ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פציעות ספורט (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   כאב בפיקה של הכתף (https://israelbody.com/showthread.php?t=62731)

freepsider 22-01-10 14:17

כאב בפיקה של הכתף

התחיל לי כאב נוראי בפיקה של הכתף, אחרי דחיקה רגילה,
כל תנועה של היד מלווה בכאב....
כשאני נוגע בפיקה, היא כואבת....

ללכת לאורטופד? או הוא סתם יגיד לי תנוח..?

avishav1 22-01-10 15:11

לא להזניח כלום-אורטופד.

אנדרוליזם 22-01-10 15:46

אתה שובר מרפקים כשאתה עושה בנץ פרס?

freepsider 22-01-10 16:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי אנדרוליזם (הודעה 964847)
אתה שובר מרפקים כשאתה עושה בנץ פרס?

לא בטוח למה אתה מתכוון ....

בבנצ' אני תמיד משתדל לא להעמיס ולא להגיע למצב של מוט עקום...

עופר צחר 23-01-10 02:57

הי,
הפיקה של הכתף??
האם אתה מתכוון לחיבור של עצם הבריח לעצם של השכמה(האקרומין - אם "תטייל" על עצם הבריח, שמעל הצלעות כלפי חוץ - לקראת עיקולה החוצה ואחורה היא יוצרת מפרק עם השכמה)??

עופר

freepsider 23-01-10 10:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי עופר צחר (הודעה 964990)
הי,
הפיקה של הכתף??
האם אתה מתכוון לחיבור של עצם הבריח לעצם של השכמה(האקרומין - אם "תטייל" על עצם הבריח, שמעל הצלעות כלפי חוץ - לקראת עיקולה החוצה ואחורה היא יוצרת מפרק עם השכמה)??

עופר

הסוף של עצם הבריח בדיוק....הפיקה.

אני יודע כי עצם הבריח השני שלי נשבר פעם.

מה לעשות עם זה?

terminater135 23-01-10 10:32

לך לאורתופד כנראה יש לך דלקת, למרות שיש מצב שזה פשוט doms רציני בשרירי הrotator cuff וזה מרגיש כמו פציעה (קרה לי פעם).

Benpi93 23-01-10 12:39

גם לי יש כאבים ב הrotator cuff ,במיוחד בפרס ובבנץ'...
אורתופדים לא מצאו כלום,זה כמעט בלתי נסבל כבר

terminater135 23-01-10 12:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי benpi93 (הודעה 965047)
גם לי יש כאבים ב הrotator cuff ,במיוחד בפרס ובבנץ'...
אורתופדים לא מצאו כלום,זה כמעט בלתי נסבל כבר

יש שרירי rotator cuff ויש גידי rotator cuff, והם קשורים אחד לשני כמובן, אם זה בגיד זה לא אמור לקרות וזה כנראה דלקת, אפשר לעשות בדיקת אולטראסאונד כדי לראות אם זה דלקת (ואולי גם דברים אחרים).
אם זה כאבי שריר זה יכול ליהיות דלקת בשריר אבל רוב הסיכויים שזה doms.

עופר צחר 23-01-10 18:00

תראה - אומנם רגישות שרירית או גידית באזור הכתף הינה דבר נפוץ מאוד , שכן הכתף הינו מפרק הפועל בכל 3 מישורי התנועה ולכל התנועות הקיימות ומאפשר תנועתיות מרובה הבאה על חשבון יציבות. צריך בבדיקה יותר מדוקדקת ומקיפה לשלול מעורבות של גידי RC (לרוב הנפגעים יהיו Long head of biceps brachii או Supraspinatus), באם הנ"ל תקין מאוד יכול להיות שנוצרה תת-פריקה או דלקת במפרק המחבר את עצם הבריח לאקרומין של השכמה (Acromio-Clavicular Joint או ה - ACJ). בשלב הראשון לא לבצע את הפעילות שמגרה את הכאב (בד"כ יגורה מBench Press , לחיצת כתפיים וכדומה) ובאם הכאבים אקוטיים לטפל סימפטומטי(קרח ואפילו אנטי-דלקתי בהתייעצות עם אורטופד). לא למהר בשלב זה למיפוי באם אין החמרה והתפשטות של מיקום הכאב. בכל מקרה צריך "לנקות" מקור צווארי בבדיקה. עדכן ונהיה בקשר..
עופר

Benpi93 23-01-10 20:42

תודה עופר,אבל בכל זאת יש לי כאבים מטריפים,וגם קליקים (לא קליקים רגילים) כואבים,והאורתופד לא מצא כלום,הייתי בפיסוטרפיה,והדבר מתחיל לכאוב לי גם בפרק כף היד עכשיו,וזה באמת הופך לבלתי נסבל...

עופר צחר 24-01-10 12:10

בן (זה שם , כן?) , קודם כל אני מפנה אותך למאמר שפירסמתי אודות פציעות בכתף - בשביל לארגן לך את המחשבות לגבי נה זה יכול להיות..
חוצמזה - הכאבים שאתה מתאר - באם אורטופד לא מצא (עם ובלי הדמיות רלבנטיות, דוגמת:רנטגן, אולטרה-באונד וכו'), נראה שמשלבים מקור עצבי בנוסף לבעיה הגרמית/גידית שקיימת במקום.
אשמח שנקבע טיפול בו אוכל להתרשם יותר לעומק מהבעיה, לטפל ולהקל את רמת הכאב וחוסר התיפקוד ולתת לך כלים מניעתיים לתיחזוק הכתף.

עופר

Benpi93 24-01-10 18:00

תודה,אוכל לפנות אליך לנייד?
ואיפה נמצא המאמר שפרסמת?

עופר צחר 26-01-10 00:49

יש הפנייה למאמר ב"חדשות האתר" בצד ימין בעמוד הבית , וגם בעמוד הבית - מאמרים וחדשות - פציעות ספורט.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר דרך הנייד

עופר

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:05.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ