![]() |
לעיסת אוכל...o_o! משהו שלמדתי בביולוגיה...
קיצר אנחנו עוסקים עכשיו בביאולוגיה על מערכת העיכול...
והמורה הסבירה שבעצם אם אתה לועס יותר זמן את האוכל אז האוכל מתפרק מהר יותר בקיבה ע"י אינזימים....(משהו כזה,קיצר חומרי בניין) עכשיו הקטע הוא אם באמת צריך ללעוס יותר זמן את האוכל? כי אני בדרך כלל לועס 2 שניות וישר בולע...יש מצב האוכל מתפרק לאט יותר ואני משמין פחות... אם יש למישהו הסבר יותר טוב,בכיף. |
נישמע לי דפוק כי אם התאוריה הזאת הייתה נכונה, לכל גבר ואישה שרוצים להרזות היו אומרים ללעוס מהר את האוכל ..
|
יש לי רק דבר אחד להגיד לך:
פשוט תאכל ותשתוק! |
זה רק מגדיל את השטח פנים שלו. זה הכול.
אם תבלע אותו בגושים פשוט ייקח לו יותר זמן להתפרק אבל הוא יתפרק בסוף. |
תפסיק לבלוע.
מה זה השטויות האלה, אתה 120 קילו של שריר שמה שנשאר לך להתעסק זה איך ללעוס ? |
אחד הדברים ששמתי לב אליהם כבר מזמן... סתכלו על כל הסירטונים ביוטיוב שמראים את רוני וג'אי אוכלים.. זה תמיד בקצב של צב... ממש ממש לאט... כמות אדירה של אוכל בצורה איטית
|
אם אתה אוכל לאט, אתה מרגיש שבע מהר יותר, כי האות העצבי מגיע מהקיבה למוח 20 דקות אחרי שאתה "מלא"
אז אם תאכל מהר תאכל יותר. והפירוק בפה הוא בגלל הרוק, ברוק יש עמילס שמפרק עמילן, אז כן אם תלעס לחם תתחיל להרגיש טעם מתוק אחרי כמה זמן [דקות אמור להיות]. אבל זה לא פועל על חלבונים ושומן, וזה מיותר ומגעיל בהחלט. לך תלעס לחם 3 דקות מה אין לך מה לעשות בחיים? עזוב שזה ניהיה מגעיל ללעוס בכוח. והאוכל [הפחמימה] לא מתפרקת יותר מהר בקיבה כי בקיבה אין אנזימים לפירוק עמילן אלא רק חלבון. אתה צריך להתחיל להקשיב יותר בביולוגיה גם כן. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
הפעם האחרונה ששמעתי את זה ,
זה היה בכיתה ב' מחבר שלי, וגם אז אמרתי שזה בולשיט,לא שיניתי את דעתי. |
תאכל ותהנה
|
שטויות ברסק עגבניות דל שומן וסוכר, למרות שללעוס יותר ולאכול לאט זה תמיד יותר טוב.
|
ציטוט:
בכל אופן, הפירוק של עמילז בפה (salivary amylase) לא הכרחי אז זה לא ממש משנה אם לועסים מהר או לאט. במידה והגריסה המכנית בפה לא היתה מספיק טובה, הקיבה תשלים אותה (זה מה שקורה בד"כ) והכל יפורק ויספג כרגיל במעי. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:37. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ