![]() |
כאבים ברגליים בזמן מאמץ
בהליכה אני מרגיש כאב עז ברגליים בשריר שמתחיל מהקרסול וממשיך עד הברך(אין לי מושג איך הוא נקרא),הכאב מתחיל אחריי כמה מאות מטרים(בהליכה על מסלול בחד"כ זה לא קורה רק בפארק/רחוב),אותו שריר "מתנפח" ומתקשה כמו אבן ,אני לא מצליח להמשיך אפילו במהירות איטית ממש ואפילו כואב שאני נוגע..וקצת מעל הקרסול נהיה משהו שמרגיש כמו וריד שהולך להתפוצץ....מה אפשר לעשות?
*דרך אגב עברתי בדיקת דופלקס והכל היה בסדר גמור |
הי,
ציינת שעברת בדיקת דופלקס - האם התכוונת לבדיקת דופלר? - שמטרתה לבדוק את תקינות ההולכה הדמית וההחזר הורידי מהגפיים התחתונות (אם מדובר בדופלר גפיים תחתונות), בן כמה אתה? לגבי הכאבים - לא הבנתי ממך האם הכאבים בקדמת השוק (מתחת לפיקה) או באספקט אחורי-מעל העקב (באזור שריר התאומים). עדכן.. עופר |
ציטוט:
הכאבים בשריר שיוצא מהקרסול מעלה,החלק החיצוני של השוק.. בין התאומים לבין השריר שמחובר לעצם ומוביל לברך,מקווה שהבנת. מה שכתוב בבדיקה- בדיקת זרימת דם בעורקי בגפיים תחחתונים nili בדיקה גופנית דפקים נמושו כמתואר בטבלה צעד למרחק 300 מטרים ללא מגבלה סובייקטיבית. ללא כיבים או נגעים עוריים אחרים. תוצאות הבדיקה אספקת דם עורקית תקינה במנוחה ולאחר מאמץ הליכה למרחק של 300 מטרים. *דרך אגב שאלתי בפורום אחר(רפואת ספורט) וקיבלתי תשובה שיש מצב שזה קשור לחוסר במינרלים כמו אבץ ומגנזיום ולחוסר בויטמינים(b בעיקר),מה שמחזק משהו אחר שקרה לי(התכווצויות שרירי הרגליים האמצע השינה-מחסור במגנזיום לפי תשובות שקיבלתי) איך אפשר לבדוק אם באמת קיימים חוסרים? |
פלטפוס? יש לי את אותם הכאבים אז הלכתי לרופא והוא גילה לי פלוטפוס....
|
אין לי פלטפוס אבל יש לי את הדבר הזה שאולי קשור?
supination..כף הרגל מתגלגלת פנימה http://www.westvanfootclinic.com/ort.../pronation.jpg |
בוא נעשה סדר..
ישנה באמת תופעה שכיחה של התכווצויות שרירים באספקט אחורי של הרגל (בעיקר בשרירי ההמסטרינגס והתאומים) ובעיקר בשינה. הסיבות לכך יכולות להיות, לעיתים עקב תפקוד לקוי במעגל הכיווץ-הרפייה הטבעי. שתיית מי-טוניק(שמכילים חומר בשם כינין) ו/או הוספת כדורי מגנזיום יכולים לפתור את הבעיה (הכל בהתייעצות עם רופא המשפחה). לגבי הכאבים שהתלוננת עליהם - באם קיימים בקדמת השוק - סיכויים יותר נמוכים שהנ"ל רלבנטי - אבל יכול להיות. לדעתי - סבירות גבוהה שהכאבים עקב בעייה בקשת כפות הרגליים ו/או באזור שרירי האגן ומהמקומות הללו "נזרק" כאב לשוק. צויין כאן פלטפוס, שהוא לכשעצמו - לאו דווקא מעורר בעיה, אבל בהחלט יכול להוות נקודת מוצא בעייתית ועודד הופעת כאבי ברכיים, גב תחתון וגם בקדמת השוק. לכן חשוב לבדוק מנח כפות רגליים ולשקול מדרסים ו/או נעליים מתקנות. הנ"ל ניתן לאיבחון - בבדיקה גופנית - פיזיקאלית מקיפה, באם מעוניין - צור קשר ונקבע. יום טוב.. עופר |
טוב תודה לך
|
בכיף , תעדכן אם ישנן עוד שאלות בנושא.
עופר |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:27. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ