![]() |
מה ההבדל בין סיבולת לעבודה עם משקולות
אני עובד סיבולת כבר די הרבה זמן,שאלתי את המדריך שלי והוא אמר לי שזה אותו דבר לעבוד סיבולת או להרים משקולות, השאלה שלי היא מה קורה לשריר כשאתה מתאמן עם משקל גוף על סיבולת ולהפך כשאתה מרים משקולות אתה מגיע למצבים שאתה לא יכול לעשות מה שמישהו אחר מתאמן סיבולת עושה - השריר מתחזק יותר כשאתה עובד סיבולת? כי עם סיבולת אי אפשר להתקדם למסה מכובדת אז תסבירו לי איך כל זה הולך...
|
1. קנה שלט אוניברסלי, לך לחדר כושר, חפש את אותו מאמן, לחץ על כפתור mute, קווה לטוב.
2. עם סיבולת אכן אי אפשר להתקדם למסה מכובדת. וכמובן שיש סיבולת ויש סיבולת, סט של 20 חזרות זה סיבולת (יחסית) אבל לא אותו דבר כמו ריצה של 10 ק"מ. |
אני מדבר איתך על סטים של 70 שכיבות סמיכה זה לא כמו להרים משקולות?
או על סטים של 20 מתח זה לא כמו להרים משקולות? אז שאלתי מה קורה לשריר שאתה מרים משקולות והוא גדל לאומת זה שאתה מתאמן סיבולת על משקל גוף והוא גדל איך בנאדם שמרים משקולות לא מסוגל למה שמתאמן סיבולת מסוגל וההפך |
ציטוט:
בנאדם מתאמן עם שכיבות שמיכה עם משקולות, ישאף לעשות כמה שפחות חזרות עם המשקל הכי גבוהה שהוא יכול, כלומר לשים משקל של 10 קילו לדוגמא גל הגב ולעשות 10 חזרות של שכיבות שמיכה. התוצאה = לא גורמת לכך שהשריר יוכל לעשות יותר(למרות שכן), אלא השריר יגדל ויוכל להרים יותר משקל עם ה 10 חזרות סיבולת = כמה אתה יכול בבת אחת מישקולות = כמה משקל אתה יכול להרים במס' סטים מסויימם קצל קשה להסביר וחרפתי קצת :p |
זה קשור לעקרונות פיזיים בגוף.. יש סיבים אדומים בשריר וסיבים לבנים (כמובן שגם באמצע)
סיבים לבנים זה סיבים שמתכווצים מהר וסיבים אדומים זה סיבים שמתכווצים לאט. סיבים אדומים מתאפיינים בכך שהם מסוגלים לעבוד לטווח ארוך יותר וסיבים לבנים לטווח קצר יותר. ברגע שאתה עובד על "סיבולת" אתה בעצם משחרר הרבה חומצת חלב שזה סוג של "רעלן" והגוף שלך פשוט לומד איך להתאושש מזה ע"י כל מיני גורמים שאין לי כוח לפרט. בקיצור עבודה על חזרות גבוהות גורמת לפיתוח סיבולת שריר, פיתוח כלי דם באזור וכל מיני כאלה. אם אתה מחפש מסה, זה לא עובד |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:37. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ