![]() |
לאחר סופ"ש באילת ותובנות מכמה מאמנים - כמה שאלות...
חזרתי מסופ"ש באילת ויצא לי לדבר עם כמה מאמנים (אני מסנן אוטומטית את המאמן ששאל אותי למה אני עושה דדליפט של 130 ק"ג ובשביל מה זה טוב ואחרי זה הוא עשה סקוואט של 40 קילו)
1. מאמן שעשה רושם רציני גם במראה וגם בעובדה שהוא היה בודיבילדר מקצועי בעברו (והראה תמונות, כבוד) אמר לי לגבי מסור שהתנועה צריכה להיות עם מרפק נעול כלומר בלי עבודה של יד קדמית בכלל והתנועה היא כמו קיקבאק רק עם מרפק נעול. אותו דבר אמר לגבי פולי עליון. לי זה נשמע מוזר אבל הגיוני, מצד שני לא ראיתי אף אחד מתאמן ככה. 2. טכניקה לעומת כוח מתפרץ, בתרגיל כמו כפיפת מרפקים במוט w, אני עושה rm נמוך יחסית (נכון לאותו אימון) וקשה לשמור על טכניקה מושלמת ובלי תזוזה של הגב לגמרי וירידה עד 180 מעלות כמעט עם היד, אני משתדל לא להגזים ב"צ'יט" בטכניקה אבל אותו מאמן טען שרצוי להוריד משקל ולבצע את הטכניקה בצורה מושלמת. הצורת עבודה שלי והצורת אימון וחשיבה שלי, שבשביל להגיע ל100% מאמץ ופאמפ צריך בתרגילים מסויימים טיפה לוותר על הטכניקה כי גם אם שריר טיפה עוזר אתה עדיין מגיע למקסימום מאמץ של השריר מטרה. 3. החלק האקצנטרי של התנועה - טען שצריך לבצע את החלק לאט כי זה מה שעובד על השריר. 4. מותן כסל - (אם ככה מאייתים את זה) טען שתרגילי בטן עם תנועה של המותן - כמו עליות רגליים ישרות בשכיבה על הגב, הבטן עובדת כמייצב ולא כשריר פעיל והשריר הפעיל הוא המותן כסל, והציע לי לעשות תרגיל (שגמר אותי ותפס אותי בטירוף) על ספה בשיפוע חיובי, תופסים מאחורי הראש, ברכיים צמודות לחזה, והתנועה עם האגן כלפי קדימה, ת'כלס כמו בזיון.. עכשיו השאלה אם כל התרגילים שהרגליים עולות יורדות, האם כולם לא אפקטיבים? אשמח לדעתכם בנושאים האלה וכמובן רצוי רק מי שיש לו דעה מבוססת על ידע / נסיון. תודה, אופיר. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:36. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ