![]() |
בולמיה - הייתכן?
מה נשמע חברי הפורום ?
תגידו, רובכם מכירים את התמונה הנ"ל: http://www.mup.co.il/?show_friends=013c50cb0578.jpg (ואלי חלקכם לא.) איך אפשר למנוע את הבולמיה? אם מישהו הגיע למצב כזה, איך אפשר לעזור לו ? תודה, (אני פשוט בפרוייקט חדש על בולמיה,עבודת מחקר, חשבתי אולי אני אמצא פה תשובות). |
ציטוט:
|
חלק מהבולמיה זה הפרעה נפשית כי האדם מרגיש סוג של "עונג" או "שיחרור" אחרי שהוא מקיא
איך לעזור לו? בצבא במחזור אפריל שעבר הגיעו טירונים אז שניים מהם אחד בן ואחת בת היו מקיאים באופן קבוע כגילתי את זה העלתי את הנושא בישבית לילה והקצין שלח אותם לקבן כניראה זה העזרה היחידה שאפשר לתת להפנות לגורם מוסמך |
כן, אבל אם בכל זאת, מישהו לא מודע למצב שהוא (ולא רוצה גם להאמין..), איך עוזרים לו במקרה כזה?
|
אין לי מושג אני לא רוצה לתת לך תשובה שאני חושב שהיא נכונה כי יכול להיות שהיא שגוייה אני לא גורם מוסמך תתקשר לבית חולים או משהוא ותשאל אתה לא צריך לפחד שהם יקחו אותך לחקירה כדי לדעת מי זה הבן אדם הזה
|
ברור, אני לא מדבר על אדם ספציפי. אני עושה עבודת מחקר עבור בולמיה, אנורקסיה. זה נושא מאוד מעניין.
אבל בכללי, אם בנאדם מגיע למצב כזה, אפשר כבר לעזור לו ? |
ציטוט:
ובטח שאפשר לעזור לו כי אם לא היה אפשר לעזור לו אז היו מגדירים את בולמיה כמחלה סופנית |
יש אנשים שאומרים שאת מחלה סופנית. בגלל זה יש דילמה גדולה
|
אז אם מישהו מבין בזה, אפשר קצת הסבר?
|
ציטוט:
אחי יש מוקדים מיוחדים ומקומות מיוחדים לטיפול ביהביוריסטי , קוגנטיבי וצמוד למקרים כאלה .. זו נחשבת הפרעה פסיכולוגית כמו כל מחלת נפש ויש צורך בטיפול מתמשך.. תחפש בגוגל אתה תמצא מקומות כאלה . בהצלחה |
היתה לי חברה אנורקסית , בן אדם רגיל לא יכול לעשות שומדבר .
רק אישפוז כפוי יכול להציל אנשים כאלה . הם פשוט לא רואים את עצמם כאנשים רזים , המחשבה שלהם מעוותת |
ציטוט:
הראו להן תמונות של דוגמניות ועוד בנות וביקשו לתאר את עצמן, הן בחרו את התמונות של הדוגמניות... זה פשוט מחלה פסיכולוגית במיוחד ונפשית |
אני זוכר את זה,
אבל קצת פרטים אפשר? |
חבל חבל על מי שחולה בזה
|
פסיכולוגית זה כמו פיתוח גוף, לצד ההפוך.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
רוני קולמן לא הולך ומקיא את האוכל שלו, לעומת זאת - הוא יכול לאכול פחות אם הוא ירצה, וגם יותר(ע"ע חיטוב ומסה), האוכל לא משפיע עליו ישירות. (בלי שום קשר לפיתוח גוף... מדבר בכללי) אני אישית לא אוהב את השוואה כמו שעשו פה שפיתוח גוף זה ההפך של אנורקסיה/בולמיה, אולי פסיכולוגית זה מעט נכון, אבל בואו לא נשכח שיש המון הבדלים. (והכי עיקרי שמבדיל, זה הבריאות) |
ציטוט:
כמו שרני קולמן ושאר מפתחי גוף הולכים למכון מזריקים ואוכלים בלי הפסקה... זה יענו אורך חיים שלהן פיתוח גוף ממש לא ההפך מבולמיה, זה לא הפרעה פסיכולוגית וזה דיי נשלט... |
תודה רבה על כל הניסוחים. עוזר לי מאוד.
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:35. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ