![]() |
סקוואט מול דד ליפט (מבחינת פציעות וסכנות)
שלום,
בחדר כושר שלי אין cave או כלוב או איך שקוראים לזה... לכן שאני עושה סקוואט חופשי אין לי איך לזרוק את המוט באמצע.. השאלה שלי אם אני משחק באש, או אם אני נזהר זה לא כל כך נורא? בעקבות זאת אני רוצה לדעת האם כדאי לי לעשות דד ליפט במקום סקאווטים וזהו... מה מפעיל יותר לחץ על הברכיים? מה מסכן יותר את הגב? תודה!! |
איפה אתה מניח את המוט לאחר הסקוואט ? אם אין לך..זה סתם מסוכן..
אתה יכול לשלב את שניהם..אבל אם כבר, אז דדליפט אני מעדיף בהרבה. |
ציטוט:
האם דד ליפט מסוכן יותר לגב או לברכיים? מה יותר מורכב לביצוע? |
תעשה את שניהם!
|
שניהם לא מסוכנים ושניהם צריכים להיות משולבים בתוכנית אימון שלך, לאו דווקא באותו יום
|
שיהיה לך ספוטר בסקוואט ככה לא תצטרך לדאוג מלהיתקע
|
ציטוט:
|
דדליפט זה לא תחליף לסקוואט. לא תעשה סקוואט עכשיו תתחרט על זה בעתיד.
גם לי אין כלוב לעשות סקוואט ואני לוקח את המוט מהספה של הbench press [ וזה נמצא בגובה הברכיים ]. תצטרך לעבוד יותר קשה מאחרים. |
בעסה... כל מה שיש לך לי להגיד לך זה שתמצא דרך לעשות סקוואט, אין פה חוקים..
ושניהם תרגילים מצויינים, לא יודע עד כמה הם יכולים לגרום לפציעות אני מבצע אותם כבר הרבה זמן ולא קרה לי כלום. |
גם לנו אין כלוב, קח ספוטר ותעלה משקלים בזהירות, תהיה קשוב לגוף שלך - כאילו שתרגיש מתי הגעת לנקודה שעוד חזרה אחת אתה נופל ותעצור שם.
אה ואת שתיהם תעשה הם לא תרגילים מסוכנים אם עושים אותם נכון. |
אתה לא חייב לעשות גם סקוואט רגיל, יש כל מיני סוגים של סקוואטים.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
תעשה ת שניהם
גםאצלי אין cave ואני לא מבין איפה סיכון??? אתהפשוט עם ספוטר... |
ציטוט:
זה cage אחי... cave זה מערה, ואני לא חושב שמישהו צריך מערה באמצע המכון:) |
שמעו, ברמה העקרונית, בטכניקה נכונה התרגילים לא מסוכנים. הבעיה היא שלפעמים מעמיסים יתר על המידה, והעומס גורם לך לפשל בטכניקה ולכן הפציעות
|
ציטוט:
|
ציטוט:
כל וריאציה של סקוואט עדיפה על כל פשיטת רגליים, כפיפת ברכיים, לחיצת רגליים וכל שאר החרטה שלימדו אותך בוינגייט |
ציטוט:
לתרגילים האלו יצא שם של תרגילים מסוכנים בגלל שאלו תרגילים שקל יותר להיפצע בהם אם לא משתמשים בטכניקה טובה כמו שצריך,מה גם שלרוב אלו תרגילים שמעמיסים שם יותר מדי וזה גורם טכניקה גרוה מה שמביא כמובן לפציעות. לפותח הפוסט, אני במקומך לא הייתי עושה סקוואטים חופשיים אם אין לך כלוב,זה פשוט מסוכן מדי ולא שווה את הסיכון,ישנה אפשרות גם לעשות סקוואט בסמית' שזה עדיף מאשר כלום. לגבי דד ליפט או סקוואט,שמע זה לא זה או זה צריכים לשלב את שניהם כיוון שדד ליפט נותן יותר דגש להאמסטרינג ואילו סקוואט יותר לגלוטס ולקוואדריספס(כמובן שזה תלוי באיזה ויראציות עושים אותם) לכן הייתי ממליץ לשלב. |
ציטוט:
ואצלי אין כלוב,ואני עושה סקוואט מבחינת איפה אני שם אותו,בסמית משין יש לנו שיניים לשני הצדדים ככה שאפשר לשים מוט חופשי מהצד השני (החיצוני), פותח הדיון אמר שיש לו איפה לשים את המוט ככה שזאת לא בעיה נכון? מבחינת ביצוע,יש לי ספסל מתחת,ככה אני יודע כמה נמוך אני יורד (עושה גם בוקס לפעמים) ובסטים האחרונים הכבדים 1-2 ספוטרים,אם אתה לא מצליח,אתה מתיישב ו2 הספוטרים לוקחים את המשקל ממך,אם רק אחד אז אם הוא רואה שאתה לא מצליח הוא מרים אותך וזהו |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:01. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ