![]() |
אימון עם משקולות Vs אימון עם מכשירים
קראתי במגזין FLEX שכדי לגדול צריך להתאמן רק עם משקולות ולא עם מכשירים....
זה נכון? (הכוונה לכל סוגי המשקולות) :blink: |
|
מכשירים טובים לבחורות ולזקנים , לא לאנשים שרוצים לעבוד רציני.
לדעתי לכל אדם יש את התנועות הטבעיות והמבנה שלו ,אחרי שאדם ניהייה רציני מאוד חשוב שהוא יעבוד כמה שיותר חופשי ,גם בגלל שהמשקל במכשירים מוגבל וגם בגלל שהמכונה לא בהכרח מתאימה לתנועות של אותו אדם וכן היא יכולה להביא לפציעה. חוץ מזה המון שרירים קטנים, שחלקם עוזרים ליציבה ולמניעת פציעות, לא עובדים בזמן שימוש במכשירים וזה מינוס גדול. |
דעתי האישית כן!!....משקולות חופשיות הרבה יותר משפיעות מבחינת התפתחות והתחזקות של השריר!...בזמן שמכשירים מבודדים את השריר הפועל בהם משקולות חופשיות משתמשות בשרירים מיצבים שונים בישביל לבצע את התנועה וככה ניגרם שאתה מאמן חלק גדול יותר של הגוף מבמכשיר...ומנסיון אישי משקולות חופשיות כן מפתחות יותר טוב במיוחד מבחנת כוח....אבל אל תבין אותי לא נכון תשלב בניהם!...אל תעשה רק משקולות חופשיות תשתמש גם במכשירים זה רק יתרום....
|
למכונות יש את המקום שלהן בתוכנית אימונים, אבל תוכנית טובה צריכה להתבסס קודם כל על משקלים חופשיים ועל התנועות הבסיסיות. אחרי שלמדת את התנועות הבסיסיות, ניתן לצרף מכשיר פה מכשיר שם כדי להתמקד בעבודה על שריר מסוים.
בדיוק אתמול קראתי מאמר נחמד על זה, אני אתרגם משפט אחד שאהבתי: "איפה תמצא את עצמך בחיי היום יום עושה את התנועה של כפיפות ברכיים בשכיבה על הבטן (כמו המכונה בחדר כושר)? לעומת זאת, תנועת הסקוואט מתבצעת על בסיס יומי..." משהו כזה... |
ציטוט:
מאיפה המאמר? תגיד, איך "נותנים מוניטין" למישהו? לא הצלחתי למצוא :blink: |
המאמר מ- T.nation, הם שולחים לי כל שבוע מייל עם מאמרים וכל מיני שטויות.
בקשר למוניטין, תסתכל למטה בתחתית ההודעה, ליד האור הירוק הזה שאומר שאתה אונליין, יש מאזניים ומשלוש אדום. המאזניים זה המוניטין. |
ציטוט:
:) |
ציטוט:
הוא מתכוון לפעולות כמו התכופפות להרים דברים (בדרך שצריכה להיות כי הרוב עושים את זה בדרך שגויה זתאמרת מרימים מהגב ולא מהרגליים כמו שצריך..) |
תשמעו מכשירים זה נחמד מאוד לדברים כמו דרופסטים ומספר תרגילים כמו פרפר לכתפים ולחזה ( המכונות האלה)
כמובן שזה לא שווה את המחירים המופקעים שהם עולים אבל אם כבר יש במכון.. |
גיוון
|
בדיוק. מכשירים נועדו לגיוון. בשיא תקופת החיטוב לפחות לפי המאמר באתר ממליצים להשתמש במכשירים יותר כדי למנוע פציעות.
תמיד טוב לשלב, רצוי ש-80% מהעבודה תהיה חופשית ועוד 20% למכשירים, אני חוץ מפולי עליון משאיר את המכשירים כתרגילים אחרונים (פרפר בחזה\קרוס אובר, משיכת כבל לתלת ראשי\עם חבל וכד'). |
חס וחלילה מכשירים בחיטוב
|
לא זה לא נכון !
אלה שמזריקים(לא שזה רע או משהו) + מתאמנים עם משקולות וגודלים כמו חיות אומרים שהכי טוב זה מישקל חופשי למה :? כי הם מתאמנים חופשי ורואים שיפור (בגלל החומרים) מרקוס רוול:מזריק, ומתאמן הרבה על מכשירים,גם גודל,וגם אחד הגדולים ! תשאלו אותו מה הכי טוב :whistle: |
ציטוט:
|
ציטוט:
שים לב גם אני לא מגיב לשטויות שלך ובכלל לא מדבר איתך ! |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני חמוד ?:huh: ראיתה אותי מתישהו ?..... אושה חשבתה שאני מיקל לואיס ? |
חחחח זה מזכיר לי לפני איזה חודש במכון, עבדתי במכונת פרפר במסגרת האימון חזה ועבר ליידי רוסי סוס שאל אותי כמה זמן אני מתאמן אמרתי לו שנה, ואז הוא אמר לי שאני יפסיק לעבוד במכונות והוסיף במבטא "מכונות זה כמו....זה כמו לעשות ביד" נקרעתי :d
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:36. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ