ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   אימון למטרת כוח- עדיף להשקיע בחלק שבו השריר מתקצר? (https://israelbody.com/showthread.php?t=58602)

HTS 26-08-09 12:44

אימון למטרת כוח- עדיף להשקיע בחלק שבו השריר מתקצר?

באימון למטרת היפרטרופיה עדיף להשקיע בשלב שבו השריר מתארך, הגירוי לשריר הרבה יותר גדול מאשר השלב בו הוא מתקצר, שם הגירוי הגדול הולך למערכת העצבים.
אבל אם מתאמנים למטרת כוח, השיפור צריך להיות במערכת העצבים, אז עדיף להשקיע בשלב בו השריר מתקצר ולחפף בשלב בו הוא מתארך ?

ניר.מ. 26-08-09 13:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hts (הודעה 905238)
באימון למטרת היפרטרופיה עדיף להשקיע בשלב שבו השריר מתארך, הגירוי לשריר הרבה יותר גדול מאשר השלב בו הוא מתקצר, שם הגירוי הגדול הולך למערכת העצבים.
אבל אם מתאמנים למטרת כוח, השיפור צריך להיות במערכת העצבים, אז עדיף להשקיע בשלב בו השריר מתקצר ולחפף בשלב בו הוא מתארך ?

לא שאני מתמחה בזה אבל אפשר לראות אנשים שמתאמנים כוח בבנץ' פרס פשוט נותנים למוט ליפול להם על החזה ואז מעיפים אותו בכל הכח למעלה (משקיעים בשלב של הקיצור של השריר)

moo 26-08-09 13:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ניר.מ. (הודעה 905248)
לא שאני מתמחה בזה אבל אפשר לראות אנשים שמתאמנים כוח בבנץ' פרס פשוט נותנים למוט ליפול להם על החזה ואז מעיפים אותו בכל הכח למעלה (משקיעים בשלב של הקיצור של השריר)

אף פעם לא נותנים למוט ליפול
תמיד מפעילים כח
אבל בלחיצה כן לוחצים מהר (כמה שאפשר במגבלות המשקל)

HTS 26-08-09 14:43

ממש לא עניתם לי על השאלה

Max90kg 26-08-09 14:44

אני עובד על כוח ולא רואה סיבה לא להשקיע ב-2 החלקים.

HTS 26-08-09 14:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 905277)
אני עובד על כוח ולא רואה סיבה לא להשקיע ב-2 החלקים.

אם אתה רוצה יעילות מרבית להיפרטרופיה, עדיף להשקיע כמה שיותר בחלק השלילי שיתן יותר גירוי לשריר, וכמה שפחות בחלק החיובי שיתן פחות גירוי ויעייף אותך ככה שתוכל להשקיע פחות בחלק השלילי בגללו.
השאלה בכוח האם חשוב להשקיע בחלק החיובי?

Max90kg 26-08-09 14:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hts (הודעה 905281)
אם אתה רוצה יעילות מרבית להיפרטרופיה, עדיף להשקיע כמה שיותר בחלק השלילי שיתן יותר גירוי לשריר, וכמה שפחות בחלק החיובי שיתן פחות גירוי ויעייף אותך ככה שתוכל להשקיע פחות בחלק השלילי בגללו.
השאלה בכוח האם חשוב להשקיע בחלק החיובי?

לא נכון. זה עניין אינדיבידואלי מאוד כי אם מה שאתה אומר היה נכון בכל המקרים הרי כולם היו עושים חזרות שליליות.

moo 26-08-09 15:05

עדיף להשקיע בסקווט במקום לחפש שטויות

BlueNinja 26-08-09 17:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 905293)
עדיף להשקיע בסקווט במקום לחפש שטויות

חבר אתה חופר

HTS 27-08-09 01:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 905286)
לא נכון. זה עניין אינדיבידואלי מאוד כי אם מה שאתה אומר היה נכון בכל המקרים הרי כולם היו עושים חזרות שליליות.

מבחינת הגירוי שהשריר מקבל, השלב השלילי תמיד יותר משמעותי מהחיובי.
אבל בהנחה שהשלב החיובי חשוב יותר לעליה בכוח מאשר השלילי, הוא גם חשוב לגדילה כדי שהכוח יעלה והשריר יקבל משימה חדשה עקב העלייה במשקלים, ככה שלא כדאי להתמקד לגדילה בשלב השלילי בלבד.

ניר.מ. 27-08-09 02:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 905259)
אף פעם לא נותנים למוט ליפול
תמיד מפעילים כח
אבל בלחיצה כן לוחצים מהר (כמה שאפשר במגבלות המשקל)

:):):):) מה ניראה לך הכוונה היא ירידה מהירה עאלק ליפול ברצינות :):):):)

Max90kg 27-08-09 06:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hts (הודעה 905541)
מבחינת הגירוי שהשריר מקבל, השלב השלילי תמיד יותר משמעותי מהחיובי.
אבל בהנחה שהשלב החיובי חשוב יותר לעליה בכוח מאשר השלילי, הוא גם חשוב לגדילה כדי שהכוח יעלה והשריר יקבל משימה חדשה עקב העלייה במשקלים, ככה שלא כדאי להתמקד לגדילה בשלב השלילי בלבד.

זה כבר נשמע יותר טוב :)

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:49.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ