![]() |
תוכנית אימונים לקראת הצבא...
אהלן חברים...
אז ככה אני כבר שנה מתאמן לקראת הצבא... התחלתי את האימונים בפעמיים ריצות ואימון כח אחד הריצות היו קצרות (2000-5000) אחרי זה שינתי את התוכנית ל3 פעמיים בשבוע ריצות ובסוף כל ריצה קצת עשיתי כח... ועכשיו התוכנית שלי כזאת שבת משחק כדור סל שעה... ראשון נח שני אופני כושר 15 דקות דחיקת רגלים דילגיות ריצה 3 ק"מ שלישי שלוש סטים של מתח שתי סטים של מקבילית 3 סטים שכיבות סמיכה 2 סטים חתירה סט אחד תיפוס חבל 6 מטר סט אחד של כפיפות מרפקים עם משקולת יד שתי סטים של בטן ** כל סט זה מקסימום חזרות ומנוחה בין סטים 3 דקות רביעי ריצה 10 ק"מ קצב בנוני-מהיר = 45 דקות ריצה (4 וחצי דקות לק"מ) חמישי שוב את האימון כח כמו בשלישי שישי מנוחה ושוב שבת כדור סל=] השאלה היא כזאת אם התוכנית אימון הזאת טובה? הערות בונות יתקבלו בשמחה! |
שחכת לכתוב כמה חזרות אתה עושה בכל סט ..
|
אני עושה מקסימום חזרות
אם המספר משנה אז במתח זה סט ראשון 18 סט שני 13 סט שלישי 11 מקבילים זה 25 ו20 שכיבות סמיכה זה 33 30 27 חתירה 33 ו 30 כפיפות מרפקים 30 בטן 40 ו 35 |
מה כאילו כל סט אתה מוריד את החזרות ?
|
כל סט אני עושה הכי הרבה שאני יכול .... מסט לסט אני מתעייף ונחלש אז אני עושה פחות....
|
אם יש פה מישהו שמבין שיכול לאגיד את דעתו על התוכניות ולתת דעה איך לשפר אותה?
|
אני לא יודע מה מצב הכושר שלך,אבל התוכנית די רדודה.היא מקבלת קצת מהכוח וקצת מהסיבולת לב ריאה..אתה לא באמת קורע את התחת לשפר את הסיבולת לב ריאה או באמת כח. אתה מנסה לקחת 2 דברים במכה וזה לא יעבוד
כדי להתאמן לצבא(גיבושים יום סיירות)אתה צריך להתמיד בספרינטים,2000,וסיבולת שריר(בעיקר כתפיים ורגליים).אם אתה רוצה לשלב פיתוח גוף..תקווה שתראה גדילה עם התוכנית אימון לצבא,כי שניהם אי אפשר לשלב(אם אתה משלב אתה לא באמת מתכונן לצבא). |
אין לי שום עיניין לפתח גוף...
התרגילים שאני עושה וכל התוכנית זה דברים שחבר'ה שכרגע בצבא המליצו לי... המטרה זה להגיע לגיבושים בצורה הכי טובה... מבכינה של סיבולת לב ראה אני ברמת כושר מאוד טובה וכתבתי את התוכנית פה בשביל לקבל דעה טיפה יותר מקצועית... הייתי עושה רציות ספרינטים אבל אמרו לי שלא מולץ שזה מזיק יותר מאשר עוזר ולכן לעשות את זה רק חודש לפני הגיבוש.. בכל מקרה אני ישמח לקבל תוכנית מתוקנת או איפה לשפץ את התוכנית הזאת ... |
מנסיון בגיבוש שייטת 13
כוח וסיבולת ברגליים - הדבר הכי חשוב בגיבוש. סיבולת לב ריאה גם מאוד חשוב תכניס לפחות עוד ריצה של 6-8 ק"מ וספרינטים 50-100 מטר בעליות\חולות עוזר מאוד. אם אתה צריך עזרה תפנה אלי בפרטי אני ישתף אותך בתוכנית שלי אולי זה יעזור לך. |
גמאני עשיתי גיבוש שייטת סיימתי אותו אבל בגלל כמה בעיות תכניות אני צריך לעשות גיבוש חוזר... יש לי באפריל אני מתאמן לקראתו... מבכינת לב ראה זה לא מה שהיה לי קשה בכל אופן...לי היה יותר קשה במסע על הגב
|
הסיבולת לב ריאה במסעות לא קשה במיוחד אתה לא מגיע לדפוק גבוה
אבל בגלל המשקל על הגב והחול נוצר קושי גדול על הרגליים. |
ציטוט:
|
אולי אתה ספורטאי מטבעך אבל זה באמת לא נראה מספיק
אני רץ פעמים בשבוע 2 ריצות של 7-10 קמ" ועוד ספרינטים או עוד ריצה ארוכה ו-3 אימוני כוח שכוללים: מתח מקבילים בטן, אלכסונים מרפקים גב תחתון סקואט תאומים כפיפת רגליים,פשיטת רגליים |
ציטוט:
העניין שהרגשתי שאני קורע תגוף וזה לא מקדם אותי לשום מקום.... ועכשיו שהורדתי במינונים אני מרגיש שהגוף גם נבנה.. אבל זה רק הרגשה מה שאני אומר עכשיו שאולי באמת אין צורך לתת הרבה אימונים אלה את האימונים שיש לעשות בצורה ממש טובה וקורעת מספיק... והשאלה שלי איך אני מבכינה של המבנה של האימון משדרג אותו... |
חשבת על קרוספיט?
|
ציטוט:
|
תרוץ לפחות 3 פעמים בשבוע.
עדיף שתעשה בסגנון הזה ריצת נפח, אימון ספרינטים, ריצת נפח וההפך כמו aba bab ריצת נפח= עד 10 ק"מ ספרינטים עדיף לעבוד על זה בעלייה בדיונה.. בסוף אימון אפשרי מקבילים שכיבות סמיכה כפיפות בטן מתח וכו' בכל מקרה הרגליים יתחזקו מספיק במיוחד מספרינטים בעלייה [במידה ואתה באמת תתאמן על זה חזק] |
ציטוט:
לגבי בקרוספיט קראתי קצת באינטרנט לא הכי הבנתי איך עושים את התוכנית הזאת(איך אני בונה תוכנית אימונים כזאת... איפה אני נמצא בדרגת הכושר .... וכל זה) ולא הבנתי מה מיוחד בתוכנית שזה יתאים יותר מכל תוכנית אחרת (שתעזור להכין אותי לגיבושים) |
קרוספיט היא תוכנית אימונים לשיפור כושר כללי (General Physical Preparedness). המטרה באימונים היא שיפור בכל אחד מעשרת מרכיבי הכושר: סיבולת לב-ריאה, סיבולת שריר, הספק, כח, גמישות, זריזות, מהירות, דיוק, קואורדינציה ויציבות
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:07. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ