ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   התקיימות הגוף בצבא? (https://israelbody.com/showthread.php?t=48925)

Soprano 03-02-09 18:59

התקיימות הגוף בצבא?

כותרת דיי מבלבלת אבל אני אסביר את עצמי.
יש לי שאלה, איך חיילים שהם במסגרת קרבית מצליחים להתקיים?
כ"כ הרבה ריצות ואימוני כח שנמשכים הרבה מאד משמעות הדבר הריסת שריר ואיבוד עצום של קלוריות.
ושמעתי מהרבה מאד אנשים שהאוכל שם לא מספיק בכלל.
שלוש ארוחות, בקר צהריים וערב, הפרש של שעות הארוחה בערך 6 שעות..
ושעות השינה לא כ"כ טובות.
אז השאלה שלי, איך לעזאזל גוף אנושי מצליח לעמוד בעומס הזה מבלי לתדלק את עצמו כמו שצריך?
(אני מדבר בעיקר על הטירונות)

BodyKilo 03-02-09 19:05

לא אכנס איתך לפרטים הקטנים והפיזיולוגיים, אני רק אגיד לך - הגוף שלך חזק הרבה יותר ממה שאתה חושב, יכול לשרוד הרבה דברים, ואתה תגלה את זה גם שאתה תגיע לשם..(למרות שכמות האוכל שם דיי מספיקה)

superbik3 03-02-09 19:48

בקשר לאוכל ממה שאמרו לי וגם ממה שראיתי בעצמי [שבועיים ניסיון אבל גם משהו חח] אתה יכול לאכול כמה שאתה רוצה זה כמו מזנון ואתה פשוט לוקח כמה שאתה צריך... אבל לא יודע אם זה בכל מקום בצבא ככה...

בקשר לשינה .. מבאס אש ...

guyhazi 03-02-09 22:28

תדע שלמי שהתאמן בעיקר על הרגליים לפני הצבא ובצבא הוא מגיע לקרבי אז הסיכוי שיהיה לו שברי מאמץ במהלך הטירונות הרבה יותר קטנים מאשר חייל שלא עסק בספורט לפני הגיוס כי תרגילים כמו סקוואט מחזקים את העצם בגלל שהמשקל עולה בהדרגה ואז העצם מתחזקת כדי לעמוד בעומס או אופני כושר גם מחזק את העצם

DarkGulis 03-02-09 22:42

איך היהודים בשואה הסתדרו עם 150 קלוריות ביום? 3 ארוחות ביום ובן דוד שלי בגולני אמר שיש להם אחלה אוכל ושאמרו להם לאכול הרבה כי במהלך היום הם שורפים כ4000 קלוריות.

Itay 04-02-09 15:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי darkgulis (הודעה 759483)
איך היהודים בשואה הסתדרו עם 150 קלוריות ביום? 3 ארוחות ביום ובן דוד שלי בגולני אמר שיש להם אחלה אוכל ושאמרו להם לאכול הרבה כי במהלך היום הם שורפים כ4000 קלוריות.

חמוד, היהודים בשואה לא היסתדרו עם 150 קלוריות ביום.
ובכלל- דוגמא לא לעיניין.

Vodex 04-02-09 15:57

ציטוט:

אתה מטומטם לגמרה אה? מזה הדוגמה הזאת
להזכירך אנשים מתו מרעב אז אני מניח שהם הצליחו לחיות כמה ימים עוד כמה שבועות בלי אוכל אבל הם היו חלשים מאוד ואז מתו אז מזה הדומה האינפנטלית הזאת

BodyKilo 04-02-09 16:07

ראיתי תוכנית בטלויזיה על כל העניין של גוף האדם וההישרדות שלו לפני כמה שנים, ממה שזכור לי - אמרו שהאדם לא יכול לשרוד יותר משבוע בלי אוכל, ויותר מ3 ימים בלי מים.

little_friend 04-02-09 16:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodykilo (הודעה 759777)
ראיתי תוכנית בטלויזיה על כל העניין של גוף האדם וההישרדות שלו לפני כמה שנים, ממה שזכור לי - אמרו שהאדם לא יכול לשרוד יותר משבוע בלי אוכל, ויותר מ3 ימים בלי מים.

זה בולשיט, יש מיליון סיפורים בערך של אנשים שנתקעו בלב ים/הרים/מדבר ושרדו הרבה יותר משבוע בלי אוכל.

לגבי מים אני לא יודע כי מים זה יותר קריטי.... לא נראה לי שזה 3 ימים אבל

BodyKilo 04-02-09 16:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי little_friend (הודעה 759779)
זה בולשיט, יש מיליון סיפורים בערך של אנשים שנתקעו בלב ים/הרים/מדבר ושרדו הרבה יותר משבוע בלי אוכל.

לגבי מים אני לא יודע כי מים זה יותר קריטי.... לא נראה לי שזה 3 ימים אבל

לגבי האוכל כנראה שזה לא היה מדוייק, אבל זה פחות או יותר ככה... בוא נגיד שאתה לא תשרוד יותר משבועיים בלי להכניס שום דבר לפה, כי אז הכל קורס אצלך בגוף.

ומים זה אכן יותר קריטי, וזה לא חייב להיות לאו דווקא מים, זה יכול להיות כל נוזל... ולי דווקא נראה מאוד הגיוני שזה 3 ימים. למרות שזה כולה תוכנית ומחקר אחד... יש עוד המון מחקרים ותוכניות כאלה שאומרים גם דברים אחרים...

Soprano 04-02-09 19:44

ציטוט:

תחשוב לבד מה לא בסדר שמה שאמרת, לאו דווקא בדוגמא אלא בהסבר.

אבל עדיין לא עניתם לי על השאלה, זה שאתם אומרים לי שהגוף מתמדד עם זה, זה טוב
אבל אני כידוע לי ללא אוכל מספק ושעות שינה מספקות שיכסו את המכסה הקלורית שהוצאנו במהלך היום אנחנו נהיה בגרעון שלילי כמובן, מה שואמר - הגוף לא מתקדם אלא מתחיל לדעוך, איך יוצאים חזקים מכל הסיפור?

moo 04-02-09 19:53

בצבא ללוחמים יש הרבה אוכל 3 ארוחות + פריסות של לחם עם שוקולד/ריבה
שזה המון קלוריות

למרות זאת כמות החלבון הנמוכה וכמות השינה המעטה
גורמים לשברי הליכה, כאבי שרירים וחוסר התאוששות
מה גם שחייל שאחרי שבועיים שתחנו אותו בשטח ובבסיס יוצא למסיבה ושותה כמו גמל ומקפץ לא בדיוק תורם לזה

התוצאה הרבה פציעות
בכל מקרה הצבא הישראלי מבחינת הלוחם הרגיל (גדודים) בתקופת ההכשרה מכין אותך לכושר קרבי ובכללי הורס לך את הגוף לאחר ההכשרה הוא תוקע אותך בקו שאתה רק משמין בו מה כבר אפשר לעשות 8 שעות במחסום/עמדה - לזלול !

אם כל זה חשוב לתום למדינה מבלי להתחשב במה שרשמתי
אתה הולך לתרום למדינה 3 שנים ולא להיות מר אולימפיה

ישנן יחידות שמאפשרות אורח אימונים טוב אך רק לאחר שסיימת מסלול, במהלך המסלול היחידה תדאג לכך שתסיים אותו ולא תפצע במהלכו (מה שלא תמיד קורה)

ביחידות עורפיות הדבר שונה ניתן לאכול מכל טוב להתאמן ולנוח הרבה...

הג'ובניקים הכי סוסים לבסוף

little_friend 04-02-09 20:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodykilo (הודעה 759783)
לגבי האוכל כנראה שזה לא היה מדוייק, אבל זה פחות או יותר ככה... בוא נגיד שאתה לא תשרוד יותר משבועיים בלי להכניס שום דבר לפה, כי אז הכל קורס אצלך בגוף.

ומים זה אכן יותר קריטי, וזה לא חייב להיות לאו דווקא מים, זה יכול להיות כל נוזל... ולי דווקא נראה מאוד הגיוני שזה 3 ימים. למרות שזה כולה תוכנית ומחקר אחד... יש עוד המון מחקרים ותוכניות כאלה שאומרים גם דברים אחרים...

היה תוכנית פעם בערוץ שמונה על דייגים מאיזה מקום שכוח אל (נדמה לי מיקרונזיה או אינדונזיה) שנתקעו בלב ים ולא אכלו בסביבות החודש...

DarkGulis 04-02-09 21:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי itay (הודעה 759753)
חמוד, היהודים בשואה לא היסתדרו עם 150 קלוריות ביום.
ובכלל- דוגמא לא לעיניין.

חמוד אני חזרתי מפולין לפני חודש ואני זוכר טוב מאוד שמדריכה הסבירה שהאנשים בגטו אכלו מרק שעשוי ממים וכמה ירקות רקובים חתיכה קטנה של לחם וכוס קפה שחור אולי הגזמתי קצת וזה לא 150 קלוריות זה 300...האנשים שהיו עובדים היו מקבלי 450 קלוריות.
אולי זאת באמת דוגמא לא לעניין,אבל בסה"כ רציתי לומר שלא יגזים ויאמר איך הגוף שורד.

BodyKilo 04-02-09 21:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 759896)
בצבא ללוחמים יש הרבה אוכל 3 ארוחות + פריסות של לחם עם שוקולד/ריבה
שזה המון קלוריות

למרות זאת כמות החלבון הנמוכה וכמות השינה המעטה
גורמים לשברי הליכה, כאבי שרירים וחוסר התאוששות
מה גם שחייל שאחרי שבועיים שתחנו אותו בשטח ובבסיס יוצא למסיבה ושותה כמו גמל ומקפץ לא בדיוק תורם לזה

התוצאה הרבה פציעות
בכל מקרה הצבא הישראלי מבחינת הלוחם הרגיל (גדודים) בתקופת ההכשרה מכין אותך לכושר קרבי ובכללי הורס לך את הגוף לאחר ההכשרה הוא תוקע אותך בקו שאתה רק משמין בו מה כבר אפשר לעשות 8 שעות במחסום/עמדה - לזלול !

אם כל זה חשוב לתום למדינה מבלי להתחשב במה שרשמתי
אתה הולך לתרום למדינה 3 שנים ולא להיות מר אולימפיה

ישנן יחידות שמאפשרות אורח אימונים טוב אך רק לאחר שסיימת מסלול, במהלך המסלול היחידה תדאג לכך שתסיים אותו ולא תפצע במהלכו (מה שלא תמיד קורה)

ביחידות עורפיות הדבר שונה ניתן לאכול מכל טוב להתאמן ולנוח הרבה...

הג'ובניקים הכי סוסים לבסוף

מה לעשות ככה זה, לא צריך להיות מפונק, אז הלכה קצת מסת שריר לא נפל העולם... לפי דעתי? יותר חשוב לתרום למדינה שלך 3 שנים מאשר איזה 5 קילו מסת שריר שירדו שגם שתמיד אתה יכול להעלות אותם בחזרה. לא קרה כלום.

הצבא מצטער מראש שהוא לא יכול לספק כמות חלבון ראויה לבאדיבילדרים חובבנים שזה עתה התגייסו לצה"ל ולתת להם קצת הקלות.

ועל איזה הרבה פציעות אתה מדבר?... מעטים החיילים שבאמת נפצעים. זה שהגוף שלך כולו שבור מעייפות זה לא אומר שאתה פצוע "קשה".

וזה תירוץ כל העניין של הקו... אם יש באמת כוח רצון אפשר גם לא לזלול סתם ככה...(לאלה שכ"כ חשוב להם התזונה)

DarkGulis 04-02-09 21:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי vodex (הודעה 759760)
אתה מטומטם לגמרה אה? מזה הדוגמה הזאת
להזכירך אנשים מתו מרעב אז אני מניח שהם הצליחו לחיות כמה ימים עוד כמה שבועות בלי אוכל אבל הם היו חלשים מאוד ואז מתו אז מזה הדומה האינפנטלית הזאת

אתה צודק, אנשים מתו מרעב אבל שרדו יחסית הרבה זמן,בגלל זה הבאתי דוגמא קיצונית..בכללי אני חושב שהשאלה שהוא שאל קצת מפגרת..

BodyKilo 04-02-09 21:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי little_friend (הודעה 759944)
היה תוכנית פעם בערוץ שמונה על דייגים מאיזה מקום שכוח אל (נדמה לי מיקרונזיה או אינדונזיה) שנתקעו בלב ים ולא אכלו בסביבות החודש...

אתה רציני?...

חודש? נשמע לי הזוי ברמות מטורפות, איך אפשר לשרוד חודש בלי אוכל?

יש מצב מפוברק? (למרות שלא נשמע הגיוני שיפברקו תוכנית כזאת)

Amit32 04-02-09 21:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodykilo (הודעה 759956)
אתה רציני?...

חודש? נשמע לי הזוי ברמות מטורפות, איך אפשר לשרוד חודש בלי אוכל?

יש מצב מפוברק? (למרות שלא נשמע הגיוני שיפברקו תוכנית כזאת)

אנשים שהיו רגילים לכמות קטנה של אוכל ביום יום (כמות אנושית שאפשר לחיות איתה אני לא מדבר על 2 פרוסות לחם ביום) יכולים לשרוד יותר זמן בלי אוכל מאשר אדם שהורגל לכמות גדולה של אוכל.
חודש לא נשמע הגיוני אבל יש מצב בגלל שהיה להם שם מים, חוץ מזה שהם דייגים שנתקעו בים.. אז אני מאמין שהם אכלו דגים פה ושם אז ככה שזה לא חודש נקי.

talp 04-02-09 22:50

אכלתי את האוכל של הגיבוש צנחנים ושרדתי..
ואל תדאג לקלוריות, הכל מפוצץ בשמן

moo 04-02-09 22:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodykilo (הודעה 759946)
מה לעשות ככה זה, לא צריך להיות מפונק, אז הלכה קצת מסת שריר לא נפל העולם... לפי דעתי? יותר חשוב לתרום למדינה שלך 3 שנים מאשר איזה 5 קילו מסת שריר שירדו שגם שתמיד אתה יכול להעלות אותם בחזרה. לא קרה כלום.

הצבא מצטער מראש שהוא לא יכול לספק כמות חלבון ראויה לבאדיבילדרים חובבנים שזה עתה התגייסו לצה"ל ולתת להם קצת הקלות.

ועל איזה הרבה פציעות אתה מדבר?... מעטים החיילים שבאמת נפצעים. זה שהגוף שלך כולו שבור מעייפות זה לא אומר שאתה פצוע "קשה".

וזה תירוץ כל העניין של הקו... אם יש באמת כוח רצון אפשר גם לא לזלול סתם ככה...(לאלה שכ"כ חשוב להם התזונה)

איך אתה מתעצבן
אני מסכים איתך בקטע שצריך לתרום
אבל מסביר למי שבפורום העלה את השאלה שישכח מאימונים ומזה שהצבא בנוי להפוך את החייל ללוחם עם מינימום הוצאות זאת אומרת אוכל זול (לחם ושוקולד) ומעט שעות שינה כדי לדחוס לו יותר חומר מקצועי

כל אחד יעשה את המקסימום שהוא יכול
אבל את העובדות שרשמתי אתה לא יכול לסתור לוחם זה התנאים ההפוכים לפיתוח גוף נקודה !!!

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:55.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ