![]() |
מה ההבדל בין מתח רחב לצר?
כותרת :diractor:
|
רחב = רחב גבי יותר עבודה של כתפיים
צר = גב רגיל וכל מה קשור מסביב רגיל פשוט.. |
צר עובד יותר על הידיים ורחב עובד יותר על הגב
|
עזבו אותכם "עובד יותר על הידיים ופחות על הגב"
בכל מקרה השריר שנכשל ראשון הוא הרחב גבי ? |
במתח רחב אתה תופס את המתח יותר רחב מבמתח צר.
|
ציטוט:
במתח צר יש עבודה דיי כבדה על הידיים, אני בטוח שאצל לא מעט מתאמנים הידיים מתעייפות לפני הגב במתח רוחב כתפיים... |
לשריר הרחב גבי יש שני תנועות
קירוב בכתף ופשיטת כתף במתח רחב אנחנו מבצעים קירוב בכתף ובמתח צר פשיטה בכתף פשוט גירוי לסיבים שונים בשריר [יש גם שינוי בשאר השרירים והמעורבות שלהם אבל אני מתייחס בתשובה שלי להבדל בשריר היעד] |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אה אז מתח צר הוא גם פשיטה בכתף והוא מתייחס לקבוצה של התרגילים שהם בסגנון חתירה נכון?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לנושא... מתח צר- מישור: SAGITAL , חיצי. עבודה ביחס למפרק הכתף. אגוניסט (עיקרי) : LAT:):):)IMUS DORSI ,רחב גבי. סינרגיסטים (שרירי עזר) : POSTERIOR DELTOID (דלתא אחורי) , LONG HEAD OF TRICEPS (הראש הארוך של התלת-ראשי) , LOWER PECTORALIS (הסיבים התחתונים של החזה), TERES MAJOR (העגול הגדול). שכמה בית חזה: TRAPEZIUS (טרפזים), RHOMBOIDS MAJOR ,MINOR (מעוינים קטנים וגדולים) מפרק המרפק. BICESP BRACHI (הדו-ראשי), BRACHIALIS (שריר הזרוע) , BRACHIORADIALIS ( שריר הזרוע החישור). מתח רחב- מישור: CORONAL, חזיתי. עבודה ביחס למפרק הכתף. אגוניסט (עיקרי) : LAT:):):)IMUS DORSI ,רחב גבי. סינרגיסטים (שרירי עזר) : POSTERIOR DELTOID (דלתא אחורי) ,CORACO BRACHIALIS(שריר מקור העורב ) , LOWER PECTORALIS (הסיבים התחתונים של החזה), TERES MAJOR (העגול הגדול). שכמה בית חזה: TRAPEZIUS (טרפזים), RHOMBOIDS MAJOR ,MINOR (מעוינים קטנים וגדולים) מפרק המרפק. BICESP BRACHI (הדו-ראשי), BRACHIALIS (שריר הזרוע) , BRACHIORADIALIS ( שריר הזרוע החישור). כלומר כמו שאתה רואה רק שריר אחד משתנה בעבודה (LONG HEAD OF TRISCEPS בעבודה מצב צר ו- CORACO BRACHIALIS בעבודה מצב רחב) ומישור העבודה ... ועיקר השוני הוא גירוי שונה לשרירים....:) |
ציטוט:
תבדוק בexrx |
אחי לפני שאתה מאשים תלמד ניתוח תנועה קודם, ולא הכתפיים עובדות אלה רק כתף אחורית posterior deltoid !
|
ציטוט:
אין כמעט תנועה שלא מפעילה בצורה שכזאת את אחד הראשים של הכתף. |
ציטוט:
אם אתה אומר שהוא שריר יחסית דומיננטי בתרגיל למה הוא לא נמצא ברשימה? הנה הרשימה מEXRX (אני לא יכול להביא את הלינק כי הפורום מצנזר) Target Lat:):):)imus Dorsi Synergists Brachialis Brachioradialis Biceps Brachii Teres Major Rhomboids Levator Scapulae Pectoralis Minor Trapezius, Lower Pectoralis Major, Sternal Dynamic Stabilizers Triceps, Long Head |
קודם כל אני לא אמרתי שהוא שריר דומיננטי, אמרתי שהוא שריר המסייע בפשיטת מפרק הכתף או בקרוב מפרק הכתף.
שאילו הם הפעולות הנכללות בתרגיל המתח (תלוי רחב או צר). עכשיו כדי שתרגיש את זה תרימם את היד כלפי מלעה תשים את יד השניה על הכתף האחורית תעשה עם היד ראשונה כאילו אתה עושה מתח ותגיד לי עם אתה רגיש את הכתף האחורית... |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:50. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ