![]() |
שאלה בקשר להכנת האורז
כשאני מכין סיר אורז אז אני שם כף שמן
אבל אני לא אוכל את כל הסיר אז איך אני אמור לחשב את האורז ואת השמן? הרי אני לא יודע כמה שמן יוצא שאני מכניס בכל מנה.. איך לחשב?\איך אתם מחשבים? |
כף שמן זה כ20 גרם....
|
אבל הסברתי שאני שם כף שמן בסיר שאני מבשל אבל אני לא אוכל את כל הסיר
אז איך אני ידע כמה שמן אני מכניס בכל פעם שאני אוכל אורז? |
תחשב מה הערכים של האורז + כף השמן, ומה שאתה אוכל תחלק אותו...נגיד יש קילו אורז + שמן בסיר, זה יוצא 1000 קלוריות (סתם דוגמא), אז אם אכלתי 100 גרם אז זה 100 קלוריות...קיצר תחשב את הערכים הכוללים ואז תחלק את זה לפי מה שאתה אוכל.
|
בכף שמן יש כולה 120 קלוריות, כמה קלוריות כבר נכנסות לך מהשמן ברגע שזה מתחלק לסיר שלם?
אל תכנס לקטנות... |
כמות הקלוריות בשמן לחלק למספר הפעמים שאתה אוכל(אתה בטח אוכל בכמויות קבועות +- לא?).
|
כל פעם 200 גרם אורז
אז איך לחשב את זה? |
כף שמן זה 5 גרם
תמדדו אל תסמכו על מחשבוני אינטרנט |
ציטוט:
|
אין מצב אחי איך זה יכול להיות?
(תכף אני גם יבדוק ויגיד לך) אני יודע שכפית זה בערך 2-3 גרם אחי אין סיכוי.. בכל מקרה אשמח אם תענו לי איך לחשב |
כפית 3 גרם
|
טוב יש תשובה למישהו איך לחשב סיר שיש בו כף אורז?
אני מדגיש: אני לא אוכל את כל הסיר אני אוכל 300 גרם אורז שבתוכם יש חלק מתוך כף השמן איך אני יודע כמה יש שם? |
פשוט אל תחשב אותה
רובה נימצא על הסיר עצמו וגם את מי מעניין כמה גרמים של שמן |
א.חלק מהשמן כמו שsenate אמר ,נמצא על הסיר
ב.לעולם לא תדע במדויק כמה שמן אכלת. ג.אתה יכול לשער כמה אחוז מהאורז אכלת,נגיד אכלת 80% ,תכפיל בכמות השמן בגרמים. ותחלק ב100,זה כמות השמן שאכלת בגרמים. נגיד 200 גרם אורז שהכנסת בו 10 גרם שמן. ואכלת רק 80 אחוז מהאורז. 80* 10 _____ = 8 100 אז אכלת 8 גרם שמן. אם אתה עוד רוצה לדייק,תבדוק בהתחלה את כמות התבשיל שאתה עומד לאכול,וכמה השארת כשסיימת לאכול,תחסיר את מה שהשארת מהכמות ההתחלתית,ותהפוך את הכמות לאחוזים.ככה תדע באחוזים מדוייקים כמה אכלת ולא בשיעור לפי המראה של הצלחת. אנחנו כמובן מדברים על דיקדוקים מפגרים..אני לא רואה צורך לחשב עוד 20 קלוריות. אם אתה במסה מה אכפת לך מ20 קל'? ואם אתה בחיטוב,למה אתה שם בכלל שמן באורז?לא חבל? |
אני לא שם :):):):) רק רציתי לדעת כמה אכלתי פעם.. לא קריטי חחח(ואני בחיטוב ) אני מבשל אורז רק עם מים
|
אתה פותח פוסט כדי שיעזרו לך לחשב כמות שמן שבכלל לא אכפת לך שאתה שם?
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:45. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ