![]() |
שאלה למשה לגבי קינמון
היי משה
יש לי שאלה לגבי קינמון ורגישות לאינסולין (אני זוכר שכתבת על זה פעם מאמר) השאלה היא האם גם בחיטוב כאשר אנחנו רוצים להיות כמה שפחות רגישים לאינסולין מומץ לצרוך קינמון אם שייק שלאחר האימון? זה לא נוגד את העיקרון של עמידות לאינסולין בחיטוב? אשמח אם תוכל להתייחס לנושא וגם לפרסם את הכתבה שוב:) תודה! |
מצטרף עם אותה שאלה אבל לגבי אבקת קקאו טהורה
|
לא כתבתי על זה מאמר אבל צטטתי מחקר שאומר שקינמון אכן מעלה רגישות לאינסולין (ויש רבים כאלה). הנושא של רגישות לאינסולין בחיטוב הוא קצת מסובך כי רקמות שונות נעשות חסינות לאינסולין בשלבים שונים. אם מדובר בחיטוב "רגיל" שמכיל פחמימות, לא נרצה כל כך להיות לא-רגישים לאינסולין - זה רלוונטי בעיקר לחיטוב דל פחמימות. אם מדובר בחיטוב דל פחמימות אז ממילא אין טעם בצריכת קינמון יחד עם השייק לאחר האימון.
|
ציטוט:
|
כן לא יזיק
|
סבבה גבר תודה
|
אפשר הסבר למה בחיטוב דל פחמימות עדיף להיות לא רגיש לאינסולין?
ומה יש בקינמון שמגביר תרגישות? |
בחיטוב דל פחמימות אתה רוצה להוריד את הרגישות לאינסולין כדי להגביר למקסימום את ניוד השומן. בנוסף, הירידה ברגישות לאינסולין ברקמות השונות מלווה בירידה בשימוש בגלוקוז כמקור אנרגיה - מאחר ואנחנו לא צורכים הרבה פחמימות, אנחנו רוצים להפחית את השימוש של הגוף בהן כדי שלא יפורק שריר ליצירת פחמימה.
בקינמון יש כרומיום ופוליפנולים שמגבירים רגישות לאינסולין. ספציפית, כרומיום רלוונטי רק לחולי סכרת. פוליפנולים מצויים גם בקפה ובתה והם גם נוגדי חמצון. ישנם חומרים נוספים.. |
זאת אורמת בחיטוב דל פחמימות עדיף לא לשתות קפה?אז איך ניתן לשלב שורפי שומן?
|
כשאני אומר קפה אני מדבר על המשקה. המשקה מכיל לא רק פוליפנולים אלא עוד דברים - כמו קפאין שמוריד רגישות לאינסולין וזה גם מה שיש בשורפי שומן.
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:18. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ