ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   עלייה במסה - איטית או מלוכלכת? (https://israelbody.com/showthread.php?t=52269)

Nightingale 14-04-09 12:41

עלייה במסה - איטית או מלוכלכת?

במה אתם דוגלים?

עד עכשו הייתי עושה עלייה במסה מלוכלכת, וכתוצאה מכך % השומן שלי הרקיעו שחקים. הגעתי ל- 26% שומן לאחר מכן הייתי עושה חיטוב. המסה אצלי נמשכה נמשכה 7 חודשים וגם החיטוב. ירדתי ל 12% שומן.

האם במקרה שלי, כיוון שהתקופות (חיטוב ומסה) נמשכות זמן רב הייתם ממליצים לעלות במסה בצורה נקייה גם אם עלייה זו תהיה מאוד איטית?

אני יודע ש ה"ניגרי" כאן דוגל במסה מלוכלוכת, אך האם עלייה איטית יותר תתאים לי?

1. כאשר אני כל אחוזי שומן מאוד גבוהים, כבר אין לי צורה, ואז זה פוגע לי באימונים.
2. המסה והחיטוב לוקחים לי הרבה זמן יחסית.

אני שוקל ברצינות לעשות עלייה איטית.

מה אתם חושבים?

JAGA_JAGA 14-04-09 12:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי nightingale (הודעה 807327)
במה אתם דוגלים?

עד עכשו הייתי עושה עלייה במסה מלוכלכת, וכתוצאה מכך % השומן שלי הרקיעו שחקים. הגעתי ל- 26% שומן לאחר מכן הייתי עושה חיטוב. המסה אצלי נמשכה נמשכה 7 חודשים וגם החיטוב. ירדתי ל 12% שומן.

האם במקרה שלי, כיוון שהתקופות (חיטוב ומסה) נמשכות זמן רב הייתם ממליצים לעלות במסה בצורה נקייה גם אם עלייה זו תהיה מאוד איטית?

אני יודע ש ה"ניגרי" כאן דוגל במסה מלוכלוכת, אך האם עלייה איטית יותר תתאים לי?

1. כאשר אני כל אחוזי שומן מאוד גבוהים, כבר אין לי צורה, ואז זה פוגע לי באימונים.
2. המסה והחיטוב לוקחים לי הרבה זמן יחסית.

אני שוקל ברצינות לעשות עלייה איטית.

מה אתם חושבים?

בכל דבר צריך פרופורציות לא צריך לעלות מלוכלך מדיי ולאכול 20 אלף קלוריות ביום אבל גם לא נקי מדי ולהיות במאזן קלורי חיובי של 100 קלוריות צריך למצוא איזון....

freepsider 14-04-09 13:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Denis Ciplenkov (הודעה 807347)
אל תקשיב לניגרי הוא בעצמו לא יודע מה הוא עושה
אני בעברי דגלתי במסה מלוכלכת אבל זו טעות כי לוקח זמן להוריד שומן וקשה מאוד לא להוריד הרבה שריר בחיטוב ארוך
תוסיף פחמימה כל פעם שאתה רואה שאתה נתקע קצת אבל אל תגזים

טעות...

Holy_Templar 14-04-09 14:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי denis ciplenkov (הודעה 807347)
אל תקשיב לניגרי הוא בעצמו לא יודע מה הוא עושה
אני בעברי דגלתי במסה מלוכלכת אבל זו טעות כי לוקח זמן להוריד שומן וקשה מאוד לא להוריד הרבה שריר בחיטוב ארוך
תוסיף פחמימה כל פעם שאתה רואה שאתה נתקע קצת אבל אל תגזים

כל עוד אתה לא מקום ראשון ... מי שאתה שתדבר.

עלית על במה ? לקחת איזה קטגוריה ?

אם לא , אז עדיף שתיהיה בשקט.. זה שאתה גדול במסה לא אומר שאתה מבין משהו מהחיים שלך .
לרוב המתאמנים , מסה מלוכלכת היא עדיפה , החיטוב לא יהיה ארוך אלא אם מדובר באנדרומורף
שנוטה להשמין ...

ואז מסה נקייה זה הברירה היחידה שלו.

.

avishav1 14-04-09 15:16

הייתי הולך על מאסה נקייה.
במאסה מלוכלכת יש יותר סיכוי שתאבד שריר בחיטוב כי החיטוב נמשך זמן רב ולפעמיים זה מיגע.

לדעתי,נקייה.

Holy_Templar 14-04-09 15:21

אתה טועה...

מסה נקייה היא ארוכה ביותר ... והרבה כולל המתאמן הרגיל מתייאש מחוסר תוצאות ..
או תוצאות של 400 גרם בחודש..

עדיף לאכול כמו ויקינג , אם אתה לא נוטה להשמין כמובן ...
אם אתה אקטומורף או מזהמורף... תאכל מלוכלך ..

כמובן בטעם ...

אם אתה אנדרומורף תאכל נקי

אתה תאבד שריר כל כך מהר וחיטוב לא חייב להיות ארוך .

shimi123 14-04-09 15:47

אני בעד איטית ונקיה

haim15 14-04-09 16:05

אין כמו מסה מלוכלכת עם שריר רב!

dmie 14-04-09 17:33

תלוי מאוד.
מסה נקייה היא במקום מסה מלוכלכת+חיטוב.

בשניהם צריך סבלנות, עצבים והתמדה של ברזל.
אני מעדיף נקייה, לא רוצה לחזור להיות שמן

הכריש בקרייסלר 14-04-09 17:56

בוא אני יביא לך 2 דוגמאות ותגיד לי מה אתה מעדיף אחי
1-אתה עושה מסה נקיה אחרי זה נותן חיטוב קצר בלי לאבד מסת שריר גדולה ונראה מלך
2-אתה עושה מסה מלוכלכת מרגיש כל יום צמיג חדש בבטן וכבר לא יכול לשבת בלי שפתחת 2 כפתורים בג'ינס,רוב הידידות/חברות יגעלו ממך וגם כשתגיע לחיטוב הוא יהיה ארוך ומתיש שיש מצב שתאבד בו גם מסה לא קטנה של שריר

מה אתה מעדיף אחי היקר?אני ואתה יודעים את התשובה.

haim15 14-04-09 19:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הכריש בקרייסלר (הודעה 807727)
בוא אני יביא לך 2 דוגמאות ותגיד לי מה אתה מעדיף אחי
1-אתה עושה מסה נקיה אחרי זה נותן חיטוב קצר בלי לאבד מסת שריר גדולה ונראה מלך
2-אתה עושה מסה מלוכלכת מרגיש כל יום צמיג חדש בבטן וכבר לא יכול לשבת בלי שפתחת 2 כפתורים בג'ינס,רוב הידידות/חברות יגעלו ממך וגם כשתגיע לחיטוב הוא יהיה ארוך ומתיש שיש מצב שתאבד בו גם מסה לא קטנה של שריר

מה אתה מעדיף אחי היקר?אני ואתה יודעים את התשובה.

שאתה מציג את זה ככה בהחלט עדיף נקייה אבל נגיד ואתה עושה מלוכלכת ועולה הרבה שריר ומן הסתם גם הרבה שומן ואחרי זה אתה עושה חיטוב טוב כמו שצריך אז אתה תראה יותר טוב מאשר שתעשה מסה נקייה כי אתה תעלה יותר שריר במלוכלכת חוץ מזה כל אחד וההעדפות שלו!

king l8 14-04-09 19:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי haim15 (הודעה 807822)
שאתה מציג את זה ככה בהחלט עדיף נקייה אבל נגיד ואתה עושה מלוכלכת ועולה הרבה שריר ומן הסתם גם הרבה שומן ואחרי זה אתה עושה חיטוב טוב כמו שצריך אז אתה תראה יותר טוב מאשר שתעשה מסה נקייה כי אתה תעלה יותר שריר במלוכלכת חוץ מזה כל אחד וההעדפות שלו!

+123 ..

Nightingale 14-04-09 21:41

החלטתי

בפעם הראשונה עשיתי מסה מלוכלכת
עכשו אני אעשה מסה נקייה.
אני אראה איך ארגיש וכך אדע מה מתאים לי
תודה חברים
אחלה פורום!

הכריש בקרייסלר 14-04-09 22:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי haim15 (הודעה 807822)

אני מציג את זה ככה כי זאת האמת אחי,המסה הרצינית הראשונה שלי בחיים היתה מלוכלכת ואחרי זה עבדתי על החיטוב כל כך קשה בגלל כל השומן שהצטבר כתוצאה מהמסה המלוכלכת וביחד עם גיל גרנות בנינו תפריט שישמור לי על השריר הקיים אבל זה לא עזר אחרי מסה מלוכלכת אתה תאבד הרבה שריר וגם תעבוד פי 5 יותר קשה עד לתוצאות.

radio111 14-04-09 22:46

הגזמת עם התיאור שלך למסה מלוכלכת .. "כל יום צמיג בבטן" "חברות שלך יתרחקו ממך" מה זה השטויות האלה?
דבר ראשון רוב האנשים פה עושים את המסה בחורף מהסיבה שבאמת משמינים ויותר נוח להשמין כשלובשים 3 שכבות, ולקיץ עושים חיטוב..ומה זה כל יום צמיג בבטן? אתה גם עולה בהיקפים בגלל שאתה עולה בנוזלים שאותם קל להוריד , אתה מנצל את רוב הפוטנציאל של השריר שלך לגדול וחוזר אחרי חיטוב הרבה יותר גדול אם היית עושה מסה נקייה..
וחוץ מזה שאתה יכול להרשות לך אוכל לנשמה, לא נורא אם תיקח במסה קצת שוקולד ..

hypertrophy 15-04-09 02:06

לא משנה כמה מלוכלכת המאסה שלך אתה לא אמור להגיע לכזה אחוז שומן!!
תגיע גג עד 17% ותחטב ואז שוב מאסה עד 17 ותחטב....בישביל מה להגיע לכזה אחוז שומן בטווח כזה קצר???
זאת טעות לעשות מאסה נקייה מאוד וגם טעות לעשות מאסה מלוכלכת מידי כמו זאת אתה לא מפיק מזה יותר מידי

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:44.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ