ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   החלטתי ללכת על 5x5 (https://israelbody.com/showthread.php?t=59565)

ThE HummeR 23-09-09 19:43

החלטתי ללכת על 5x5

קראתי את המאמר על 5x5..
כמה זמן אני אמור לבצע אותה ? והאם העבודה המרכזית כאן היא על כוח או גם על פיתוח מסת שריר ?

Max90kg 23-09-09 19:51

לך על ss קודם לפני שאתה הולך לכל תוכנית אחרת של 5x5. תבצע אותה עד שאתה לא יכול לעלות במשקלים. אני עולה יפה בss אפילו שהמשקלי עבודה שלי כבר דיי גדולים ככה שרצוי לא להתחיל ישר עם ה5x5 (אני גם עשיתי את הטעות הזאת פעם והתחלתי להתאמן ב5x5 של ביל סטאר כשיכולתי להתקדם יותר בss. בסוף עברתי לss והתחלתי להתקדם הרבה יותר מהר)

Dark_Muse 23-09-09 20:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the hummer (הודעה 918911)
קראתי את המאמר על 5x5..
כמה זמן אני אמור לבצע אותה ? והאם העבודה המרכזית כאן היא על כוח או גם על פיתוח מסת שריר ?

בחמש על חמש זה בעיקר כוח אבל מן הסתם שגם תקבל תוספת יפה למסה...

קישקשתא 23-09-09 20:16

אתה לא תעלה הרבה במסה בתכנית הזאת..יגידו מה שיגידו,אני עשיתי אותה ולא עליתי הרבה במסה ובהיקפים.
להוסיף משקל למוט זה כן.

ThE HummeR 23-09-09 20:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי קישקשתא (הודעה 918919)
אתה לא תעלה הרבה במסה בתכנית הזאת..יגידו מה שיגידו,אני עשיתי אותה ולא עליתי הרבה במסה ובהיקפים.
להוסיף משקל למוט זה כן.

וכתוצאה מכך אני אעבור לתוכנית רגילה לעלייה במסה, ועם יותר כוח זה אומר יכול להרים יותר משקל מכרגיל מה שמוביל להיפרטרופיה ומשם ליותר מסה, לא ככה ?
וכמה זמן מבצעים 5x5 ?
ומקס - אני אקח לתשומת ליבי ואשקול את זה.

ועוד לא עניתם לי, כמה זמן צריך לבצע את 5X5 ?

Max90kg 23-09-09 20:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי קישקשתא (הודעה 918919)
להוסיף משקל למוט זה כן.

ואני כן עליתי במסה

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the hummer (הודעה 918921)
וכתוצאה מכך אני אעבור לתוכנית רגילה לעלייה במסה, ועם יותר כוח זה אומר יכול להרים יותר משקל מכרגיל מה שמוביל להיפרטרופיה ומשם ליותר מסה, לא ככה ?
וכמה זמן מבצעים 5x5 ?
ומקס - אני אקח לתשומת ליבי ואשקול את זה.

ועוד לא עניתם לי, כמה זמן צריך לבצע את 5x5 ?

סתכל, יש לך כמה תוכניות. הראשונית זה הss. אחר כך המדקאו של סטאר או הלינארית שלו ואז ה3x3 של סטאר ופנדליי. אתה מתאמן בתוכנית עד שאתה לא יכול לעלות משקלים משבוע לשבוע או עד ששני ריסטים בסקוואט לא מקדמים אותך עוד במשקל (ריסטים ל-70%) בתנאי שזה קורה אתה צריך להחליף תוכנית ולעבור לעבוד בתוכנית הבאה.

ThE HummeR 23-09-09 20:40

אוקי אחרי עוד בדיקה, החלטתי ללכת על ss..
כבר אירגנתי לי הכול על דף בצורהמ סודרת, קראתי והפנמתי.
רק מהו טווח העבודה על התוכנית ?
ועוד משהו.. איך אני אמור לעבוד על בטן ? כמה חזרות וסטים ?

lironsD 23-09-09 20:43

עם אתה שואל שאלות כאלו יש לי חדשות בשבילך:
לא הבנת כלום מהתוכנית.
לא עובדים על בטן.
לא מוסיפים כלום.
עושים בדיוק איך שריפטו אמר
5חזרות.5x5 מבצעים עד למצב שאתה כבר לא יכול להתקדם.
ובערך אותו דבר בSS ברגע שאתה כבר עושה הרבה דילואדים אין טעם להמשיך.והמטרה הראשונה בתוכנית היא 1.5 סקוואט ודדליפט 2,ברגע שלא השגת אותה לא מיצית אותה אפשר לומר.למרות שיש כאלו שבאמת לא יכולים להגיע לזה ,אבל די נדיר.

ThE HummeR 23-09-09 20:46

1.5 משקל גוף בסקוואט ?
אני כרגע עושה 110 קילו והמשקל שלי הוא 75.. ואני עוד בתוכנית הרגילה שלי עד לסוף השבוע.
ואני שואל כמה ואיך לעבוד בטן ב-ss כי רשום במדריך שאפשר לעבוד בטן לפי הצורך, אז מה לא הבנתי פה ?

החלטתי ללכת בסוף, על SS, נא לא להתייחס לכותרת

Max90kg 23-09-09 20:49

מותר להוסיף בטן אבל ב-4 חודשים הראשונים אל תוסיף. אתה גם לא תרגיש צורך כי אתה תרגיש חזק את הבטן בלואו באר סקוואט ובדד ליפט. תתאמן בה 3 פעמים בשבוע במתכונת של aba bab ותעלה משקל מאימון לאימון (תתחיל עם 70%)

obzion 23-09-09 20:54

אתה יכול להוסיף בטן/ידיים/מתח/מקבילים.

רק קח בחשבון שכל דבר שאתה מוסיף עלול לפגוע בהתקדמות שלך בתרגילים החשובים.

lironsD 23-09-09 20:58

דווקא בטן עובד ממש ממש חזק בדדליפט וסקוואט.נסיתי לעשות פעם אחת בטן ופשוט לא יכלתי ..נראה שזה בלתי אפשרי שמשקל כבד לך.
ידיים זה לפאמפ מתח לדעתי או שתוסיף לפאוור קלין 1-2 סטים או שתחליף אותו בפאוור קלין אבל זה האופציה הפחות טובה כי פאוור קלין זה תרגיל חשוב.

ואני בסוף מפרמט אופק אבל זה גם לא יעזור אני יודע

galSH 23-09-09 20:59

2-3 סטים של בטן בסוף שבוע לא יפגעו בכלום, אומנם לא נראה לי שיתרמו במשהו, אבל כפיפות בטן זה לא תרגיל אינטנסיבי כל כך. בכל מקרה כל המוסיף גורע מה שנקרא...

lironsD 23-09-09 21:01

אחרי הסקוואט אתה תרצה ללכת הביתה גם ככה אתה לא בא פה לאימוני פאמפ abcdefg ..תאמין לי גם לא יהיה לך כוח לבטן

ThE HummeR 23-09-09 21:02

תודה על התשובות כולם :)
ומה ההבדל בין low bar לבין סקוואט רגיל ? אותו דבר ?
והחלטתי להוסיף מקבילים ומתח בלי בטן. אני מוסיף אותם ביחד נכון ? למשל ל-A מוסיף מתח + מקבילים כן ?

חחח ואת התחושות של אחרי הסקוואט אני מכיר טוב מאוד סמכו עליי :P

galSH 23-09-09 21:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThE HummeR (הודעה 918942)
תודה על התשובות כולם :)
ומה ההבדל בין low bar לבין סקוואט רגיל ? אותו דבר ?
והחלטתי להוסיף מקבילים ומתח בלי בטן. אני מוסיף אותם ביחד נכון ? למשל ל-A מוסיף מתח + מקבילים כן ?

חחח ואת התחושות של אחרי הסקוואט אני מכיר טוב מאוד סמכו עליי :P

בנוגע לסקאווט, הזה סירטון שמסביר על ההבדלים בין HIGH BAR לLOW BAR: http://www.againfaster.com/the-micd-...ack-squat.html
בנוגע לתרגילי עזר, מקבילים אתה מוסיף בA ומתח בB.

Max90kg 23-09-09 21:10

בלואו באר הירידה פחות עמוקה ואתה יכול לקחת יותר משקל שזה מה שמתאמן מתחיל צריך

Sugarzaza 23-09-09 21:14

ב5*5 אתה משתמש בפרמטר של עלייה במשקל על המוט לאורך זמן בשביל להשיג את ההיפרטרופיה. פרמטר העצימות. יש תכניות כמו ws או סומולוב שמשתמשים בפרמטר הנפח בשביל להשיג את ההתקדמות. זה לא משנה, העיקר לעשות את זה בצורה שתתאים לרמה שלך ולעשות את זה נכון.

Dark_Muse 23-09-09 21:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the hummer (הודעה 918933)
1.5 משקל גוף בסקוואט ?
אני כרגע עושה 110 קילו והמשקל שלי הוא 75.. ואני עוד בתוכנית הרגילה שלי עד לסוף השבוע.
ואני שואל כמה ואיך לעבוד בטן ב-ss כי רשום במדריך שאפשר לעבוד בטן לפי הצורך, אז מה לא הבנתי פה ?

החלטתי ללכת בסוף, על ss, נא לא להתייחס לכותרת

אם אתה עושה 110 קילו סקוואט על 75 קילו משקל גוף אתה לא צריך ss....
תעשה ישר 5*5

ThE HummeR 23-09-09 21:20

אוקי תודה רבה אנשים עזרתם המון =]
רק דבר אחד ויחידי..
כמה זמן התוכנית אמורה להימשך ? חודש ? חודשיים ? כמה ?

לדארק- אני צריך לשפר משקלים בבנץ', אני עוד מתחיל בבנט אובר וגם מילטרי אני מתחיל.. גם דאדליפט לא הכי חזק..
לא כדאי לעשות ss וזהו ?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:10.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ