ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   אימון כוח (https://israelbody.com/showthread.php?t=5806)

TheBlackTiger 15-02-07 16:48

אימון כוח

:sbb3: האם אימון כוח אפשר לעשות לכל השרירים בגוף?(בייספס,טרייספס,אמות,חזה....) כי בכל התוכניות שראיתי של אימוני כוח זה הכל אימונים רק לרגליים ולכתפיים...

תודה מראש

הזברה 15-02-07 17:51

לדעתי , אין טעם לעבוד יותר מדי על כוח עם שרירים קטנים(אני בקושי מאמין שצריך לעבוד עליהם בכלל). רובם מתחזקים יפה מאוד בעבודה על הגדולים.
עבודת כוח טובה היא לחיצות ,חתירות, מתח ,סקווטים ,דדליפט ואולי מעט תאומים. שום ידיים ושום כתפיים, אולי להוסיף לקטנים שני סטים עדינים בטווחי חזרות גבוהים בשביל לשמר ,אבל בשום אופן לא צריך להשתולל.

jonathan 15-02-07 18:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
לדעתי , אין טעם לעבוד יותר מדי על כוח עם שרירים קטנים(אני בקושי מאמין שצריך לעבוד עליהם בכלל). רובם מתחזקים יפה מאוד בעבודה על הגדולים.
עבודת כוח טובה היא לחיצות ,חתירות, מתח ,סקווטים ,דדליפט ואולי מעט תאומים. שום ידיים ושום כתפיים, אולי להוסיף לקטנים שני סטים עדינים בטווחי חזרות גבוהים בשביל לשמר ,אבל בשום אופן לא צריך להשתולל.

זה תלוי מאוד מה המטרה שלך.

Nimrod 15-02-07 18:04

באימוני כוח יש צורך גדול בלחיצות כתפיים למינהן.
ככה צריך לעבוד כוח:

דדליפט (אחת הגירסאות)
סקוואט או פרונט סקוואט
לחיצת חזה
לחיצת צבאית או פוש פרס
בנט אובר ראוו או פוואר קליין

אפשר להוסיף מתח , בטן....

הזברה 15-02-07 18:18

נימרוד, אני יודע שאומרים את זה ,אבל אני אף פעם לא הצלחתי לשלב את המילטרי עם הבנץ באימונים קשים באותה תקופה בלי להפצע ואני מכיר אותו כתרגיל העיקרי שפוצע מתאמנים שמנסים אימוני כוח. בעקרון כתף קדמית עובדת בחזה אף פעם לא הבנתי למה להתרכז בה בעוד תרגיל.
חוץ מזה ,אני אף פעם גם לא הבנתי למה כולם ממעיטים בערכו של המתח ,פולי היא תנועה שונה מחתירה והיא מתרכזת בשרירים קטנים אחרים ועובדת חזק יותר על הרחב גבי, חתירה כמעט ולא.
וטאוס מן הסתם המטרה היא לא כוח?

Antonator1 15-02-07 18:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
נימרוד, אני יודע שאומרים את זה ,אבל אני אף פעם לא הצלחתי לשלב את המילטרי עם הבנץ באימונים קשים באותה תקופה בלי להפצע ואני מכיר אותו כתרגיל העיקרי שפוצע מתאמנים שמנסים אימוני כוח. בעקרון כתף קדמית עובדת בחזה אף פעם לא הבנתי למה להתרכז בה בעוד תרגיל.
חוץ מזה ,אני אף פעם גם לא הבנתי למה כולם ממעיטים בערכו של המתח ,פולי היא תנועה שונה מחתירה והיא מתרכזת בשרירים קטנים אחרים ועובדת חזק יותר על הרחב גבי, חתירה כמעט ולא.
וטאוס מן הסתם המטרה היא לא כוח?

חתירה לא מתרכזת ברחב גבי? בנט אובר רואו ידידי, הוא התרגיל מספר 1 לרחב גבי, והוא עובד חזק על בייספס ושרירים קטנים אחרים. מתח מקום שני בהפרש לא גדול.

Lavlar 15-02-07 19:42

זברה
כשעובדים על כוח נטו... נגיד חזרות 5x5
התוכנית מסודרת ככה שהכתפיים לא יקרסו.
נגיד,אימון אחד בנצ, שני מיליטרי, ושלישי בנצ/חיובי

יוצא שהכתפיים לא קורסות...

הזברה 15-02-07 23:54

אנטונטור מאיפה שמעת את זה, יש לך אולי מאמר?
התנועה המלאה של הרחב גבי והטרס מייג'ור במישור הסגיטלי היא כמו פול אובר כשבסוף יש חלק קטן של חתירה.לדעתי החלק הקטן הזה הוא ממש סוף התנועה, במתח לעומת זאת ההומרוס נעה על כל טווח התנועה והרחב גבי והמייג'ור עובדים יותר ולא רק זה החיבור שלהם להומרוס הוא מהצד ולכן הגיוני שהם מתאימים יותר לקרוב מהצד (חזיתי) כמו במתח. לעומתם שרירים כמו הטרפז והרומבוידס לדוגמא מחוברים לסקפולה מאחורה ומותאמים יותר למשוך אותה ובעקבותה את הזרוע אחורה.

בשרירים קטנים התכוונתי לכמה, בעיקר ללווטייטור סקפולה שעוזר במתח לסובב את הסקפולה החוצה ולא משתתף בחתירה, הקורקוברכיאליס שעוזר בקירוב במתח ונראה לי שגם הראש האחורי של הסרטוס אנטריור שעוזר להדביק את הסקפולה לבית החזה כל פעם שמרימים יד מעל הכתף.

לבלר אימון חזה עליון עובד מאוד חזק על הכתף וממילא רוב האנשים עושים אותו בשיפוע גבוהה(וחוטפים אחר כך בורסיטיס) כך שזאת כבר חצי לחיצה, אם אתה לוחץ Rm3 בלחיצה עליונה אז יש סיבה הגיונית שההכתף שלך לא תקבל כמעט את אותו גירוי כמו יד אחורית?

TheBlackTiger 16-02-07 07:51

אני יודע שיש שרירים שלא צריכים כוח...אבל רציתי לעשות אימון כוח לשרירי הידיים...הבייספס מושך, וצריך כוח בו...הטרייספס דוחף וגם בו צריך כוח...באמות יש הרבה שימוש לכוח...רציתי רק לדעת אם אפשר לעשות שרירים האלה אימון כמו 5x5 או משהו...:)

Dr. Luber 16-02-07 09:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי TheBlackTiger
רציתי רק לדעת אם אפשר לעשות שרירים האלה אימון כמו 5x5 או משהו...:)

לא.

TheBlackTiger 16-02-07 09:33

למה?

Dr. Luber 16-02-07 11:09

להרבה אנשים יש נטייה "להפציץ" את הידים בתרגילים ובמשקלים. כולם חושבים שאם היד לא גדלה, היא לא מקבלת מספיק מאמץ. ההפך הוא נכון - ברוב המקרים לידיים מספיק מאמץ עקיפין (בתרגילי לחיצה וחתירה). הגישה של פעם אומרת - עד שלא תלחץ 1.5 ממשקל הגוף שלך בלחיצת חזה, אל תעבור למאמץ ישיר על טרייפס, כי יותר מדי מאמץ בטרייפס להפיך עוצר התקדמות במשקלי עבודה. אותו דבר גם בייספס.

אני לא יודע מה הסיבה שאתה רוצה לעשות אימון כוח בידיים (היד לא גדלה, או משקלי עבודה בתרגילים כמו לחיצת חזה), אבל אני מקווה שאתה מבין למה לא כדאי לעשות זאת בשני המקרים.

פאוור 16-02-07 15:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי TheBlackTiger
אני יודע שיש שרירים שלא צריכים כוח...אבל רציתי לעשות אימון כוח לשרירי הידיים...הבייספס מושך, וצריך כוח בו...הטרייספס דוחף וגם בו צריך כוח...באמות יש הרבה שימוש לכוח...רציתי רק לדעת אם אפשר לעשות שרירים האלה אימון כמו 5x5 או משהו...:)

אני חושב שאתה יכול יש קפיצים חזקים שמוכרים בחול שמפתחים אחיזה חזקה מאוד
ועובדה יש הרבה מתחרים בהורדת ידיים שלא עובדים בתרגילי כח כמו דד ליפט או בנצ או מולטי פרס
אתה לא חייב לעשות אותם כדי שיהיה לך ידיים ואחיזה חזקה...תבודד

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:29.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ