמן ממושך תלוי במטרות) או להועיל למשקלים בתרגילים המורכבים כמו:קלינים, פוש פרס, בוקס סקוואט וכו' וכו' וכו'....

בקיצור אני דוגל יותר בשיטת התרגילים המורכבים ומה שמסביב... שיטה שעד כה פעלה עלי טוב לעומת השיטה של "בידודים" ככל שיש לך יותר משקל על המוט כך אתה תהיה חזק וגדול יותר.

לסיכום: אחרי החפירה חחח:
תתרכז בתרגילים המורכבים, תנסה לעלות מאימון לאימון/משבוע לשבוע ליותר מנוסים/ ומחודש לחודש בתקופות לרציניים בלבד חחח.
אך גם תשלב תרגילים אחרים שמערבים פחות מפרקים כמו לג פרס וכו' כדי להוסיף משקל על המוט בתרגילים המורכבים, כמו כן יש לך גם תרגילים "מורכבים" שיעזרו לתרגילים ה-"מורכבים" שלך כמו בוקס סקוואט וכו'
כמו כן "תשחק" עם התכנית: תעשה רוטציה בתרגילים, אימון כבד-קל, וכו' כדי לשבור שיאים ולהוסיף משקל על המוט...

eden.B. 24-02-10 12:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sason (הודעה 975257)
לא.
תרגיל מורכב=תרגיל שמערב 2 או יותר מפרקים.
תרגיל עזר כשמו כן הוא , עוזר לך בתרגילים המורכבים, תרגיל עזר יכול להיות מבודד או מורכב,דיפס ולחיצת חזה אחיזה צרה אלו תרגילי עזר שנחשבים מורכבים, מכיוון שפוטנציאל ההתחזקות בהם הוא נמוך, ולכן יש לייחס אותם לתרגילי עזר, לחיצת חזה אחיזה צרה יכול לעזור לבנץ',פשיטת גו יכולה לעזור לדדליפט, אבל אתה לא צריך לחשוב על זה יותר מדי, תעלה במשקלים בינתיים עד שתרגיש צורך בתרגילי עזר.

+11111111111111111111
מחזק את מה שהוא אמר בתגובה שלי.
:sbb2: :sbb2: :sbb2: :sbb2: :sbb2: :sbb2::sbb2::sbb2::sbb2::sbb2:

sason 24-02-10 12:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danielp (הודעה 975328)
הבנתי אבל זה לא ענה על השאלה
שאלתי כמה מורכבים וכמה מבודדים צריכים להיות(בקצב קבוע)דוגמא 2 ו 1

רשמתי לך, 3 תרגילים מורכבים(סקוואט , משיכה ולחיצה) ותרגילי עזר 0-3, אבל זה מאוד בגדול, תלוי מה התוכנית , וותק וכו'.

DanielP 24-02-10 14:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.b. (הודעה 975366)
תשמור על דבר כזה:
באימוני רגליים שיהיה סקוואט ו דדליפט או רטציה בינהם
באימון גב אם אין דדליפט ברגליים שיהיה דדליפט ו/או בנט אובר ואתה יכול להוסיף רוטציה ביניהם עם מתח.
כתפיים שיהיה לחיצת כתף בעמידה/ מיליטרי
חזה שיהיה בנץ'
ואם אתה רוצה להוסיף תרגילים שיהיו תרגילים עזר כי התרגילים המואכבים הנ"ל קורעים אותך.. למשל:
לג פרס באימוני רגליים/מכרעיים וכו'...
הרחקה לפנים לצדדים וכו' ביום שיש כתפיים
בנץ בשיפוע/דאמבלים/לחיצה במכונה וכו' ביום שיש חזה
פול אובר/ופולים למיניהם ב יום שיש גב
וידיים תקדיש כמה סטים בודדים ל6-8 חזרות... אני למשל שם ביד אחורית מתח באחיזה צרה (וזה בא ביום של חזה לכמה סטים בודדים ד לmax ועד שאני מגיע ל-15 מתח אני מוסיף משקל) ויד קדמית אני עושה עם דאמבלים בעמידה ל-8-10 חזרות.

כמו כן יש לך תרגילי עזר שהם גם מורכבים שהם יכולים להחליף (לא לאורך זמן ממושך תלוי במטרות) או להועיל למשקלים בתרגילים המורכבים כמו:קלינים, פוש פרס, בוקס סקוואט וכו' וכו' וכו'....

בקיצור אני דוגל יותר בשיטת התרגילים המורכבים ומה שמסביב... שיטה שעד כה פעלה עלי טוב לעומת השיטה של "בידודים" ככל שיש לך יותר משקל על המוט כך אתה תהיה חזק וגדול יותר.

לסיכום: אחרי החפירה חחח:
תתרכז בתרגילים המורכבים, תנסה לעלות מאימון לאימון/משבוע לשבוע ליותר מנוסים/ ומחודש לחודש בתקופות לרציניים בלבד חחח.
אך גם תשלב תרגילים אחרים שמערבים פחות מפרקים כמו לג פרס וכו' כדי להוסיף משקל על המוט בתרגילים המורכבים, כמו כן יש לך גם תרגילים "מורכבים" שיעזרו לתרגילים ה-"מורכבים" שלך כמו בוקס סקוואט וכו'
כמו כן "תשחק" עם התכנית: תעשה רוטציה בתרגילים, אימון כבד-קל, וכו' כדי לשבור שיאים ולהוסיף משקל על המוט...

תודה
רק תיקון קטן שלא תטעה אנשים(זה שיש יותר משקל על המוט לא אומר שאתה יותר גדול (חזק כן))

eden.B. 24-02-10 19:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danielp (הודעה 975406)
תודה
רק תיקון קטן שלא תטעה אנשים(זה שיש יותר משקל על המוט לא אומר שאתה יותר גדול (חזק כן))

ולמה לא?
תרים כבד+תאכל טוב+תישן טוב=תגדל! מה הבעיה?

DanielP 24-02-10 19:19

יותר משקל על המוט לא אומר שאתה יותר גדול למה?
לדוגמא אנשים שעובדים על ט'ח נמוך לא יגדלו כמו אחד שיעשה ט'ח גבוה(משהו כזה )

DanielP 25-02-10 11:52

תודה לכל העונים ! !

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:44.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ