![]() |
שאלה מקצועית שיכולה לעניין הרבה מתאמנים
אשמח לקבל תשובה מקצועית בלבד.
אני יודע שכדי לעלות במסה צריך לאכול מאזן קלורי חיובי,ובכדי לרדת צריך מאזן שלילי,אך שימו לב לשאלה הבאה - האם אפשר לאכול לפי מאזן חיובי (אשר תורם לעליית מסת שריר)ואף לעשות שעתיים שלוש אירובי ביום (שיתרום להרזייה מתונה) - האם יש בזה היגיון או שזה סותר אחד את השני. אמחיש - אני שוקל 87 גובה 1.80 bmr 2100 אם אוכל 2500 קלוריות (כמו שצריך בכדי לעלות במסת שריר)וע"י אימונים ואירובי אשרוף 1500 קלוריות(2500-1500=1000 תורם לירידה במשקל) האם באמת תיאורטית גם אעלה במסת שריר וגם ארד במשקל? |
מה שקובע את העליה/ירידה זה המאזן ולא אם אתה רץ או לא
יצא שהוצאת יותר קלוריות ממה שאכלת? אתה יורד במשקל ולהפך. |
אז מה בעצם המטרה להתאמן אם אני יותר מעוניין בהפחתת משקל?
|
ציטוט:
קרא כאן מדריך לחיטוב: http://www.israelbody.com/showthread.php?t=54] |
מה שאתה רוצה בעצם זה לעשות חיטוב..המטרה בחיטוב זה לשמור על מסת השריר שבנית בתקופה של המסה
להתאמן צריך כדיי שלא תיהיה רזה סתם אלא רזה אם שרירים.. מקווה שהבנת אחי בהצלחה! |
דבר ראשון זאת לא שאלה "מקצועית" ואם תחפש בפורום היא נשאלה לא פעם.
אתה לא תשרוף 1500 קלוריות באירובי גם אם יתפוצץ העולם... זה דבר מאוד קשה ועבודה של שעות. זה שני דברים שונים, עליה במסת שריר נגרמת על ידי מאזן קלורי חיובי בסוף היום, כלומר אם בסוף היום שאתה הולך לישון הגעת ל+ 500 או יותר תלוי ברמת ההתקדמות שלך אז יש עליה במסה, אם ההפך ויש גירעון קלורי בסוף היום אתה תרד במשקל. |
זהלא תמיד הסיבה להשמנה שאתה מכניס יותר ממה שאתה מוציא זה גם איך הגוף מעכל את האוכל יש אנשים שמנים שיש להם נטייה גדולה להשמנה והם לא אוכלים הרבה אבל הם שמנים
|
הוא שואל בקצרה אם אפשר לרדת במשקל בלי להתאמן.
התשובה היא כן, אפשר. |
מאזן חיובי לא אומר רק בקטע של אוכל..אלה הכמות שאתה מכניס-כל הכמות שאתה מוציא(כולל בתוכו אירובי)
|
זה סוטר אחד את השני.
|
איך לא חשבו על זה קודם...
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:42. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ