![]() |
מותר לאמץ שריר תפוס באימון?
אם נתפס לי השרירים של הבטן ואני מחכה 48 שעות בין אימון לאימון אז מותר לי לאמץ את השרירים של הבטן באימון הבא?
|
אם אתה מרגיש שהוא עדיין תפוס אז עדיף שלא.
|
אם הוא תפוס לא אחי
|
מתוך נסיון: שריר "תפוס" שהוא כואב, לא קורה כלום אם מתאמנים עליו, והפציעה עוברת אפילו יותר מהר. הכוונה לא לאימון בפול כוח אלא אימון שמזרים אליו דם, מחמם אותו ונותן לאיזור הכואב לעבוד.
אם הפציעה חמורה יותר אז נכון שעדיף לתת לשריר לנוח. |
ציטוט:
|
תעשה מתיחות זה יעבור
|
מה אתה מדבר השריר התפוס ניקרא שריר פצוע הוא ניפצע בזמן האימון ובחגלל זה הוא כואב ואם הוא לא יתן לו מנוחה השריר הזה פשוט ישאר כמו שהוא ולא יגדל ואפילו יכול להיות דלקת וברגע שאתה מתאמן על השריר נכון אתה צודק הוא עובר הכאב אבל השריר עדיין פצוע פשוט הגוף לומד להדחיק לאט לאט את הכאב וזה לא טוב
|
אל תתאמן אם השריר תפוס, או אם כואב לך.
|
למה ללכת נגד הזרם אם כואב לך אל תאמץ אותו (אבל לא כאב של כוסיות יענו שממש נתפס)
|
ציטוט:
השריר ישתקם מהאימון תוך 48 שעות, אבל הכאב יכול להשאר הרבה יותר... |
ציטוט:
הכאבים שנמשכים בין 24 ל-72 שעות אחרי האימון נקראים doms, ולמרות שהנושא נחקר, עדיין לא הגיעו למסקנה חד-משמעית בנוגע למקור הכאבים, כאשר ההנחה הרווחת היא שהכאבים נובעים מקרעים מיקרוסקופיים בשריר. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
כאבים בשריר למתאמן מתחיל יקחו בד"כ בין 24 ל-72 שעות, ובמקרים קיצוניים גם יכולים לקחת שבוע, כפי שאמרת. הכל תלוי בעצימות של האימון... |
ציטוט:
כל גוף מגיב למאמץ בצורה שונה. אם לאחר יומיים לא קשה לך לאמן את הבטן, אתה יכול לעשות זאת. בהצלחה! |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:40. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ