![]() |
אירובי
על איזה דופק לעשות את האירובי?
כמו בכל דבר גם כאן הדעות מתחלקות ל2: - דופק 70% חצי שעה - דופק 50% 50-60 דק' מה אתם אומרים? |
אני אישית, בעד דופק גבוה (65-70 אחוז) למשך זמן יותר קצר, מאשר דופק יותר נמוך למשך יותר זמן.
תכלס, מה שחשוב לך זה שיפור סיבולת לב הריאה (בשני המקרים זה מתבצע) וכן לדעת כמה קלוריות שרפת (שאפשר להעריך גם) |
מה המטרה שלך אם סיבלת לב ריאה עדיף דופק גבוה אם שריפת קלוריות להתמיד במאמץ הכי גבוה שאתה יכול לאורך זמן
|
מ60% מתחילים לשרוף או לנייד שומן איך שלא תקרא לזה
עדיפות היא לעשות 30-40 דקות דופק עד 75% יעני להשאר על 75% קבוע |
אוקיי אז ככה, המטרה היא כמובן לשרוף שומן ובו זמנית, להעלות קצת את הסיבולת האירובית אבל מטרה עיקרית זה לשרוף שומן.
אני עושה על דופק 140 שזה 70% מדופק מירבי שלי למשך 35 דק' ושורף 500 קל'. זה בסדר? |
ציטוט:
|
זה תלוי בכושר הגופני שלך ובמטרה שלך.תפרט יותר
|
פשוט תעבוד על הדופק הכי גבוה שאתה יכול להחזיק אותו יציב למשך זמן האירובי. אם זה אומר 85% למשל מהדופק המירבי, אז 85%. זאת גם הדרך הכי טובה לשרוף קלוריות וגם כדי לשפר סיבולת לב ריאה אתה צריך לעבוד על דופק גבוה יחסית.
|
אז השאלה שלי היא מה זה "משך זמן האירובי"?
האם 35 דק' של אופניים מספיק? ב-35 דק' האלה אני מגיע לדופק של 70-75% ושורף 500 קל'. כמובן יש את כל הקטע של שריפת שריר שרוצים שתהיה פחותה. |
זו לא שאלה של "מספיק", זו שאלה של כמה קלוריות אתה רוצה לשרוף וזה כמובן תלוי בתפריט שלך ובמאזן הקלורי שאתה צריך להגיע אליו.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
מעל 75% אתה שורף סוכר בדם זה מיותר... לפותח ההודעה על 140 דופק אתה לא שורף 500 קלוריות ב35 דקות תצא מהאשליה.... מה שרשום על המכשיר לא בהכרח נכון(בעצם כמעט תמיד לא נכון , ככה שאל תקח את זה כקנה מידה) שיהיה בהצלחה. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:07. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ