ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   פירמידה (https://israelbody.com/showthread.php?t=51631)

BenB. 01-04-09 16:19

פירמידה

כשאני מתאמן אני מתחיל במשקל קל ובכול סט אני מעלה את המשקל - יש בעיה עם זה? :sbb3:

obzion 01-04-09 16:23

זה תלוי בתוכנית. בעיקרון קל יותר לעבוד פירמידה מאשר אקרוס.

BenB. 01-04-09 16:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי obzion (הודעה 797670)
זה תלוי בתוכנית. בעיקרון קל יותר לעבוד פירמידה מאשר אקרוס.

מזה קשור לתוכנית אחי? אני עושה fbw ששריר גדול מקבל בסביבות ה-6 סטים ושריר קטן בסביבות ה3-4 סטים.

obzion 01-04-09 16:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי benb. (הודעה 797671)
מזה קשור לתוכנית אחי? אני עושה fbw ששריר גדול מקבל בסביבות ה-6 סטים ושריר קטן בסביבות ה3-4 סטים.

זה קשור לתוכנית, כי יש תוכניות שלעבוד בהם בפירמידה תהיה עבודה קלה מידי לטעמי (תלוי בהרבה גורמים).

אגב, 3-4 סטים לשריר קטן בfbw זה המון. הם אמורים לקבל בין 0-2. לידיים לא למשל לא הייתי נותן יותר מסט אחד.
וגם 6 לגדול זה הרבה.

BenB. 01-04-09 16:38

ציטוט:

אגב, 3-4 סטים לשריר קטן בfbw זה המון. הם אמורים לקבל בין 0-2. לידיים לא למשל לא הייתי נותן יותר מסט אחד.
וגם 6 לגדול זה הרבה.
אני לקראת סוף התכנית ככה שהעלתי קצת את המאמץ לפני ה- ab המיוחל.

king l8 01-04-09 16:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי benb. (הודעה 797668)
כשאני מתאמן אני מתחיל במשקל קל ובכול סט אני מעלה את המשקל - יש בעיה עם זה? :sbb3:

אם אתה מרגיש שזה משפיע עליך לטובה ואתה מתפתח טוב ועולה במשקלים אז סבבה ..
אם אתה מרגיש שאתה תקוע במשקלים ולא עולה וזה פחות משפיע עליך תשנה !

אבל תמיד טוב לגוון אחי .. תבדוק מה משפיע עליך הכי טוב

הכריש בקרייסלר 02-04-09 09:33

בפירמידה תמיד עדיף להתחיל עם המשקל היותר גבוה שאתה מסוגל להרים ואז לרדת במשקל.

Masquerade 02-04-09 13:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הכריש בקרייסלר (הודעה 798237)

לפי מה אתה אומר את זה?
למה לא עדיף להתחיל עם יותר חזרות, להוסיף משקל ולרדת בחזרות? (זאת ד"א פירמידה, מה שאתה תיארת זו פירמידה הפוכה)
לדעתי פירמידה רגילה אתה יכול למצות יותר.. כי אם העלת משקל זה לא אומר בהכרח שאתה תצטרך להוריד בחזרות (יכול להיות שלמרות שעשית x ל12 חזרות ואז בסט השני x+y אתה לא חייב לרדת ל10 אם אתה מצליח 12..), בניגוד לפירמידה הפוכה שאם הורדת במשקל, יכול להיות שזה יהיה לך קל מדיי, וגם אחרי 15 חזרות לא מיצית.

BenB. 02-04-09 13:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הכריש בקרייסלר (הודעה 798237)

כן אה, לא מספיק שהשריר קר אתה כבר רוצה לתת לו כשל :cry:

הכריש בקרייסלר 02-04-09 14:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 798326)
לפי מה אתה אומר את זה?
למה לא עדיף להתחיל עם יותר חזרות, להוסיף משקל ולרדת בחזרות? (זאת ד"א פירמידה, מה שאתה תיארת זו פירמידה הפוכה)
לדעתי פירמידה רגילה אתה יכול למצות יותר.. כי אם העלת משקל זה לא אומר בהכרח שאתה תצטרך להוריד בחזרות (יכול להיות שלמרות שעשית x ל12 חזרות ואז בסט השני x+y אתה לא חייב לרדת ל10 אם אתה מצליח 12..), בניגוד לפירמידה הפוכה שאם הורדת במשקל, יכול להיות שזה יהיה לך קל מדיי, וגם אחרי 15 חזרות לא מיצית.

תראה אם מה שאתה עושה טוב לך ומשפיע עליך טוב ונוח לך עם זה אז תמשיך ככה אבל לפי דעתי הגוף שלך מוגבל למספר תנועות ככה שאם אתה מתחיל עם משקל קטן ואתה סתם מבזבז תנועה על משקל קל ואז כשאתה כבר עייף אתה תעלה במשקל ולא תוכל להרים אותו כמו שצריך,ואני מתכוון לפירמידה רגילה אחי אתה הפוכה כי אתה מתחיל מהקטן ועובר לגדול אבל בפירמידה נורמלית זה הפוך.

obzion 02-04-09 14:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הכריש בקרייסלר (הודעה 798367)
תראה אם מה שאתה עושה טוב לך ומשפיע עליך טוב ונוח לך עם זה אז תמשיך ככה אבל לפי דעתי הגוף שלך מוגבל למספר תנועות ככה שאם אתה מתחיל עם משקל קטן ואתה סתם מבזבז תנועה על משקל קל ואז כשאתה כבר עייף אתה תעלה במשקל ולא תוכל להרים אותו כמו שצריך,ואני מתכוון לפירמידה רגילה אחי אתה הפוכה כי אתה מתחיל מהקטן ועובר לגדול אבל בפירמידה נורמלית זה הפוך.

אני עם הכריש בעניין הזה.
בפירמידה שבה אתה יורד בחזרות ועולה במשקל אתה פשוט ללא ממצה את כל הכח של השריר.

TheRock 02-04-09 15:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 798326)
לפי מה אתה אומר את זה?

זה פשוט שטויות כי נגיד בסט ה-5 כבר ניגמר לך הכוח לעשות את המשקל ההכי כבד שאתה יכול
הכי טוב זה פרמידה יורדת

obzion 02-04-09 15:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי TheRock (הודעה 798419)
זה פשוט שטויות כי נגיד בסט ה-5 כבר ניגמר לך הכוח לעשות את המשקל ההכי כבד שאתה יכול
הכי טוב זה פרמידה יורדת

לדעתי צריך לעבוד אקרוס, ובמידה ואתה לא מסוגל לבצע את את כל החזרות שהצבת לעצמך, אפשר לרדת במשקל. אבל תמיד לשאוף לעבוד אקרוס, ובמשקל הגבוה ביותר כמובן. :boxing:

Masquerade 03-04-09 00:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הכריש בקרייסלר (הודעה 798367)

צודק, הפכתי את השמות. בכל מקרה, אם המשקל עבודה הסופי שלך בבנצ' הוא 70 קילו, למשל, אתה עושה חימום עם 20-30 קילו וקופץ ל70? עוד יותר גרוע בסקוואט, אם אני מדלג על יותר מדיי משקל כשאני עושה תפירמידה, הרגליים שלי נתפסות והלך האימון.
חוץ מזה, שבלי קשר, מכל הסרטים הרבים שראיתי, לא היה באדיבילדר אחד שעבד כמו שאתה מתאר, רק בדרופ סטים שזה כמובן לא אותו דבר. בניגוד לזאת, תראה שכמעט כולם עובדים בפירמידה הפוכה.

obzion 03-04-09 00:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 798856)
צודק, הפכתי את השמות. בכל מקרה, אם המשקל עבודה הסופי שלך בבנצ' הוא 70 קילו, למשל, אתה עושה חימום עם 20-30 קילו וקופץ ל70? עוד יותר גרוע בסקוואט, אם אני מדלג על יותר מדיי משקל כשאני עושה תפירמידה, הרגליים שלי נתפסות והלך האימון.
חוץ מזה, שבלי קשר, מכל הסרטים הרבים שראיתי, לא היה באדיבילדר אחד שעבד כמו שאתה מתאר, רק בדרופ סטים שזה כמובן לא אותו דבר. בניגוד לזאת, תראה שכמעט כולם עובדים בפירמידה הפוכה.

וכמעט כל האנשים נראים כאילו הם בדיוק נרשמו לחדר כושר.

Masquerade 03-04-09 00:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי obzion (הודעה 798858)
וכמעט כל האנשים נראים כאילו הם בדיוק נרשמו לחדר כושר.

כנראה שזה לא היה מספיק ברור, אבל דיברתי על הסרטים של הבאדיבילדרים.

WEST $ SIDE 03-04-09 00:46

שום בעיה , תמשיך לעבוד ככה .

obzion 03-04-09 00:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 798860)
כנראה שזה לא היה מספיק ברור, אבל דיברתי על הסרטים של הבאדיבילדרים.

קודם כל - באדיבילדרים הם לא דוגמא. אין לנו את הגנטיקה שלהם, ואין לנו את החומרים שבהם הם משתמשים.

דבר שני, אולי במקרה הספציפי שלך זה שונה, כי אתה עובד בנפח גבוה (מידי לטעמי), אז אולי פירמידה עולה היא נכונה עבורך - כי היא בעצם יותר קלה, ואתה פחות מעמיס בה על השריר ומע' העצבים.

כשחושבים על זה, יהיה קשה להסביר לאחד עם התפיסת עולם שלך למה זה טוב לעבוד אקרוס, אבל במשפט אחד אני יגיד שזה פשוט עניין של להוציא את המירב מכל סט - כי בתוכניות עם נפח קטן "אין לנו סטים לבזבז".

Masquerade 03-04-09 01:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי obzion (הודעה 798869)
קודם כל - באדיבילדרים הם לא דוגמא. אין לנו את הגנטיקה שלהם, ואין לנו את החומרים שבהם הם משתמשים.

דבר שני, אולי במקרה הספציפי שלך זה שונה, כי אתה עובד בנפח גבוה (מידי לטעמי), אז אולי פירמידה עולה היא נכונה עבורך - כי היא בעצם יותר קלה, ואתה פחות מעמיס בה על השריר ומע' העצבים.

כשחושבים על זה, יהיה קשה להסביר לאחד עם התפיסת עולם שלך למה זה טוב לעבוד אקרוס, אבל במשפט אחד אני יגיד שזה פשוט עניין של להוציא את המירב מכל סט - כי בתוכניות עם נפח קטן "אין לנו סטים לבזבז".

זה שבאדיבילדרים הם לא דוגמה זאת תשובה נורא פשוטה שאנשים זורקים פה יותר מדיי. בחלק מהדברים הם לא אותו דבר, אבל פה אין לזה הצדקה.
אני תוהה לפי מה אתה מנסח את "תפיסת העולם שלי", כשאני בעצמי לא יודע מה היא.

obzion 03-04-09 01:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Masquerade (הודעה 798877)
זה שבאדיבילדרים הם לא דוגמה זאת תשובה נורא פשוטה שאנשים זורקים פה יותר מדיי. בחלק מהדברים הם לא אותו דבר, אבל פה אין לזה הצדקה.
אני תוהה לפי מה אתה מנסח את "תפיסת העולם שלי", כשאני בעצמי לא יודע מה היא.

לא מזמן כתבת באיזה נושא פה שאתה עובד 5 פעמים בשבוע abc, לקחתי את זה בתור 'תפיסת עולם'.

ובקשר לבאדיבילדרים - מבחינתי הם אף פעם לא דוגמא, אולי חלק מהדברים שהם עושים הם נכונים, אבל להסתמך עליהם ולקחת אותם בתור דוגמא - זו פשוט טעות.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:25.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ